Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 21:05, 22 kwi 2018

Też chwilami mam wrażenie, że to maj. Bardzo wszystko przyspieszyło.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
polinka 21:12, 22 kwi 2018

Piękny, prawie letni ogród w kwietniu
Ten tydzień podobno z ochłodzeniem to może przyroda troszkę przystopuje...najważniejsze, że zapowiadają deszcz!
anbu 21:17, 22 kwi 2018

Cudownie kolorowo, z przyjemnością obejrzałam zdjęcia
Zana 21:21, 22 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kolejny piękny weekend za nami. Towarzyszyła mu feeria kolorów. Było też kilka ogrodowych niespodzianek.

Ten widoczek tak mnie urzekł, że muszę zacytować. No sama radość...
Gruszka_na_w... 17:21, 23 kwi 2018

Aniu i Anulko, trochę pstrokato jest, ale to wiosna, więc można przymknąć na to oko.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:23, 23 kwi 2018

polinka napisał(a)
...najważniejsze, że zapowiadają deszcz!

Czy wspominali, że przybędzie wraz z gradem?

Szkód większych nie ma, ale trochę mnie zmroził ten widok.
Gosiek33 17:33, 23 kwi 2018

U nas też grad wieszczą i boję się o roślinki
Kasya 17:36, 23 kwi 2018

No nie żartujcie... kiedy ??
Gruszka_na_w... 17:59, 23 kwi 2018

Czosnki już pokazują kolorek. Nieszczepione śliwy wisniowe w tym roku kwitły pojedynczymi kwiatkami. Jedna z róż przy pergoli nie daje oznak życia. Gdyby padła,
to wbrew swoim obietnicom trzeba będzie zakupić zastępstwo. Może będzie to Rhapsody in blue. Mam już w ogrodzie jeden egzemplarz i jestem z niego zadowolona.Ta przemarznięta kwitła co prawda na biało, ale nie mam przymusu, aby kolor pozostał ten sam.

Po cięciu ładnie odbiły owsice wieczniezielone. Zaczyna kwitnienie płomyk szydlasty. Mroźna, bezśnieżna końcówka zimy mocno dała mu się we znaki.

Systematycznie usuwam kwiatostany z turzyc. Te wymagające cięcia po zimie (IC, SS) trzeba koniecznie wiosna maskować cebulowymi, bo same z siebie wyglądają tak sobie. Przynajmniej u mnie.

Tradycyjnie na koniec takie tamy.

Gruszka_na_w... 18:05, 23 kwi 2018

Gosiek33 napisał(a)
U nas też grad wieszczą i boję się o roślinki

Biło gradem tylko przez kilka minut. Teraz pada spokojnym rytmem. Dobrze, bo wsiąknie w ziemie. Sucho było.

Kalina angielska lada moment da pokaz. Pięknie pachnie, a kwiat ma cud urody.

Pierwszy raz kwitnie mi fothergilla i obiela. mam je od dwóch sezonów.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies