Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:18, 13 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Marzenko, ja bym poprosiła jeszcze raz o te zdjęcia https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=523

Bo masz chyba prawdziwe jaja opuchlaków

Zaraz wyślę. Obawiam się że to jaja ślimaków......
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:18, 13 lis 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)
Madżen a powiedz mi jeszcze ile masz róż pod magnolią, plisss

5 szt bonica
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:17, 13 lis 2013

Do góry
alinak napisał(a)
marzenka zajżyj do w. spotkanie na nartach . jeśli decyzja podjęta to melduję że podzwoniłam po tych co znam i miejsca się rezerwują . właściwie jeszcze tylko u Maków tyle luda się zmieści a tak to już pojedyncze noclegi

Wielkie dzieki, już napisałam, wysłalam zapytanie rezerwacyjne
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:17, 13 lis 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Marzenko coś dla Ciebie. Brzozy i bukszpan Ciekawe prawda?
http://flickrhivemind.net/Tags/alainprovost/Interesting

Zerkne wielkie dzieki za pamieć ! Piekny avatarek - platan moro
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:16, 13 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Mnie się wydaje ze jak na dzdzownice to za dużo tego jest na wierzchu , chyba ze zdjęcia mocno powiększone. Na tukuciach sie nie znam ale Robrt dobrze sie zna , wklej to zdjęcie u niego i zapytaj, myslę ze rozpozna czy to turkucia czy nie. Jesień masz nadal piękna w ogrodzie.Pozdrówka.

Bożenko w ubiegłym roku te kopczyki były małe. W tym niektóre są nawet 10 cm... Więc chyba nie mam dżdżownic amerykańskich.... Ściągnę darń w weekend i sprawdzę czy są tunele turkucia.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:15, 13 lis 2013

Do góry
Zielona napisał(a)
Marzenko - chciałam pokazać fotki z drzewami i bukszpanami ciętymi w kostki (fotki z weekendu), ale nie bardzo wiem, gdzie powinnam to zrobić. U Ciebie nie chcę - bo po co śmiecić. U siebie mogę, choć to nie mój klimat, więc nijak się ma do ogrodu. Czy jest jakiś wątek tematyczny, w którym uważasz, że takie obrazki mogą się znaleźć?

Zdjecia z wojaży w klejamy u siebie i w watakch tematycznych. Chyba Karola załozyła watek z podrózy w Londynie. Poszukam i dam Ci znać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:13, 13 lis 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Oooo, czytam o poważnych dywagacjach na temat szczepienia brzóz... kurka takie szczepienie to Zbyszek z Borów Tucholskich robił na swoich drzewkach... niejednokrotnie. Ale szczepił różne iglaki i owocowe drzewka. Ładnie mu to wychodziło. Może coś doradzi...
Marzenko - ja nigdy Ci nie dorównam pod względem wiedzy na temat opuchlaków, skoczków, cięcia, oprysków i nawożenia.... ile ja się staram i nie mogę tego wszystkiego pojąć ... Podziwiam i chylę czoła
I jeszcze buziaki zostawiam

Aguś Ty mnie za rok przegonisz w wiedzy ogródkowej ja amtor samouk i mam nadzieje, że się w kolejnych robalach nie będę musiała edukować
Ale szczepieniem chętnie sie zaintesesuję, jednak tak newralgiczny proces na brzozach chyba wole aby fachowiec wykonał
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:12, 13 lis 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Powiązane trawy fajnacko wyglądają,tańczące hochoły też
Dobrze że pokazałaś te kupki ziemi podżdżownicowe,bo już moją psicę podejrzewałam o to
Pozdrawiam

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:11, 13 lis 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...po przesadzeniu mojej brzozy wiosną dowiedziałam się prawdy jakie to mają korzenie...a brzózka miała 4 lata...nie chcę myśleć co by było gdyby była starsza...
.... szaro bury poranek u nas - czyli jesień jakiej nie lubię....potrzebuję zielonego do życia a tu ani grama.... dopiero wiosną dół mi się skończy.......pozdrawiam Marzenko....

Aga humor może się poprawić 11 stycznia w Białce. Ja czekam na bialy puch, wtedy odżyję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:10, 13 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Jak zacznę wstawać póżniej, to znaczy...jest lepiej

Jak plytko, to już lepiej, bo widłami latwiej je podważyć, a potem łopata i pójdzie
Ale jeszcze masz w planie zaszczepienie na tych brzozach, to moze nie ma co, na zapas sie martwić
Jak siostra?

Siostra się teraz martwi mężem....
II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 19:07, 13 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Alinka. Trzeba po prostu brać to co jest.. tak jak pisałam Białka jest popularna..
Proponuję by dokonać rezerwacji grupowej.... Jak robimy.. indywidualnie czy sama mam rezerwować?
Po naradzie z M jadę sama.... z kimś sie dokoptuję do pokoju Ktoś mnie może będzie chciał

Rezerwacje grupowe maja to do siebie, że ludziska sie wykruszaja a potem za rezerwację ktoś musi zaplacić..... Proponuje podać namiary i konto i ile trzeba wpłacic jako zaliczke... Tak robiliśmy rok temu. Nikt nie ma do nikogo pretensji jesli ktoś nie dojedzie. Jesli ktoś nie dojedzie a straci zaliczkę to jego strata a nie osoby rezerwującej.... Jesli mogę sugerować.... Jesli ktoś nie może przyjechać szuka sam zastępstwa aby nie stracic zaliczki.....

Alinko będe !!! Napisałam prive
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:02, 13 lis 2013

Do góry
Macham również nieczasowo...
Borówcowy raj 18:56, 13 lis 2013

Do góry
Moniko widzę, że uszczuplasz trawnik
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:52, 13 lis 2013

Do góry
Irenko moja piwonia drzewiasta w kulki ze mną leci... Nie kwitnie po przesadzeniu ze starego ogrodu...
Twoje piwonie zachwycają!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:46, 13 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
wieczorem padam, rano tablecik, zobacz jak mnie nim zaraziłaś

Zaraz padnie skaramentalne "a nie mówiłam "
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:50, 13 lis 2013

Do góry
Widzę irenko że bardziej aktywne na forum jesteśmy rano niź wieczorem
Pszczelarnia 06:12, 13 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Najbardziej boję się o drzewa owocowe - nornice. Krety zaś wywalają każdą mniejszą roślinę. Jak miałam tylko gruz w ogrodzie, to nie miałam tyle tego tałatajstwa.

A ja myślałam, ze nornice nie podgryzą drzew, raczej krzewy i byliny a w szczególności warzywa i cebulowe? Mam u siebie dziury w ziemi, widać że grasują, nawet polowanie kota sąsiadów nie przynosi efektów. Musze ponownie posadzić zielsko od teściowej, ktore odstrasza nornice.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:09, 13 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Nie wiedziałam, że one aż tak mocne korzenie mają, szkoda byłoby zniszczyć, cokolwiek obok;
U mnie byly brzozy, 15 sztuk i wszystkie padly, czemu, nie wiem, to były moje początki w ogrodnictwie...
Natomiast pamietam, jakim horrorem było usuwanie wiąza, korzenie w promieniu 15 metrów, trudna walka była, dopiero wypalenie oomogło zasuszyć te korzenie
Myśle, ze twoj plan uda ci sie

Irenko widzę, że bardzo wcześnie wstajesz....

Wkopując bukszpany pod brzozami i tulipany w odleglości ok 2 m przekonałam się jakie długie mają korzenie i jak płytko są rozmieszczone...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:07, 13 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
W ramach nabrania wigoru... poczytałam co u Ciebie... moje dżdżownice tak nie produkują tego ubocznego ustrojstwa.. aż tyle.... ale wierzę, że to nie turkuć.... masz już krewetki.. po co ci wojna gangów na ogrodzie.

Ania właśnie stąd moje obawy... Skoro tak dużo jest tych kopczyków i są zbyt duże to czy tak intensywnie pracują dżdżownice. Nie mam nawet jak sprawdzić czy są tunele w ziemi bo ciemno gdy wychodzę i wracam...sprawdzę w weekend, wykroję kawalek darni aby sprawdzić, bo wykopywanie nic nie daje....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:46, 12 lis 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Madżen, zajrzyj do wątku o opuchlakach.
Szukam w Twoim wątku o tych kulkach wypłukanych spod graba i znaleźć nie mogę.
Pamiętasz, kiedy to było?
I one nie urosły?

Nie urosły Tesiu, tylko był nawóz....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies