Za oknem zima w pełni. Jest mróz i spadł śnieg. No i strasznie zimny i porwisty wiatr, który uniemożliwia nawet spacer. A zatem czas na robótki ręczne.
A rankiem miałam szok - panowie przyszli montować elektrykę na ogrodzie! Oczywiście zrobiona została jedna część z trzech (jedna w altanie jest zrobiona (2 lampy), druga dzisiaj (2 lampy - w domku i przed domkiem) i została ostatnia część jak się ociepli koło oczka
I tu do roboty czeka
Danusiu bomba ! Super te propozucje nasadzen przed domem i to moze i ja sie zalapie na taka rade bo chce sie pozbyc pieciornikow spod muru i nie wiem czym zastapic a najlepiej przerobic cala rabate przy samym domu ale tez ta lezke po drugiej stronie ścieżki , chce wywalic róże i dosadzic wysokie drzewo zeby dom troche przyslonc. Marzy mi sie buk dawyck gold a pod oknem moze klonik palmowy na pniu bo mimo iz wystawa polnocno wschodnia to przy oknie jest jedyne miejsce w ogrodzie osloniete od wiatru.
Nie wiem jak to skomponowac czym wypelńic doradzisz?
Ps to zdrowia zycze a nobel sam moze kiedys przyjdzie ( bo tego od nas na ogrodowisku wirtualnego to Ci codziennie przyznajemy
Parę porannych fotek z ogrodu na powitanie"wiosny"....
Szkoda że tak nie było w grudniu, o ileż więcej radości by nam dała taka pogoda....a dziś już chcemy prawdziwej wiosny. Dzisiaj próbowałam odgrzebać spod śniegu "moją" ogródkową wiosnę ...
Wyszłam na chwilę do ogrodu i o mało co ręce mi nie zamarzły, strasznie zimne i ostre powietrze dzisiaj jest, za to ptakom jak widać taka pogoda nie przeszkadza, ale ich się dzisiaj u mnie zebrało kilku z nich udało mi się zrobić zdjęcie, ale jednak nie ten sprzęt, nie ta końcówka do aparatu, ale coś tam widać z moich obserwacji wynika,że zdecydowanie wolą tradycyjny karmnik
U mnie dzisiaj zimno, wietrznie, ale słonecznie
Tulipanki rosną Trawki jeszcze nie ścięte.
Ciemiernik nieśmiało wschodzi
Krokusik
Magnolię znowu ubrałam w biały kapturek (nie wiem czy dobrze, ale w nocy minusowe temperatury mam )
Po słupie pnie się róża Veilchenblau, nie powtarza kwitnienia, ale jak zakwitnie to kwiaty utrzymuje dość długo. W ubiegłą zimę przemarzły jej pędy, ale w sezonie wypuściła długie, zdrowe, grube baty. Mam nadzieję, że w tym roku pokaże całą swoją urodę.