Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 06:34, 06 maj 2018

Palibin pachnie obłędnie Azalia Cannon`s Double też pachnąca

orliki

06:36, 06 maj 2018
Kindzia napisał(a)

Bardzo mi się nie chciało tego robić i bardzo się cieszę, że mam to za sobą Dziękuję

Nie, nie odpoczywałam. Musiałam róże opryskać i bukszpany, robactwo mnie zjadało. Wywaliłam wszystkie wrzosy, niestety. Zimę przeżyły. Ale za krótkie obcięcie i za obfite nawiezienie (M się za bardzo postarał), upał do tego dały im się we znaki i nie dały rady...

Byliśmy po azalię w Pisarzowicach, u Kapiasa nędzny wybór. Załatwialiśmy rolety do okien dachowych, sadziliśmy...znowu czasu nie było posiedzieć. Wczoraj jeszcze dzieci przyjechały. Czyli gary...ale dzisiaj posiedzę Słoneczko od rana świeci

duzy postęp z ta rabata ...pasuje idealnie

mówisz że do Pisarzowic nie jechac po zakupy ...a chciałam sie wybrac ...no to chyba Goczałkowice odwiedzę żeby zobaczać co tam maja ciekawego
Kindzia 06:39, 06 maj 2018

Jeszcze tulipany

konwalie, tu jeszcze w gruncie, teraz już w wazonie Też je lubię...
Na cycku tulipany jeszcze widoczne

Aaaa...i obsadzoną mam już największą donicę. Vertigo już jest. Teraz czekam na Rubrum.
Kindzia 06:42, 06 maj 2018

eee_taam napisał(a)

duzy postęp z ta rabata ...pasuje idealnie

mówisz że do Pisarzowic nie jechac po zakupy ...a chciałam sie wybrac ...no to chyba Goczałkowice odwiedzę żeby zobaczać co tam maja ciekawego

Lepiej teraz niż przedtem, to prawda

Nie, odwrotnie U Kapiasa nie ma wyboru azalii, właśnie w Pisarzowicach kupiłam. Teraz już zaczyna się pełnia kwitnienia azalii, tam jest bajkowo, znowu Warto jechać zobaczyć. Jeszcze za tydzień też będzie ładnie Ale jestem ciekawa co zostanie na końcówkę Święta Azalii...a specjalnie przyjeżdża Małgosia z Lublina i Kasia z Zielonej G.
06:50, 06 maj 2018
Kindzia napisał(a)

Lepiej teraz niż przedtem, to prawda

Nie, odwrotnie U Kapiasa nie ma wyboru azalii, właśnie w Pisarzowicach kupiłam. Teraz już zaczyna się pełnia kwitnienia azalii, tam jest bajkowo, znowu Warto jechać zobaczyć. Jeszcze za tydzień też będzie ładnie Ale jestem ciekawa co zostanie na końcówkę Święta Azalii...a specjalnie przyjeżdża Małgosia z Lublina i Kasia z Zielonej G.

a widzisz jeszcze śpię i czytam bez zrozumienia nawet nie zastanowiłam sie nad tym co czytam

chyba sobie zrobie dzisiaj wycieczke krajoznawczą do Kapiasa bo Pisarzowic nie ma po co bo dzis zamknięte sprawdziłam
Kindzia 07:57, 06 maj 2018

eee_taam napisał(a)

a widzisz jeszcze śpię i czytam bez zrozumienia nawet nie zastanowiłam sie nad tym co czytam

chyba sobie zrobie dzisiaj wycieczke krajoznawczą do Kapiasa bo Pisarzowic nie ma po co bo dzis zamknięte sprawdziłam

U Kapiasa zawsze jest co oglądać, natomiast w sklepie oglądałam tylko kwasoluby, dla mnie nic nie było. Szukałam też ostatków ciemierników, bo mam miejscówkę dla jednego-dwóch, ale też nie ma.

Do Pisarzowic warto teraz, ale faktycznie, w niedzielę mają zamknięte. Za tydzień się Święto Azalii zaczyna, to będzie otwarte.
09:20, 06 maj 2018
wstawiłam zdjecie Gardiny
ElzbietaFranka 11:46, 06 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Palibin pachnie obłędnie Azalia Cannon`s Double też pachnąca

orliki

Kasiu juz kwitnie Majer ladny. U mnie juz tez, male piekne, ale ten duzy co mam jeszcze z 3 dni i bedzie fioletowa kula. Azalie tez w rozkwicie i pachna.

Kopiemy melioracje nie specjalnie czasu nawet na foty, ale zapach konwalii i bzu roznosi sie wszedzie.

Rekamacje zloze po 3 tygodniach od ukorzenienia. Juz sucha w donicy.
U nas ostre slonce, wietrznie ale cieplo.
Urszulla 11:50, 06 maj 2018

Wszystko naraz kwitnie, co za sezon! Nawet róże. U mnie jeszcze pąki.

Miło się ogląda a powinnaś nagrać filmik " spacerkiem po ogrodzie" i nam zapodać naniedzielną kawkę
ElzbietaFranka 11:53, 06 maj 2018

Kindzia napisał(a)

Taką nadzieję mam Z Twojego polecenia te róże

Tylko długo muszę czekać, dwa tygodnie aż...

A gdzie ty zamawialas u Cwika, ze tak dlugo czekasz co prawda jest sezon obecnie 2 tyg to gwarancja. Ale warto zrobię fotę to pokaze moja.
Bede chciala u nich tez zamowic ta co utracilam od Hodunow i jeszcze Rapsody zamowie na balkon.