Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Typografia ogrodu 13:14, 24 kwi 2015

Do góry
Pulpecikowa rabata - w plecach ma małe jeszcze gracki, a między trzmielinami rośnie Odętka - ta wyzsza trzmielina rośnie może od miesiąca ale szybko goni starsza koleżankę. Przed obwódką małe Ice dance pobrane ze starszych traw

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:38, 23 kwi 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, obcinać kwiatostany Ice Dance? Na razie ciekawie wyglądają te iglice, ale co później?

W kawiatach Kiku chce się zanurzyć twarz.

Basiu ... u mnie Ice rośnie sobie jak chce. Wiosną wyskubuję co brzydkie i ... zapominam o niej. I nawet nie wiem co później Chyba w niczym nie przeszkadza bo mam kepy które rosną ileś lat i nic z nimi nie robię.

I wiosna .. czernie tak mówią

Moje trudne początki, domek przy lesie. 21:13, 23 kwi 2015

Do góry
Pytałaś w moim wątku o trawkę.
Lucynko, to zimozielona Ice Dance. Jest bezproblemowa.
Widzę że prace u Ciebie nabierają rozpędu. Życzę siły i cierpliwości, będzie dobrze.
Mój 4 arowy azyl... 19:13, 23 kwi 2015

Do góry
Z przyjemnością oglądam Twoje fotki...są takie kolorowe.Sasanki urzekają swoją urodą,szachownica kąpie się w słoneczku...a Ice Dance pokazała kwiaty.Muszę jeszcze 2 tyg.poczekać na takie widoczki...Ice D.jeszcze u mnie nie rozkwitła,coś tam dopiero się pokazuje.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:53, 23 kwi 2015

Do góry
Aniu, obcinać kwiatostany Ice Dance? Na razie ciekawie wyglądają te iglice, ale co później?

W kawiatach Kiku chce się zanurzyć twarz.
Mój 4 arowy azyl... 18:45, 23 kwi 2015

Do góry
Szachownica kostkowata i Migdałek trójklapowy w pączku

Kwitnie Ice Dance

Małymi kroczkami do celu... 17:27, 23 kwi 2015

Do góry
W takim razie na mojej liscie zakupowej pojawią się turzyca ice dance
Małymi kroczkami do celu... 14:31, 23 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Te trawki u mnie to zimozielone turzyce ice dance Są bezproblemowe i rozrastają się niesamowicie

Fajniutkie, może uda mi się je gdzieś jeszcze wcisnąć ja swoje już uczesałam, strasznie mi się podobają
Życie w wiejskim ogrodzie 13:44, 23 kwi 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

To nie były zawilce, doszedłeś do wniosku że nim się moja rozrośnie i zdolna będzie do podziału, to minie zbyt dużo czasu.
To była traka Ice Dance o ile już. Ale mogę się mylić.

Hmmm ... może i to ten carex Kupiłem wczesną wiosną 5 sadzonek wiec już mam Na zawilce wciąż poluję W szkółkach coraz więcej materiału wiec gdzieś go na pewno dopadnę
Życie w wiejskim ogrodzie 13:41, 23 kwi 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ewo a czy to nie były te białe zawilce ?

To nie były zawilce, doszedłeś do wniosku że nim się moja rozrośnie i zdolna będzie do podziału, to minie zbyt dużo czasu.
To była traka Ice Dance o ile już. Ale mogę się mylić.
Małymi kroczkami do celu... 12:58, 23 kwi 2015

Do góry
Te trawki u mnie to zimozielone turzyce ice dance Są bezproblemowe i rozrastają się niesamowicie
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:52, 23 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
ja bym już tej obwódki nie dawała z bukszpanu, będą już formowane cisy
Ice Dance by wystarczyła, będzie bardzie pierzaście
tam masz już kostkę od krzywika (bo nie powiem od linijki), żeby nie było zbyt sztywno

Małgosiu tak naprawdę to chyba cisa nie będzie i wtedy obwódka byłaby ok.
Tak sobie myślałam, że może być za mało miejsca na wszystkie roślinki
Jak będzie kostka to zdecydujemy co i jak
Ogródek Ewy 11:16, 23 kwi 2015

Do góry
Luckaa napisał(a)

Co to za piekna turzyca? Zimozielona?

Lucynko, to zimozielona Ice Dance.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 10:32, 23 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
tam masz już kostkę od krzywika (bo nie powiem od linijki), żeby nie było zbyt sztywno

Taki był zamysł....żeby było formalnie
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:33, 23 kwi 2015

Do góry
Ogród wyrozumiały 09:17, 23 kwi 2015

Do góry
Beatka - Ty to się nie cofaj zbytnio . Właśnie interesuje mnie opinia o evergoldach na słońcu...Ice dance też moja faworytka ale gdzieś do półcienia ,jak dobrze pamiętam..

Moniu- artystyczne fotki obejrzałam ,dopieściłaś ostatnio te swoje roślinki

Iwka - ja byłam u Ciebie wczoraj ale już nie dałam rady się wpisać
Ogród wyrozumiały 21:57, 22 kwi 2015

Do góry
O żesz, ale zaszalałaś z fotkami
Aż znów musiałam się cofnąć

Myślę, że dziewczyny fajnie kombinują radząc sadzić plamami + kawałek obwódki.
Pytałaś o tyrzyce - ja mam evergoldy i jestem z nich mega zadowolona - ładnie rosną i zimą też wyglądają. U mnie mają po południu cień, więc nie wiem, czy dają radę na pełnym slońcu. Ale też nie kojarzę, by ktoś pisał, że coś z nimi się dzieje.
I jeszcze zadowolona jestem z Ice Dance - trochę wyższa i bardziej zielona.

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:21, 22 kwi 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Ale szkoda piwonii
Az ciezko uwierzyc ze to koty
U mnie przechodzi duzo obcych kotow ale roslin nie niszczą, nawet jak czasem zalatwiaja potrzeby

To juz bardziej chyba bazant mi grzebal na rabatkach
A moze jakies psy tam wchodzą ?

Kasiu psy tam nie wchodzą bo zagrodzony cały ogród, kocury o kotki walczą między sobą im łatwo przeskoczyć przez siatkę, nad ranem słyszałam miauczenie ale nie pomyślałam, że to u mnie na ogrodzie ta piwonia chyba nie do uratowania, muszę Mariuszowi pokazać, bo to od niego prezent, wczoraj mi załatwiły jedna sangwinarię była wydrapana i narobione w jej miejscu a dzisiaj jeszcze wsadziłam rękę w ich odchody było narobione w środku carexa na szczęście w rękawicy, bo moszczą się w moich trawach załatwiły mi kłoski w Ice Dance i cały jej środek rozplenica też chyba jedna nie odbije
Lifting starego ogródka 19:51, 22 kwi 2015

Do góry
Gocha napisał(a)
Chciałam własnie napisać , że 9 tuji na Twojej liście zakupowej to za mało bo na 9 m długości to musi być o kilka sztuk więcej ale widzę , że już sama doszłaś do tego.

Nie sadziliśmy na całych 9 metrach, bo z lewej strony przy płocie jest wiśnia a z prawej dość spora już pigwa (albo pigwowiec?) Ostatecznie jeszcze musimy parę sztuk dokupić właśnie

Gocha napisał(a)
Jeżeli chodzi o iglak duży zostawiony i podcięty od dołu to ja by go również przycięła od góry , żeby tworzył taka bardziej kulę a nie był takim wysokim walcem.

Nie jest walcem, bo ma ładne, naturalne szpiczaste zakończenie, które mi się nawet podoba A ciąć go z góry nie jesteśmy w stanie, on jest niemal tak wysoki jak nasz dom (piętrowy).

Gocha napisał(a)
Ja też jestem przeciwna trawnikowi w tej części reprezentacyjnej a nawet gdybyś go robiła to nie zaokraglaj bo będzie źle kosić w tych ostrych rogach- mój M. zawsze mnie na to uczula żeby tak projektować żeby łatwo można było wszędzie trawę skosić.

Rabaty będą tak wytyczone, jak zasugerował Łukasz Czyli jednak linie proste. Mężowi się ta koncepcja najbardziej spodobała a i z tym koszeniem to jednak racja, będzie o wiele prościej

Gocha napisał(a)
A i jeszcze coś co mi się nasunęło w tej chwili - nie zostawiaj za małych kawałków na nasadzenia i nie siej trawnika tylko dlatego , że w tej chwili nie masz kasy na rośliny bo po pierwsze są różne choroby zakaźne na ogrodowisku i jest w związku z tym dużo różnych chciejstw- i jak zasiejesz trawę to będziesz ją chciała zaraz likwidować bo bedziesz szukała miejsce pod nowe chciejstwa. Po drugie wiem to po sobie , że jak juz się wybieram do centrum ogrodniczego to ta kasa jakoś dziwnie musi się znaleźć żeby jakieś nowe cudne rośliny można było nabyć. I jszcze widzę , że rośliny już po roku dają się dzielić , ja np. z jednej niedużej rośliny kupionej w tamtym roku na wiosnę- Carex Ice Dance w tym roku dzieląc ją uzyskałam 12 dorodnych sztuk a oprócz tego z odrostów 14 mniejszych. I żurawki też w tym roku muszę dzielić. Będzie po kilkanaście sztuk z jednej rośliny. Przepraszam bo troche za bardzo sie rozpisałam ale to na razie tyle. Pozdrawiam

Oj chciałabym tak móc sobie pozwolić na chciejstwa, bardzo bym chciała...

Dziękuję za wszelkie rady, wszystkie uważnie czytam i nad nimi rozmyślam, tylko muszę je dostosowywać do naszych realiów i muszę też mierzyć zamiary na siły. Np. wiem, że nie dałabym rady zaprojektować i zrobić rabaty 2,60x 12m. Póki co to ponad moje siły jak finansowe tak mentalne ... Ale mam nadzieję, że z czasem i doświadczeniem nabytym na ogrodowisku i we własnym ogrodzie poczuję się na tyle pewnie, że trawnik ustąpi miejsca kompleksowemu założeniu
Kochanowy ogród 19:01, 22 kwi 2015

Do góry
Świecznica o którą się bałam

I coś co bardzo mnie ucieszyło turzyca Ice Dance kwitnie

Na koniec zostawiam kwiatki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies