Bożenko w ubiegłym roku te kopczyki były małe. W tym niektóre są nawet 10 cm... Więc chyba nie mam dżdżownic amerykańskich.... Ściągnę darń w weekend i sprawdzę czy są tunele turkucia.....
Aguś Ty mnie za rok przegonisz w wiedzy ogródkowej ja amtor samouk i mam nadzieje, że się w kolejnych robalach nie będę musiała edukować
Ale szczepieniem chętnie sie zaintesesuję, jednak tak newralgiczny proces na brzozach chyba wole aby fachowiec wykonał
Rezerwacje grupowe maja to do siebie, że ludziska sie wykruszaja a potem za rezerwację ktoś musi zaplacić..... Proponuje podać namiary i konto i ile trzeba wpłacic jako zaliczke... Tak robiliśmy rok temu. Nikt nie ma do nikogo pretensji jesli ktoś nie dojedzie. Jesli ktoś nie dojedzie a straci zaliczkę to jego strata a nie osoby rezerwującej.... Jesli mogę sugerować.... Jesli ktoś nie może przyjechać szuka sam zastępstwa aby nie stracic zaliczki.....
A ja myślałam, ze nornice nie podgryzą drzew, raczej krzewy i byliny a w szczególności warzywa i cebulowe? Mam u siebie dziury w ziemi, widać że grasują, nawet polowanie kota sąsiadów nie przynosi efektów. Musze ponownie posadzić zielsko od teściowej, ktore odstrasza nornice.
Ania właśnie stąd moje obawy... Skoro tak dużo jest tych kopczyków i są zbyt duże to czy tak intensywnie pracują dżdżownice. Nie mam nawet jak sprawdzić czy są tunele w ziemi bo ciemno gdy wychodzę i wracam...sprawdzę w weekend, wykroję kawalek darni aby sprawdzić, bo wykopywanie nic nie daje....