Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Gocha 23:41, 12 maj 2018

Kasiu przetłumacz Alchymistowi że ma być grzeczny i spokojnie czekać na nas. Super będzie z tą nową obwódką szałwiową- piękne roślinki. Ja sprawdzałam u siebie ja mi się nasiał kosmos i zdziwiłam się nieco bo okazuje się że muszę uważać na nie bo tylko kilkanaście sztuk a zawsze miałam setki i wyrzucałam. Za to werbeny na razie malutkiej ale jest mnóstwo. Tez trzeba ją będzie wytępić i zostawić tylko kilka sztu,. Buziaczki Kasieńko
ElzbietaFranka 23:56, 12 maj 2018

Kindzia napisał(a)

Nie to nie to u mnie. Mam 4 rodki w szeregu, linia nawadniająca pociągnięta...tamte 3 kwitną, a ten nie
Bogdzia mówiła, że są takie rodki, które kwitną dopiero po paru latach. A ja wierzę Bogdzi. Tym bardziej, że u mnie była i widziała jak są posadzone.

Bogdzia wsadzi patyka i jej rododendron wyrosnie. Ma reke do tych roslin.
Ja ci tylko napisalam, co przeczytalam.
Tez jutro sadze rododendrony. To ostatni moment aby kupić bo w szkolka zaczynaja przekwitac, wystawione na slonce przysychaja.
06:02, 13 maj 2018
Kindzia napisał(a)

co to za drzewo o czerwonych liściach ?

Kindzia 06:12, 13 maj 2018

jolanka napisał(a)
Kolory jak w pełni lata Alchymista nie mam ale podoba mi się u Ciebie
Ale będziecie balować

Prawie
Alchymist się rozkręca, za dwa tygodnie będzie w pełni Akurat jak przyjadą

Będziemy. Ale apogeum będzie na urlopie, jak dwa tygodnie będziemy balować w szóstkę To tylko preludium
Kindzia 06:14, 13 maj 2018

yolka napisał(a)
Ale masz koloru w ogrodzie, Alfed mógłby się ze mną ożenić tak bardzo mi się podoba

To prawda

Alfredzik niezawodny jest. Kwitnie obficie co roku To tak Ci się troszkę nie dziwię
Kindzia 06:19, 13 maj 2018

Basilikum napisał(a)
alez pieknie ta szalwiowa obwodka super moze kiedys bede miec
doczytalam, ze odwiedziny beda ale fajne te spotkania sa

moze i u mnie wiosna szybko zaczyna ale juz mnie wyprzedzilyscie, moje piwonie w pakah jeszcze ani jedna nie kwitnie.

Piękna pora roku W przyszłym tygodniu deszcz nam zapowiadają i ochłodzenie. Niby 3 dni ma padać...byle jeden dzień, to trawa nie będzie już beżowa. Wczoraj rozprawiałam się z mrówkami na trawniku, matko co za kolonie...i ile!

Będą Może Luki też dojedzie

Piwonie drzewiaste na końcówce Iza, ale bylinowa jeszcze mi nie kwitnie. Nie pamiętam czy masz drzewiastą...

Myślę, że konieczna zmiana, zastąpienie zdechłych wrzosów szałwiami, będzie na plus
Kindzia 06:45, 13 maj 2018

Kasik napisał(a)
Kasia - moja drzewiasta jest identyczna. To sia siostry tylko ja mam młodszą.
Kolory przecudne i zaczyna się szał. Cudnie i tyle. Rosinetka te kwiatki ma prześliczne.
Alchymista hamuj jak możesz, bo chcę go zobaczyć.

Specjalnie mnie to nie dziwi...że taka sama

Mam drugą azalię japońską z różyczkami

Myślę, że w tym roku go zobaczysz w pełni Na to wygląda, że Alchymist pokaże jaki jest piękny w odpowiednim czasie
Kindzia 06:48, 13 maj 2018

gobasia napisał(a)

wygląda na to ,ze tak ..Kasiu daj jej jakaś podporę lub choć lekko przywiąż do patyczka

U mnie Alchymist słaby w tym roku ..została 1\3 krzaka

Jeszcze nie jest taka wysoka, ale podwiążę jak urośnie jeszcze Musiałam dać patyki wczoraj olbrzymom na salonowej, tam już trzeba było.

1/3...a co się stało??? Zmarzł???
Kindzia 06:50, 13 maj 2018

boguslawa_madejska napisał(a)

Kasiu we wtorek po 16-tej by mi pasowało,a o maleńką sadzonkę łubinu mogę prosić?

To super, czekam O 16,00, tak?

Nawet 5 dostaniesz, tylko jeszcze za małe żeby ruszać, jeszcze z miesiąc trzeba poczekać.
Kindzia 06:55, 13 maj 2018

Gocha napisał(a)
Kasiu przetłumacz Alchymistowi że ma być grzeczny i spokojnie czekać na nas. Super będzie z tą nową obwódką szałwiową- piękne roślinki. Ja sprawdzałam u siebie ja mi się nasiał kosmos i zdziwiłam się nieco bo okazuje się że muszę uważać na nie bo tylko kilkanaście sztuk a zawsze miałam setki i wyrzucałam. Za to werbeny na razie malutkiej ale jest mnóstwo. Tez trzeba ją będzie wytępić i zostawić tylko kilka sztu,. Buziaczki Kasieńko

Tłumaczyłam wczoraj, jak mu wiązałam wielkie witki z wysokiej drabiny. Będzie piękny na czas Jest wielki znowu...rozwinął pojedyncze kwiatuszki od strony najbardziej słonecznej.

Kosmos mi się na korze posiał...jak wczoraj przesadzałam floksy z cycka...wszędzie jet...
Natomiast werbeny nie widzę, ale płakać nie będę

Buziaczki