Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 06:00, 06 maj 2018

yolka napisał(a)

Mnie też ciągnęło, ale przetrzymałam

Cha, cha, cha
Kindzia 06:07, 06 maj 2018

Ewa777 napisał(a)
Rewolucja przeprowadzona wzorowo Rabata już tak przygotowana, jakby tam cały czas była I ławeczka super
Teraz Kasiu odpoczywasz?

Bardzo mi się nie chciało tego robić i bardzo się cieszę, że mam to za sobą Dziękuję

Nie, nie odpoczywałam. Musiałam róże opryskać i bukszpany, robactwo mnie zjadało. Wywaliłam wszystkie wrzosy, niestety. Zimę przeżyły. Ale za krótkie obcięcie i za obfite nawiezienie (M się za bardzo postarał), upał do tego dały im się we znaki i nie dały rady...

Byliśmy po azalię w Pisarzowicach, u Kapiasa nędzny wybór. Załatwialiśmy rolety do okien dachowych, sadziliśmy...znowu czasu nie było posiedzieć. Wczoraj jeszcze dzieci przyjechały. Czyli gary...ale dzisiaj posiedzę Słoneczko od rana świeci
Kindzia 06:08, 06 maj 2018

ewsyg napisał(a)
Kasiu, pięknie wyszła przeróbka. Twój ogród zawsze mnie zachwyca. Wszytko masz bardzo dopieszczone, gustownie dobrane. Och, można się u Ciebie nabawić kompleksów.

O matko, jakie miłe słowa Ewcia, dziękuję
Kindzia 06:09, 06 maj 2018

Magleska napisał(a)
cycek 2 robi wrażenie fajna ekipa ,to i praca sprawnie poszła
wyszło rewelacyjnie
porządeczek w ogrodzie ,wszystko ślicznie rośnie
Kasiu ,gdzie kupowałaś tą przekompostowana korę .....plisss podpowiedz ,bo potrzebuję dużo kupić

My kupowaliśmy w LM, ale podobno w Obi też jest.
Kindzia 06:13, 06 maj 2018

ania1110d napisał(a)
Witam ponownie.
Kasiu jak zawsze u Ciebie praca idzie z wielkim rozmachem.
Kącik z ławeczką rewelacyjny. Ogród jak zawsze piękny a dzieciaczki cudne.
Pozdrawiam i przesyłam buziaczki

Mam nadzieję, że to już ostatnia rabata...aż się boję napisać, że na pewno...

Chociaż znowu wczoraj córka plany snuła odnośnie wywalenia trawy koło huśtawki, a wysypanie kamyka...

Za buziaki i pozdrowienia dziękuję Wzajemnie
Kindzia 06:15, 06 maj 2018

Monia81 napisał(a)
Oj Kasieńko działania z cycusiem numer 2 rewelacyjne wyszło perfekcyjnie, super że pomocne ręce też były fajnie wszystko teraz kwitnie, nabrało tempa niesamowitego... buziaczki

Bardzo się pilnowałam, żeby za dużo tam nie nasadzić. Na poprzednim cyku gąszcz...azalię największą już muszę ograniczyć po kwitnieniu...

Dziękuję
Kindzia 06:17, 06 maj 2018

ewsyg napisał(a)
Czytałam, że poszukujesz pachnącej azalii. Ja mogę polecić Soir de Paris. Delikatny róż i przecudny zapach.

Mam Już spora jest i właśnie pachnie Dziękuję Ewcia Kupiłam Klondyke, wybór eMa. Też pachnąca jest.

A to moja suarka

Kindzia 06:21, 06 maj 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale kawał roboty i jaka ekipa do pozazdroszczenia ale efekt jest Wyszłó super i pasuje do całości. Te cięcie azalią widze służy? Ile pąków mają, obcinasz zaraz jak przekwitną? Co roku to robisz? A co do buków to faktycznie widać u Ciebie kolor też zielony listków? Dobrze widze i o to Ci chodziło? U mnie są coraz bardziej bordowe i super rosnie. Pozdrawiam

Kwitną mimo cięcia Tak, jak przekwitną tnę. Już 3 lata cięte są.

Nie, nie o to mi chodziło. O sposób w jaki rosną. Dopiero teraz jaka tako się zwieszają, przedtem rosły pionowo do góry i poskręcane były. Poskręcane są nadal, ale przynajmniej już się zaczynają zwieszać.

Macham Danuś
Kindzia 06:26, 06 maj 2018

Uległam piękności...jedyna taka była, malutka, młodziutka, z jednym kwiatem, ale wołała bardzo głośno...i przytargałam, upchnęłam...jeżeli piwonię drzewiastą upchnąć można

a to lawendowa, która miała być jedyną...z magnoliami też tak było, historia lubi się powtarzać

3-letnia jest. W tym roku rozkwitnie 9 pąków I ładnie rośnie, do góry, nie rozwala się za bardzo na boki
Kindzia 06:30, 06 maj 2018

To młodziutka Ingrid Bergman, Barkarole padła.

Musiałam wybrać silną różę, obok ma Chopina i Tea Clipper

Pierwsze kolorki na różach