Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu narazie jest ściernisko... 08:53, 16 kwi 2018

Do góry
Na skarpie przy tarasie zakwitły pomarańczowe tylipany ale niestety przekwitły białe. Szkoda że tak szybko, myślałam ze będą kwitły równocześnie.
Za drzwiami do ogrodu... 08:52, 16 kwi 2018

Do góry
Biały płotek absolutnie cudowny! Przekaż gratulacje chłopakom!

anpi napisał(a)

A tutaj niezła pajęczyna

Nie wiem, czy zdjęcie nie zaburza perspektywy, ale mam podejrzenie, że oś od furtki nie idzie prosto tylko znowu pod kątem.
Tu narazie jest ściernisko... 08:41, 16 kwi 2018

Do góry
Hiacynty też sie rozbujały.
Tu narazie jest ściernisko... 08:38, 16 kwi 2018

Do góry
Witam po bardzo pracowitym weekendzie. Pieliłam kolejne rabaty i pomafałam siostrze w jej ogrodzie. Jestem zadowolona z wyników chociaż zdumiewa mnie tempo wzrostu zielska. Przeciez jeszcze 2 tygodnie temu padał snieg z deszczem a teraz coraz wiecej kwitnie.
Stellaty w pełnej krasie.

Forsycje również.

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:34, 16 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
i Wildcat- magnolia
mam 2, jedna zasychała, wycięłam, zmieniłam miejsce i żyje, może za rok zakwitnie
identycznie było z Lolanthe

kwiat z bliska gwiaździstej
ale pachną

kwiaty Wildcat
wyglądają w realu, jak piwonie czy róże
i stwierzdam, że ciemne kwiaty magnolii giną w ogrodzie

Miluś u ciebie nie być jeden dzień to potem trzeba przewijać kilkanaście stron.
Nie bywałam bo też dużo pracy jak przyjeżdżam wchodzę na wątki ale nie pisze.
Stworzyłas dla roślin specyficzny klimat ten murowany plot i rośnie wszystko jak na drożdżach.

Magnolie piękne, trzeba wiedzieć co kupować i gdzie posadzić.

Mimo tych wysokich sosen które maj olbrzymie korzenie wszystko rośnie rośliny odnosi się wrażenie jakby rośliny sobie pomagały we wzroście.

Jeżeli chodzi o magnolie to prawda muszą być sadzone płytko tak samo powonie nie będą kwitły.
Magnolia nie lubi przesadzania jak już to trzeba zrobić duża kepę bo ma mnóstwo małych kruchych korzonkow kiedy są uszkodzone po przesadzania musi ten czas stracić aby znów je odbudować .
Często w parkach widzimy jak korzenie magnolii są prawie na wierzchu taka ich uroda oddychają nimi.

Jade dzisiaj do szkółki na rekonesans.ale tylko zobaczyć aby oczy nacieszyć.
Po wczorajszym przesadzania róży dosyć dużej New down (cała pokiereszowana jestem) i innych krzaków to mi się już odechciewa nowych nasadzeń.

Trzeba z tym skończyć i cieszyć się tym co jest Posadzone. Twój eM ma rację kupujesz aby się na pracować.

Chodzę wczoraj między tymi krzakami i myślę, że powinien być ogrodnik na etacie ciągle jest coś do zrobienia i się wkurzam.
W sobotę uprzątnęłam rabaty przyjeżdżam wczoraj a tu znowu rozgrzebane bażanty na szczęście tulipany nie ruszone.

Piękna pogoda na szczęście więc spieszę się powoli z pracami. Nie ruszam wszystkiego bo jeszcze co nie co z ziemi wychodzi i chwasty już rosną Le trudno.

Miluś to tyle do następnego.
Pozdrawiam
Moja codzienność - ogród Oli 08:32, 16 kwi 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

No to teraz będziesz musiała do konca zycia uprawiac warzywa
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:32, 16 kwi 2018

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 08:30, 16 kwi 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Działka nowa cieszy, ale pracy ogrom przed Wami.
Jutro pewnie działasz cały dzień My jutro pielegnujemy trawnik.

to prawda cieszy,. Pomalutku zrobimy.W ciągu jednego roku nie musowo.
Dzialałam całą sobotę,
w między czasie u Bogusi-sierotki na kawie byłam.a na wieczór sąsiedzi nas wyciągnęli do siebie na grila.
Ale wiosna już jest i cieszy
/original.JPG[/img]

Zakręcony ogród 08:29, 16 kwi 2018

Do góry
i najważniejsze co udało się zrobić W sumie było tego 2 przyczepy do traktora, której użyczył mi sąsiad
Było tak:

a jest tak:

Jak pseudo kulki wylecą to jest naprawdę sporo miejsca :

Tam chyba dam trampolinę ( i tak nieużywaną przez dzieci )
Zakręcony ogród 08:25, 16 kwi 2018

Do góry
Dosadziałam fifera ( nie nana ) na małą rabatę obok podestu . Choć tam docelowo widzę coś małego i zwisającego :

Kórniki a za nimi ociosane lawsony

Zakręcony ogród 08:22, 16 kwi 2018

Do góry
Najważniejesze,że przy okazji zakupu wisieniek udało mie się kupić....platanka . Już rośnie zamiast hakuro nad IH. Jest wielgaśnny i cudny

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:20, 16 kwi 2018

Do góry
A przed domem w donicach nuda, od jakiegoś miesiąca bez zmian Te żonkile bardzo mocno pachną. Szkoda, że nie sprawdzają się posadzone w gruncie. Mam kilka, ale widzę, że zanikają. Gdy przekwitną żonkile wrócą bukszpany, które były zadołowane na zimę. I na pewno pojawią się standardowo już białe hortensje.

Zakręcony ogród 08:19, 16 kwi 2018

Do góry
Zdjęcia są beznadziejne mało tego teren nie posprzątany bo do końca robiłam ( i to tylko w sobotę bo niedziela impreza rodzinna )

ale efekty są następujące : 3 nigry wsadzone co 3 m:

na trawę starajcie się nie patrzeć. Demolka ją załatwiła
na tej samej rabacie są posadzone jeszcze migdałek, pęcherznica, berberys czerwony i żółty, tawuła shiro... To wszystko jest oczywiście do wywalenia ( zagopodarowania ) ale póki nie wiem, co na tej rabacie ma rosnąć więc zastawiłam.Wsadziłam tam również chwilowo 3 bobo i różę na pniu bo w donicy ich nie dopilnuje :

Skarbonkowy ogródek 08:08, 16 kwi 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)

Chyba nie wyszło najgorzej

Wyszło lepiej niż dobrze.

Chyba mogę uczciwie powiedzieć, że to pierwszy niwak, który mi się naprawdę podoba
Te robione z jałowców, tuj mają brzydki układ gałęzi a tu jest świetnie
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:03, 16 kwi 2018

Do góry

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:00, 16 kwi 2018

Do góry

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:00, 16 kwi 2018

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:57, 16 kwi 2018

Do góry
Witajcie proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tego świerka wyglada jak serbski ale pewności nie mam pozdrawiam
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 07:44, 16 kwi 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Bukszpanowa z setką Exotic Emperorów jest obecnie moją ulubioną rabatą.

Asia ale masz tulipanowo
Jak tam kondycja bukszpanów Poprawia się, czy konstans? Czym psikałaś?
Księżycowy... 07:42, 16 kwi 2018

Do góry
Wczorajszy dzień był bardzo udany. Pojeździłam po innych ogrodach, od rodziców przywiozłam sasanki, coś co wygląda jak łoboda czerwonolistna i kukliki, które mama chciała wyrzucić, bo jej się nie podobały, a które będę odmładzać i sadzonkować...I jeszcze ponoć kwitną na różowo (to nawet fajnie, że lubimy z mamą całkiem inne kolory ).Od koleżanki udało mi się w końcu załatwić sobie słomę pod truskawki. Dobrze mieć nowe, fajne koleżanki, do tego z rodziny rolniczej . Szkoda tylko, że nie hodują zwierząt "na obornik" (hmmm, chociaż mają kury,a więc kurzak pewnie też, ale czy on jest dobry?)
Wieczorem jeszcze odchwaściłam z Maćkiem jego rabatę brzozową (niemal całą) i pozwolił mi posadzić tam przy Anabelkach hostę Guacamole, która mnie zauroczyła w sklepie i musiałam ją mieć po prostu .

I pomyśleć, że cały ten dzisiejszy dobry nastrój, spowodowany jest sytuacją deszczową za oknem Nie martwi mnie nawet to, że mam dzisiaj wolne i wiele miałam planów ogrodowych, ponieważ kiedy tylko przestanie padać, wpadam do warzywnego i siłą mnie z stamtąd będą wyciągać

W miedzy czasie zaś, może dosieję coś np. melony, o których wczoraj zapomniałam?...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies