Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Robaczek 19:13, 13 lis 2013

Marzenko, wyczuwam spadek nastrojów...moze jakies wspomnienie kwitnącego lata w ogrodzie poprawi humor?
Madzenka 19:13, 13 lis 2013

gusiarz napisał(a)
Oooo, czytam o poważnych dywagacjach na temat szczepienia brzóz... kurka takie szczepienie to Zbyszek z Borów Tucholskich robił na swoich drzewkach... niejednokrotnie. Ale szczepił różne iglaki i owocowe drzewka. Ładnie mu to wychodziło. Może coś doradzi...
Marzenko - ja nigdy Ci nie dorównam pod względem wiedzy na temat opuchlaków, skoczków, cięcia, oprysków i nawożenia.... ile ja się staram i nie mogę tego wszystkiego pojąć ... Podziwiam i chylę czoła
I jeszcze buziaki zostawiam

Aguś Ty mnie za rok przegonisz w wiedzy ogródkowej ja amtor samouk i mam nadzieje, że się w kolejnych robalach nie będę musiała edukować
Ale szczepieniem chętnie sie zaintesesuję, jednak tak newralgiczny proces na brzozach chyba wole aby fachowiec wykonał
Madzenka 19:15, 13 lis 2013

Zielona napisał(a)
Marzenko - chciałam pokazać fotki z drzewami i bukszpanami ciętymi w kostki (fotki z weekendu), ale nie bardzo wiem, gdzie powinnam to zrobić. U Ciebie nie chcę - bo po co śmiecić. U siebie mogę, choć to nie mój klimat, więc nijak się ma do ogrodu. Czy jest jakiś wątek tematyczny, w którym uważasz, że takie obrazki mogą się znaleźć?

Zdjecia z wojaży w klejamy u siebie i w watakch tematycznych. Chyba Karola załozyła watek z podrózy w Londynie. Poszukam i dam Ci znać
Madzenka 19:16, 13 lis 2013

Bogdzia napisał(a)
Mnie się wydaje ze jak na dzdzownice to za dużo tego jest na wierzchu , chyba ze zdjęcia mocno powiększone. Na tukuciach sie nie znam ale Robrt dobrze sie zna , wklej to zdjęcie u niego i zapytaj, myslę ze rozpozna czy to turkucia czy nie. Jesień masz nadal piękna w ogrodzie.Pozdrówka.

Bożenko w ubiegłym roku te kopczyki były małe. W tym niektóre są nawet 10 cm... Więc chyba nie mam dżdżownic amerykańskich.... Ściągnę darń w weekend i sprawdzę czy są tunele turkucia.....
Madzenka 19:17, 13 lis 2013

Loosiuu napisał(a)
Marzenko coś dla Ciebie. Brzozy i bukszpan Ciekawe prawda?
http://flickrhivemind.net/Tags/alainprovost/Interesting

Zerkne wielkie dzieki za pamieć ! Piekny avatarek - platan moro
Madzenka 19:17, 13 lis 2013

alinak napisał(a)
marzenka zajżyj do w. spotkanie na nartach . jeśli decyzja podjęta to melduję że podzwoniłam po tych co znam i miejsca się rezerwują . właściwie jeszcze tylko u Maków tyle luda się zmieści a tak to już pojedyncze noclegi

Wielkie dzieki, już napisałam, wysłalam zapytanie rezerwacyjne
Madzenka 19:18, 13 lis 2013

dorciabe napisał(a)
Madżen a powiedz mi jeszcze ile masz róż pod magnolią, plisss

5 szt bonica
Madzenka 19:18, 13 lis 2013

Gardenarium napisał(a)
Marzenko, ja bym poprosiła jeszcze raz o te zdjęcia https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=523

Bo masz chyba prawdziwe jaja opuchlaków

Zaraz wyślę. Obawiam się że to jaja ślimaków......
Madzenka 19:19, 13 lis 2013

ewa004 napisał(a)
Marzenko macham

A ja buziam
Madzenka 19:20, 13 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Mam nadzieję że te tunele to jednak dżdżownice A nie inne paskudy wykonały. Pozdrawiam

Oj dzisiaj się edukowałam nt turkuci, kretów, nornic , norników ... Poczytałam i wiem, że nic nie wiem.... Sorki wiem, że mam nornice obok malin.....