Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Prusznik - Ceanothus- zimujący w niektórych rejonach Polski 10:28, 04 mar 2021

Do góry
Dodaj proszę informacje, od kiedy rośnie, jak była duża podczas sadzenia, jakie ma warunki, jak ją pielęgnujesz.
Prusznik - Ceanothus- zimujący w niektórych rejonach Polski 10:28, 04 mar 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:27, 04 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No wiecie co? Tak myślę, głupota ludzka nie zna granic i co więcej, ja się do tej "głupoty" przyznaję Ale powiem jedno, ta głupota jest bardzo przyjemna Nie ma nic przyjemniejszego, niż nowe kwiatki w samochodzie, które na gwałt trzeba posadzić.

Podpisuję się pod tym

Piękne te fioletowe prymule.

Ja dziś po pracy chcę podobną głupotę popełnić. A w sobotę - na Bronisze, koniecznie. Już poprzednią mnie gnało ale goście przyjechali w piątek i plany runęły
Prusznik - Ceanothus- zimujący w niektórych rejonach Polski 10:26, 04 mar 2021

Do góry

Prusznik - Ceanothus- zimujący w niektórych rejonach Polski 10:23, 04 mar 2021

Do góry

Prusznik - Ceanothus- zimujący w niektórych rejonach Polski 10:22, 04 mar 2021

Do góry
Kolejne lata (musiałam wyretuszować osobę na ławce)

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:14, 04 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No wiecie co? Tak myślę, głupota ludzka nie zna granic i co więcej, ja się do tej "głupoty" przyznaję Ale powiem jedno, ta głupota jest bardzo przyjemna Nie ma nic przyjemniejszego, niż nowe kwiatki w samochodzie, które na gwałt trzeba posadzić.

Święta prawda

Ja też taka głupia jestem i mam stokrotki i prymułki w donicach. Na poprawę humoru nie ma nic lepszego
Prusznik - Ceanothus- zimujący w niektórych rejonach Polski 10:14, 04 mar 2021

Do góry
Dobrze, skoro tak, niech zostanie. Tylko martwię się że będzie groch z kapustą i będą pisać ludzie i o zimującym i nie zimującym wszędzie i będzie się wszystko mieszać.
Temat jest tak niszowy i tak mało osób ma te rośliny, że moim zdaniem dwa wątki to za dużo. Ale dobra, moja głowa potem z przenoszeniem postów...

Znam doskonale tę roślinę z angielskich wojaży, jest bardzo popularna i zachwyciła mnie. Od razu kupiłam, ale nic z tego. Zmarzła.

Z 2004 roku nie mam jej zdjęcia

Anglia 2005

System automatycznego nawadniania 10:13, 04 mar 2021

Do góry
Najgorsze jest to, że ktoś zarabia na złych (z reguły w większości złych) projektach, a my musimy to wszystko korygować i poprawiać.
A nie prościej zamawiać projekty w sprawdzonych firmach i robić nawadnianie prawidłowo?
Ogród długi 10:11, 04 mar 2021

Do góry
Strzałka czerwona pokazuje nowoczesny styl, a ty chcesz robić odwrotnie
Dlatego proste linie. Rośliny interpretuj sama, trudno w 2 minuty zrobić dobry projekt, ja jedynie podpowiadam drogę, gotowców nie robię

Ta rozgałęziona ścieżka moim zdaniem głupio wygląda
Ogród długi 10:08, 04 mar 2021

Do góry
Kolor niebieski (świerki serbskie formowane) źle wrysowałam granicę działki, bo tam nie jest granica działki, a mi się zdawało że jest, tam widzę, że jakieś klamoty są.

Kurnik przesieś w część końcową jak radzi Anda.

Na tle garażu możesz posadzić kulite drwa z koronami aby zasłąniały budynek, mogą też być 5-6 szt grabów kolumnowych, aby stowrzyły ścisły szpaler. Jeśli śliwy wiśniowe - radziłam 3 - aby się zrosły, nie mają to być wyeksponowane trzy czy dwa drzewa a gęsta ściana zasłaniająca.
Roczny trawnik. Wiosenna pielęgnacja zamkn. 09:26, 04 mar 2021

Do góry
Posty przeniosłam do wątku już istniejącego, za dużo mamy wątków podobnych. Poczytaj ten i odpowiedzi na twoje pytania https://www.ogrodowisko.pl/watek/366-odnowa-regeneracja-wertykulacja-aeracja-trawnika?page=163#post_1
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 09:26, 04 mar 2021

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Roczny trawnik. Wiosenna pielęgnacja zamkn.

Posyp trawnik granulowanym obornikiem, jeśli masz dostęp do kompostu, posyp i przegrab, zakup mączkę bazaltową i również posyp. Masz duży wachlarz poprawy stanu trawnika, ale przede wszystkim pokaż jak wyglądał ten trawnik.

Musisz się jeszcze wiele nauczyć o pielęgnacji trawnika, zrozumieć jak to działa. Daję ci dwa lata na popełnienie błędów. Najważniejsze sprawy do nauczenia to zrównoważone nawożenie i umiejętność równomiernego rozsypywania nawozu, aby nie było plam.
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 09:25, 04 mar 2021

Do góry
DanielES napisał(a)
Cześć. Rok temu w kwietniu założyłem trawnik z siewu (substral samozageszczajaca uniwersalna) trawa pięknie wzrosła i wogole wyglądała latem pięknie. Pojawiały się delikatne chwasty a z biegiem czasu sporo żółtych plam. Dałem trochę nawozu na żółknięcie traawy z bioponu. Ale nieumiejętnie rozrzucilem i pojawiły się plamy ☹️ chciałbym teraz na wiosnę zadbać o trawnik na nowo. Od czego powinienem zacząć. Wertykulacja aeracja piaskowanie nawożenie ??? Dodam że mam sporo gliny na którą wysypalem kilka centymetrów ziemi specjalnej do trawników. Chyba powinienem trochę więcej jej nasypać lub wymieszać z istniejącą ziemia ale już po jabłkach a więc forumowicze od czego zacząć??

Mech na rabatach 09:14, 04 mar 2021

Do góry
Zanim rozrzucisz kompost, posyp i rozmieszaj mączkę bazaltową, odkwasi i poprawi strukturę gleby. Kora też jest dobra jako ściółka.
Prusznik - Ceanothus- zimujący w niektórych rejonach Polski 09:09, 04 mar 2021

Do góry
Mamy już ten wątek, skopiu i wklej tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/1490-prusznik-ceanothus

Lepiej aby posty się nie mieszały. Generalnie nie jest to roślina do naszego klimatu. Wiem, że mieszkasz w "innym świecie" ale uprawa tej rośliny w przeważającej powierzchni naszego kraju, kończy się niepowodzeniem, lepiej nie dawać nadziei. Ja się wyleczyłam z prusznika, jak i z Choisya i również z Phormium, które mi tego roku zmarzło.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:07, 04 mar 2021

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:37, 04 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na razie wszystko nowe co mam w zapasie, wystawiam na zewnątrz rano, a wieczorem chowam do garażu. Przyznam, że co roku obiecuję sobie, że koniec, trzeba poczekać z zakupami aż będzie stale ciepło, zawsze coś zmarznie (np. kwiaty bratków), ale co roku i tak kupuję. Bratki mam w samochodzie, o zgrozo!

Z tego nie da się wyleczyć

O to to właśnie
Wczoraj kupiłam i pukam się w głowę....
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:20, 04 mar 2021

Do góry
Na razie wszystko nowe co mam w zapasie, wystawiam na zewnątrz rano, a wieczorem chowam do garażu. Przyznam, że co roku obiecuję sobie, że koniec, trzeba poczekać z zakupami aż będzie stale ciepło, zawsze coś zmarznie (np. kwiaty bratków), ale co roku i tak kupuję. Bratki mam w samochodzie, o zgrozo!

Z tego nie da się wyleczyć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies