Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:51, 24 kwi 2015

Do góry

Wybaczcie teraz będę bywać rzadziej na forum. Wprowadzam program "naprawczy" czyli macham zbiorowo a dopowiadam tylko na pytania no czasami na zaczepki

Kindzia napisał(a)
Dziękuję Marzenko

Czy Twoje kikusie są szczepione tak nisko? Myślałam, że to zawsze wielkie drzewa są...

Kasiu moje kiku są szczepione za nisko, powinnam była je kupic szczepione zdecydowanie wyzej. Ale mysle jak je ujarzmić po kwitnieniu

Kasik napisał(a)
Marzenko- piękne widoki. Te białe tulipany rozchylające płatki wśród buksików zachwycają. Widok z magnolką jeszcze cudniejszy. Wchodzę, wzdycham, delektuję się za każdym razem. Dopieszczone i pzremyslane.

Moje berberysy Bagatelle ukatrupiłam chyba na śmierć. CZekały na nową rabatę, wyszły im listki w garażu, a jak wyciągnęłam na dwór to "paszły".Nie mogę na to patrzeć. Zadołuję je gdzieś- może odrosną i pojadę po kolejne.
Ja to jestem "mistrz"

Pozdrawiam

No jestes miszcz.... Bo ukatrupić bagatelle nie jest łatwo... Moje sa bezobsługowe...

Joaska napisał(a)
Madżen ostatnio studiuję Twoją rabatę z trzmielinammi, czy dobrze się domyślam że na przodzie tej rabaty jest carex ice dance??
A poza tym to ja uwielbiam Twój ogród i przed zmianami i w trakcie zmian i po zmianach ... pozdrawiam .. aaa co myślisz o klonach globosum na front (na platany nie ma funduszy) ...????

Uwielbiam klony. Ale jesli na front to zbieralabym kase do skarbonki i szukała platanow w dobrej cenie one nawet zima maja ładna, regularna, kulista korone
Przed trzmielinkami rosnie carex morrowi variegata. Bardzo jest podobna do ice dance z tą roznica ze rosnie w kepie a nie rozlazi sie rozlogami jak ice dance

Dorotka napisał(a)
Marzenko czy Ty masz kompostownik?? Danusia radzi aby podsypywać roślinki kompostem. Jak sobie radzić bez niego?? Można go kupić gdzieś??

Mam kompostownik. Dwie pełne komory wystarczyły mi zaledwie na okopczykowanie roz na zime. Teraz zbieram kolejne 3 komory
Ogród Mirelli 20:25, 24 kwi 2015

Do góry
Rabatka taka zgrabna Ci wyszła
Przed carexami daj żurawki, dodadzą koloru. A jak się wszystko rozrośnie, to poprzesadzasz Moje żurawki systematycznie miejsca zmieniają
Ice dance rozrasta się, ale zanim zajmnie całą rabatkę, to jednak trochę potrwa.

Aaa, nie poznałam Cię kobietko
I... trawki przyszły
Ogród Mirelli 16:58, 24 kwi 2015

Do góry
Ice dance bardzo się rozrasta, będzie super
Ogród Mirelli 15:45, 24 kwi 2015

Do góry
Posadzone trawki Carex Ice Dance i Trzcinnik Overdam, maleńkie wyglądają.
Czy między trawki Carex Ice Dance z przodu zmieszczą się jeszcze żurawki?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:46, 24 kwi 2015

Do góry
Madżen ostatnio studiuję Twoją rabatę z trzmielinammi, czy dobrze się domyślam że na przodzie tej rabaty jest carex ice dance??
A poza tym to ja uwielbiam Twój ogród i przed zmianami i w trakcie zmian i po zmianach ... pozdrawiam .. aaa co myślisz o klonach globosum na front (na platany nie ma funduszy) ...????
Typografia ogrodu 13:14, 24 kwi 2015

Do góry
Pulpecikowa rabata - w plecach ma małe jeszcze gracki, a między trzmielinami rośnie Odętka - ta wyzsza trzmielina rośnie może od miesiąca ale szybko goni starsza koleżankę. Przed obwódką małe Ice dance pobrane ze starszych traw

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:38, 23 kwi 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, obcinać kwiatostany Ice Dance? Na razie ciekawie wyglądają te iglice, ale co później?

W kawiatach Kiku chce się zanurzyć twarz.

Basiu ... u mnie Ice rośnie sobie jak chce. Wiosną wyskubuję co brzydkie i ... zapominam o niej. I nawet nie wiem co później Chyba w niczym nie przeszkadza bo mam kepy które rosną ileś lat i nic z nimi nie robię.

I wiosna .. czernie tak mówią

Moje trudne początki, domek przy lesie. 21:13, 23 kwi 2015

Do góry
Pytałaś w moim wątku o trawkę.
Lucynko, to zimozielona Ice Dance. Jest bezproblemowa.
Widzę że prace u Ciebie nabierają rozpędu. Życzę siły i cierpliwości, będzie dobrze.
Mój 4 arowy azyl... 19:13, 23 kwi 2015

Do góry
Z przyjemnością oglądam Twoje fotki...są takie kolorowe.Sasanki urzekają swoją urodą,szachownica kąpie się w słoneczku...a Ice Dance pokazała kwiaty.Muszę jeszcze 2 tyg.poczekać na takie widoczki...Ice D.jeszcze u mnie nie rozkwitła,coś tam dopiero się pokazuje.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:53, 23 kwi 2015

Do góry
Aniu, obcinać kwiatostany Ice Dance? Na razie ciekawie wyglądają te iglice, ale co później?

W kawiatach Kiku chce się zanurzyć twarz.
Mój 4 arowy azyl... 18:45, 23 kwi 2015

Do góry
Szachownica kostkowata i Migdałek trójklapowy w pączku

Kwitnie Ice Dance

Małymi kroczkami do celu... 17:27, 23 kwi 2015

Do góry
W takim razie na mojej liscie zakupowej pojawią się turzyca ice dance
Małymi kroczkami do celu... 14:31, 23 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Te trawki u mnie to zimozielone turzyce ice dance Są bezproblemowe i rozrastają się niesamowicie

Fajniutkie, może uda mi się je gdzieś jeszcze wcisnąć ja swoje już uczesałam, strasznie mi się podobają
Życie w wiejskim ogrodzie 13:44, 23 kwi 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

To nie były zawilce, doszedłeś do wniosku że nim się moja rozrośnie i zdolna będzie do podziału, to minie zbyt dużo czasu.
To była traka Ice Dance o ile już. Ale mogę się mylić.

Hmmm ... może i to ten carex Kupiłem wczesną wiosną 5 sadzonek wiec już mam Na zawilce wciąż poluję W szkółkach coraz więcej materiału wiec gdzieś go na pewno dopadnę
Życie w wiejskim ogrodzie 13:41, 23 kwi 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ewo a czy to nie były te białe zawilce ?

To nie były zawilce, doszedłeś do wniosku że nim się moja rozrośnie i zdolna będzie do podziału, to minie zbyt dużo czasu.
To była traka Ice Dance o ile już. Ale mogę się mylić.
Małymi kroczkami do celu... 12:58, 23 kwi 2015

Do góry
Te trawki u mnie to zimozielone turzyce ice dance Są bezproblemowe i rozrastają się niesamowicie
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:52, 23 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
ja bym już tej obwódki nie dawała z bukszpanu, będą już formowane cisy
Ice Dance by wystarczyła, będzie bardzie pierzaście
tam masz już kostkę od krzywika (bo nie powiem od linijki), żeby nie było zbyt sztywno

Małgosiu tak naprawdę to chyba cisa nie będzie i wtedy obwódka byłaby ok.
Tak sobie myślałam, że może być za mało miejsca na wszystkie roślinki
Jak będzie kostka to zdecydujemy co i jak
Ogródek Ewy 11:16, 23 kwi 2015

Do góry
Luckaa napisał(a)

Co to za piekna turzyca? Zimozielona?

Lucynko, to zimozielona Ice Dance.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 10:32, 23 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
tam masz już kostkę od krzywika (bo nie powiem od linijki), żeby nie było zbyt sztywno

Taki był zamysł....żeby było formalnie
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:33, 23 kwi 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies