Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 16:20, 16 mar 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Nie umiem projektować..chcę pomóc, ale uważaj mogę zaszkodzić

Linia i przesunięta altanko-pergola

Żeby to było takie proste...!!?Niestety linie pofalowane rabat muszą zostać bo są wymurowane z kostki granitowej przez nas w pocie czoła jeszcze przed ogrodowisko-znawstwemi pamiętam jak RM mówił:"ale wiesz że tego to rozkuwać nie będziemy...!!!", a ja:no wiem ,tak chcę i tak mi się podoba!!!"On nie chciał tych fal bo kosiarka na tych zakrętasach się nie wyginaale wiecie jak się baba uprze...i teraz mam jak chciałam
Ale nad takim przesunięciem altanki pomyślę.Tylko ta altanka ma chyba trochę za wąskie przejście na wygodne przejechanie taczką czy glebogryzarką do furtki. A teraz jest jeszcze pomysł, żeby przestawić narzędziowy d. w róg a furtkę zrobić bardziej w lewo ,bo teraz zmieniamy siatkę ogrodzeniową na płotekI wtedy z tym przejściem przez altankę byłby chyba jeszcze gorzej.:Ale b. się cieszę, że się zaangażowałaś, każdy pomysł na wagę złota bo otwiera mi furtki w głowie na jakieś pomysły
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 16:08, 16 mar 2018

Do góry
Co z tego wyrośnie ?to są sadzonki hortensji przesłanych przez producenta teraz

Producent pisze ,ze nie zdąźają zmienić zdjęć na stronie np na takie :
Teź przysłana z tymi suchym badylami :normalna chyba jak na tę porę roku ☺
Producent na spokojny email odpisał :niech "pani pisze na stronach co chce ...."

Co Wy na to?
Ogród z wilkiem zamkn. 16:00, 16 mar 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Fajne są takie mini ogródki, we włoszech czy Francji najlepiej zaglądać w takie wąskie uliczki, zawsze coś ciekawego można znaleźć.

uwielbiam te wąskie uliczki wypełnione kwiatami
jeszcze takie znalazłam -to chyba z Bergamo 2014 rok -szmat czasu

Ogródek Ewy 15:58, 16 mar 2018

Do góry
Nallar napisał(a)

Żurnalowa to może kiedyś będzie, z naciskiem na może
A słoiczki....Nie wszystkie związane z ogródkiem.

Słoiczki super ale te myszki zrobione doskonale
Liliowo i kolorowo:) 15:57, 16 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Dasz radę
Kwiatki, jak mróz., chowaj.
Rh urosna, ja dzis to bym w takie strategiczne miejsca tylko Calsap sądziła, blyskawicznie rosną, buziak

Oj szybko urosły i bardzo się ciesze,calsap są cudne, mam też w innym miejscu ale tam chce w miejsce azali dosadzić.
Te na pierwszym zdjeciu to właśnie jest ta rabata z rh z matą obecnie a to drugie to tam gdzie calsap jest.

Ogródek Ewy 15:56, 16 mar 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Dziś przeglądałam fotki i znalazłam że mój eMuś po tajniacku robi mi foty.
Spojrzenie z góry...........................................................Z dołu........

Teraz wiem co mi nie pasi.

Dobrze że ta sosna nie jest wyższa, bo na kolejny szczebelek drabiny to ja już nie wlezę.

W pojemniku na bio same juki, chyba się ich nigdy nie pozbędę.

I jeszcze jedno ujęcie tej samej rabatki.

Jak wielki masz ogród?
Ogród z wilkiem zamkn. 15:51, 16 mar 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Ale widoki nam zafundowałaś. Nie to co za oknem

szkoda ,że te widoki nie są z własnego ogrodu .....ale mam nadzieję ,że już niedługo

a takie widoczki lubię najbardziej oprócz kwiatów oczywiście

Ogród z wilkiem zamkn. 15:50, 16 mar 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
a mnie rowerek różowy zauroczył Cudne zdjęcia, też się doczekamy takich pięknych widoków. Jeszcze cienia będziemy szukać ,zobaczycie

fajny ten rowerek gdzieś jeszcze mam fotkę takiego rowerka obrośniętego chyba mchem ,ale nie pamiętam gdzie
trzymam Cię za słowo z pogodą ....a dziś masakra -leje ,zimno i ponuro .....

zimę lubię tylko taką

Ogród z wilkiem zamkn. 15:48, 16 mar 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Madziu piękne zdjątka cudnie te róże wyglądają
Czytałam że posiałaś paprykę i cukinię, ja dzisiaj mam zamiar cukinię wrzucić w doniczkę, ale schodzi mi czerwona kapusta i pomidorki buziol

o widzisz .....o kapuście nie pomyślałam .....
ale będziemy mieć warzyw własnych .... jak ślimaki nie zjedzą
jak fotki Ci się podobają ,to jeszcze trochę różności

Księżycowy... 15:47, 16 mar 2018

Do góry
Temperatura -0,5. Pada od kilku godzin. Śnieg mokry i bardzo mnie cieszy, że skoro już mamy mieć jeszcze przez chwilę zimę, to przykryje on i ochroni rośliny.

Tu wycięta lewa bylinowa.

Środkowa bylinowa czeka na odwrót zimy.

Magnoliowa wyczysczona, z przyciętymi hortensjami.

A śnieg nie daje za wygraną.

Ogród z wilkiem zamkn. 15:46, 16 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

niesamowite Pierwszy raz widzę park różany ,który cały kwitnie

przepiękny był ,pomimo ,że dużo było przekwitłych róż ,ale jakoś tak były posadzone ,że terminami kwitnienia się uzupełniały

żałuję ,że nie spisałam nazw z tabliczek

a takie widoczki jak Ci się podobaja

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:41, 16 mar 2018

Do góry
Śnieg pada, będzie ochrona przed nadchodzacym mrozem Mam nadzieję, że to już ostatnie śnieżne zdjęcia w tym sezonie...

Liliowo i kolorowo:) 15:41, 16 mar 2018

Do góry
A co to za drapieżnik, sokół wędrowny czy jastrząb może, przebywa coraz częściej u nas na świerkach.
Liliowo i kolorowo:) 15:36, 16 mar 2018

Do góry
nebel napisał(a)
Danusiu, dziękuję za odwiedziny

Ja na razie mogę sobie podarować jakiekolwiek porządki w ogrodzie - zima nie odpuszcza

No widziałam, że u Ciebie cały czas mrozy w nocy były a teraz i u nas. Też niewiele zrobiłam a nagromadziło się tyle pracy bo raczej dopiero w kwietniu będzie można coś robić. Pozdrawiam
Przesyłam wiosne z marca zeszłego roku
Liliowo i kolorowo:) 15:20, 16 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
To piękne, że mezus tak kwiatami obdarowywuje
Tos pociachała, no i mniej lisci moze teraz dzięki macie będzie. Też w wielu miejscach muszę ręcznie wybierać.
A worow to chyba 100 wywiezlismy, teraz tak po 5 w tygodniu.
Rodki zdrowe, fajnie tam wyglądają. Masz kolo nich coś? Hosty by pasowały

Musze się do tej maty przyzwyczaić, ale zapewne o wiele liści i roboty mniej, bo sąsiadka tego nie grabi i przelatują mi te liście całą zime. Nie chce iść w koszty nowego ogrodzenia a posadzić pod sam płot też się nie da bo tam jest cały czas cień i leszczyny i dęby to nic mi tam nie urośnie. Mam nadzieję, że jeszcze 2-3 lata i rh zasłonią. Mam tam hosty, klona też. Są tam też azalie ale to nie miejsce dla nich. Rh dobrze rosną bo z Ulą rozpoczęłyśmy razem karczowanie tej rabaty niedawno.
Posadziłam troche bratków ale dziś chyba będe je zabierać, one są wytrzymałe ale czy az taki mróz? Zielone trawki też mam, bukszpany do cięcia.
Doświadczalnia bylinowo-różana 15:06, 16 mar 2018

Do góry
Ciemiernik nn się podniósł i mam nadzieję, że kolejne mrozy też przetrwa

Reszta mam nadzieję również

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:06, 16 mar 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
Do wczoraj wianek tylko wisi. Po doniczkach tylko zdjęcia pozostały Eksmisja do garażu pogoda wymuszona.

Niesamowite te drzwi...i kamień...i donice...
Jak na południu...
Wszystko u Ciebie mi się podoba
Ja kcem taki dom z ogrodem...

Takiego koloru drzwi nie spotkałam jeszcze u nikogo, bardzo bardzo mi się podobają
Zielona przestrzeń 15:05, 16 mar 2018

Do góry
koliber napisał(a)
Dwa dni temu wysiałam dwie odmiany aksamitek I zobaczcie, co dziś zobaczyłam w jednej z miniszklarenek Te moje nasiona jakieś nienormalne są

Tak, one bardzo szybko wschodzą. Ja już swoje spore mam i wystawiłem na balkon aby stały w zimnie. Nie chcę aby rosły.
Zaczął padać śnieg ale jest chyba + bo się topi. Z Twojego wykresu straszy -20. Oby się nie sprawdziło
Doświadczalnia bylinowo-różana 15:05, 16 mar 2018

Do góry
Tej trawki chyba nic nie ruszy. Całą zimę wypuszcza zielone od środka. Poza tym opanowały ją czosnki główkowate

Reszta jakoś daje radę

Doświadczalnia bylinowo-różana 15:03, 16 mar 2018

Do góry
Czy z tych czosnków w tym roku jeszcze coś będzie? Zaczynają się robić żółte.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies