Pulpecikowa rabata - w plecach ma małe jeszcze gracki, a między trzmielinami rośnie Odętka - ta wyzsza trzmielina rośnie może od miesiąca ale szybko goni starsza koleżankę. Przed obwódką małe Ice dance pobrane ze starszych traw
Basiu ... u mnie Ice rośnie sobie jak chce. Wiosną wyskubuję co brzydkie i ... zapominam o niej. I nawet nie wiem co później Chyba w niczym nie przeszkadza bo mam kepy które rosną ileś lat i nic z nimi nie robię.
Pytałaś w moim wątku o trawkę.
Lucynko, to zimozielona Ice Dance. Jest bezproblemowa.
Widzę że prace u Ciebie nabierają rozpędu. Życzę siły i cierpliwości, będzie dobrze.
Z przyjemnością oglądam Twoje fotki...są takie kolorowe.Sasanki urzekają swoją urodą,szachownica kąpie się w słoneczku...a Ice Dance pokazała kwiaty.Muszę jeszcze 2 tyg.poczekać na takie widoczki...Ice D.jeszcze u mnie nie rozkwitła,coś tam dopiero się pokazuje.
Hmmm ... może i to ten carex Kupiłem wczesną wiosną 5 sadzonek wiec już mam Na zawilce wciąż poluję W szkółkach coraz więcej materiału wiec gdzieś go na pewno dopadnę
To nie były zawilce, doszedłeś do wniosku że nim się moja rozrośnie i zdolna będzie do podziału, to minie zbyt dużo czasu.
To była traka Ice Dance o ile już. Ale mogę się mylić.
Małgosiu tak naprawdę to chyba cisa nie będzie i wtedy obwódka byłaby ok.
Tak sobie myślałam, że może być za mało miejsca na wszystkie roślinki
Jak będzie kostka to zdecydujemy co i jak
ja bym już tej obwódki nie dawała z bukszpanu, będą już formowane cisy
Ice Dance by wystarczyła, będzie bardzie pierzaście
tam masz już kostkę od krzywika (bo nie powiem od linijki), żeby nie było zbyt sztywno
Beatka - Ty to się nie cofaj zbytnio . Właśnie interesuje mnie opinia o evergoldach na słońcu...Ice dance też moja faworytka ale gdzieś do półcienia ,jak dobrze pamiętam..
Moniu- artystyczne fotki obejrzałam ,dopieściłaś ostatnio te swoje roślinki
Iwka - ja byłam u Ciebie wczoraj ale już nie dałam rady się wpisać
O żesz, ale zaszalałaś z fotkami
Aż znów musiałam się cofnąć
Myślę, że dziewczyny fajnie kombinują radząc sadzić plamami + kawałek obwódki.
Pytałaś o tyrzyce - ja mam evergoldy i jestem z nich mega zadowolona - ładnie rosną i zimą też wyglądają. U mnie mają po południu cień, więc nie wiem, czy dają radę na pełnym slońcu. Ale też nie kojarzę, by ktoś pisał, że coś z nimi się dzieje.
I jeszcze zadowolona jestem z Ice Dance - trochę wyższa i bardziej zielona.
Kasiu psy tam nie wchodzą bo zagrodzony cały ogród, kocury o kotki walczą między sobą im łatwo przeskoczyć przez siatkę, nad ranem słyszałam miauczenie ale nie pomyślałam, że to u mnie na ogrodzie ta piwonia chyba nie do uratowania, muszę Mariuszowi pokazać, bo to od niego prezent, wczoraj mi załatwiły jedna sangwinarię była wydrapana i narobione w jej miejscu a dzisiaj jeszcze wsadziłam rękę w ich odchody było narobione w środku carexa na szczęście w rękawicy, bo moszczą się w moich trawach załatwiły mi kłoski w Ice Dance i cały jej środek rozplenica też chyba jedna nie odbije
Nie sadziliśmy na całych 9 metrach, bo z lewej strony przy płocie jest wiśnia a z prawej dość spora już pigwa (albo pigwowiec?) Ostatecznie jeszcze musimy parę sztuk dokupić właśnie
Nie jest walcem, bo ma ładne, naturalne szpiczaste zakończenie, które mi się nawet podoba A ciąć go z góry nie jesteśmy w stanie, on jest niemal tak wysoki jak nasz dom (piętrowy).
Rabaty będą tak wytyczone, jak zasugerował Łukasz Czyli jednak linie proste. Mężowi się ta koncepcja najbardziej spodobała a i z tym koszeniem to jednak racja, będzie o wiele prościej
Oj chciałabym tak móc sobie pozwolić na chciejstwa, bardzo bym chciała...
Dziękuję za wszelkie rady, wszystkie uważnie czytam i nad nimi rozmyślam, tylko muszę je dostosowywać do naszych realiów i muszę też mierzyć zamiary na siły. Np. wiem, że nie dałabym rady zaprojektować i zrobić rabaty 2,60x 12m. Póki co to ponad moje siły jak finansowe tak mentalne ... Ale mam nadzieję, że z czasem i doświadczeniem nabytym na ogrodowisku i we własnym ogrodzie poczuję się na tyle pewnie, że trawnik ustąpi miejsca kompleksowemu założeniu