Jejku dziękuję Ci bardzo super!! Powiem Ci, że drugi bardziej do mnie przemawia. Muszę to narysować, żeby mój M sobie wyobrazić mógł. On myśli żeby 3 tuje i pomiędzy nimi 2 klony globki posadzić.
Dałaś mi świeże spojrzenie na sprawę
Witaj Piotrze, będzie mi bardzo miło gościć Cię w moim ogrodzie
Bardzo się cieszę, że podoba Ci się to jak pokazuję świat.
Dziękuję za komplementy i zapraszam częściej!
Może trochę lata, właśnie siedzę i zastanawiam się gdzie w tym roku wypocząć
Witam serdecznie nowego gościa!
Zapraszam zawsze kiedy tylko najdzie Cię ochota
Uwielbiam robić zdjęcia, bardzo mnie to uspokaja i człowiek jakby bardziej widzi to co go otacza.
Dziękuję za miłe słowa odnośnie ogrodu, to moje oczko w głowie, ale dopiero się tworzy . Gdzieś w głowie widzę jak ma wyglądać docelowo, ale do tego daleka droga.
Z sezonu na sezon zmienia się mój kawałek ziemi. Właśnie minie 3 lata jak dostałam ogród
Tak kaliny kolekcjonuję i pierwsza jaką nabyłam była to właśnie Tomentosum. Jest cudowna. Kupiłam ją w Pisarzowicach u Pudełka. W sumie to była bardzo tania chyba 8 zł. Mam ją 6 lat i podrosła do 150cm.Kwitnie niezawodnie co rok. Spróbuję ją ukorzenić lub jak namierzę w sezonie dam znać . Kupię i wyślę jakbyś nie spotkała
Sylwuś byłam i podziwiałam Twoje fotki z nowego aparatu, są świetne!
Opanujesz szybko, bo widać z jaka radością robisz zdjęcia. Wreszcie trafiłaś na super sprzęt
Ten Kocurek zwany "Grafitem" jest z reguły niegrzeczny"...ale jeszcze do ciepłego i zielonej trawki musimy poczekać
zeszłotygodniowa śnieżyca...kot "Grafit" bardzo był nie swój
Chciałam polatać ze szlaufem, ale jednak wąż nie chce się ukłądać, za zimno więc muszę poczekać... ale dzisiaj pomierzyłam cypelek, więc chciałabym tutaj nasadzenia zaplanować
W tamtym roku była tam jeszcze jabłoń, która na jesieni została przesadzona ale posadziłam sobie tam przed cisem miskanta ML przed nim, perovską, białe jeżówki alba a przed nimi brązową trawkę i hakone. Bardzo lubię to połączenie i chciałabym je tam zostawić, może inaczej poukładane, ale potrzebuję coś jeszcze dołożyć
Wysiałam pomidory. Wiem że to trochę za wcześnie ale już się nie mogłam doczekać. Zgodnie z instrukcją na Pomidorlandii wysiałam na mokre chusteczki. Za kilka dni mają skiełkować i wtedy przesadzę je do małych doniczek z ziemią. Nigdy tak nie siałam, zobaczymy jaki będzie efekt.