Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:46, 18 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Czytam, że się dyskusja wywiązała
Asiu, żebyś za kilka lat nie żałowała, że tak się ociągałaś z kupnem grabów na frontową

Poli co ile sadziłaś te graby?
Ja właśnie planuje frontową więc wpadnij i doradź pliiis
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:59, 17 maj 2018

Do góry
effka napisał(a)

Toszka takie coś?:

Przepraszam, dopiero zajrzałam. tak, takie coś. Plan planem a i tak wyjdzie w praktyce.
Jesli to brabanty, to dobra wiadomość jest taka, że mają wielką moc odbudowy. Co jakiś czas swoje tnę niemal aż do pni iw ciągu kilku tygodni zielenieją po całości. Polinka też już odkryła moc brabantów

Dobrą radę dostałaś, aby ciąć tak by łyse nie były, ale jak nawet dziurę zrobicie, to tragedii nie ma, bo szybko odbudują się jak tylko słońce wejdzie do środka.
Możesz je nawet niższe zrobić, by potem łatwiej było sięgać do strzyżenia w kolejnych latach. Pień przewodnik od góry trzeba nozycami do gałęzi obciąć. Resztę tniemy elektrycznymi...znaczy eM tnie z drabiny, a ja z dystansu patrzę i długim kijem pokazuję gdzie wyrównać

Wyczytałam, że kupiłaś środek do zakwaszania rodków. Jaki?
poczytaj
Typografia ogrodu 14:55, 17 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Nie mogę już się doczekać tego szaleństwa trzcinnikowego u Ciebie
juz jest szałowo trzcinniki sięgają mi prawie do pasa a nogi mam długie
Anna i Ogród 14:10, 17 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Niestety ta zima była bardzo paskudna dla traw i turzyc i są duże straty w wielu ogrodach.Największym wrogiem oprócz wiosennego wygniwania jest mrożny wiatr, który w tym roku szczególnie był dokuczliwy.

Pozdrawiam Aniu

Najwyraźniej. Ale jak widzę rozplenice u Kokoszki to po prostu zadaję sobie pytanie co ja robię nie tak i się dołuję. Piękne potrafią być. Pewnie klimat mam trudniejszy od dziewczyn.
Typografia ogrodu 14:06, 17 maj 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Szumi
Lekkie trawy i ciężkie kamienie

Nie mogę już się doczekać tego szaleństwa trzcinnikowego u Ciebie
Moja codzienność - ogród Oli 14:03, 17 maj 2018

Do góry
leon60 napisał(a)
Czosnkowo uwielbiam mogę nie mieć tulipanów ale czochy muszą być

Po prostu pinterestowo! Ale chyba najbardziej mnie rozczuliły zdjecia z wózeczkiem
Buziaki dla Was dziewczyny
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:59, 17 maj 2018

Do góry
Trzymam kciuki za nową rabatę a ogród Twój wiesz, że uwielbiam!

Buziaki Kasiek
Anna i Ogród 13:56, 17 maj 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)

O tym nie pomyślałam. Jedno jest pewne. Zauważyłam że np. Zebrinusa nie trzeba wiązać na zimę ale rozplenice, miskanty i turzycę włosistą trzeba. Turzyce wszystkie mi przepadły po tej zimie - nie związałam. Rok temu związałam i były. To samo z rozplenicą. Dopóki wiązałam to rosła a teraz nie związałam i przepadła. Miskanty też troszkę wyłysiały ale rosną.
Trzeba je wiązać

Niestety ta zima była bardzo paskudna dla traw i turzyc i są duże straty w wielu ogrodach.Największym wrogiem oprócz wiosennego wygniwania jest mrożny wiatr, który w tym roku szczególnie był dokuczliwy.

Pozdrawiam Aniu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:34, 17 maj 2018

Do góry
Polinka

Cięcie letnie rozpoczynasz na odmianach wczesnych w drugiej połowie lipca, natomiast na późniejszych w pierwszym tygodniu sierpnia. Teraz jeszcze rośliny są w fazie intensywnego wzrostu i rozwój wilków jest nieunikniony.
Jeśli chodzi o bez czarny to podobnie jest także z podagrycznikiem. Należy jednak pamiętać, że tylko łodygi zielone i kwiaty są zasobne w te składniki. Liście zawierają dużo białek, a to mówi, że jest dużo azotu. Robiąc napar pozbywasz się części azotu /ulatuje/. Na zimno azot pozostaje. Najlepiej użyć do tego celu superfosfatu wzbogaconego do oprysku jesiennego. Wzmocni rozwój pąków i korzeni, a mikroelementy zawarte w naparze dostarczą budulca do produkcji fitohormonów ułatwiających przyswajanie makroskładników.

Nie wiem czy wystarczająco, ale próbowałem wyjaśnić niektóre zależności.

Pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:27, 16 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Wiolu, bo my z tych co lubią porządek, zresztą u Ciebie również czyściutko

Nom
Dzięki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:13, 16 maj 2018

Do góry
Wszystkim, którzy tu jeszcze zaglądają bardzo dziękuję, że pamiętacie o mnie i przepraszam, że nie przyjdę z rewizytami ale jakiś czasoprzyspieszacz się włączył...
Ze spraw ogrodowych to w pierwszym ogrodzie prawie wszystko zrobione Zostały graby i Nigry do przycięcia,i od weekendu zaczynamy dalej działać z altaną
W drugim ogrodzie są straty carexowe ale na szczęście mam sadzonki na odbudowę kolekcji. Dzisiaj udało się prawie cały ogród odchwaścic i muszę rozłożyć korę bo to robota głupiego...

Zostawiam trawiszcza z pierwszego ogrodu i uciekam.
Buziaki

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:13, 16 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Warzywnik skończony Jabłonka na swoim miejscu.
Kilka gałązek wymaga przycięcia ale podobno teraz na to nie jest dobry czas. Wyczytałam, że oprócz zimowego/wczesnowiosennego cięcia można równiez jabłonie ciąć miesiąc przed zbiorem owoców. Ktoś może coś wie na ten temat?
Pomidorki dzisiaj posadzone, dlatego takie lekko klapnięte

Tu też napiszę whow!
Jak patrzę na Twój warzywnik to też mi się chcę!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:01, 16 maj 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
To mam nadzieję że moje graby też tak szybko będą rosły jak u Ciebie.

Trzymam kciuki Aniu za Twoje graby!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:01, 16 maj 2018

Do góry
frezja napisał(a)
W pierwszym momencie pomyślałam, że masz piętrowe

Oj przydałoby się Ewuś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:00, 16 maj 2018

Do góry
Rejzi napisał(a)

Jest mega ślicznie! Podoba mi się bardzo projekt i jego wykonanie. Gratuluję pomysłu

Dziękuję bardzo ale trzeba przyznać, ze gdyby nie Asia Nawigatorka to nie wiem czy jabłonka tam by była
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:59, 16 maj 2018

Do góry
Escolar napisał(a)
Witam serdecznie,

podziwiam i pytam czy "betonowe świeczniki" są własnej produkcji czy kupione?

Własnej
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:59, 16 maj 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Warzywnik idealny, taki porządeczek
Jabłonka super

Wiolu, bo my z tych co lubią porządek, zresztą u Ciebie również czyściutko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:58, 16 maj 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
Widzialam juz jablobke i chwalilam wiec tu tez pochwale

Dzięki Kasiek, że zaglądasz i cieszę się, że Wam się podoba! Dobrze wiesz, że nie tak hop siup wszystko zgrać...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:57, 16 maj 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
przyszłam sobie tez popatrzec jeszcze na twoje dzieło) super wyszło )

ale jak tak dłużej w to patrzę to wiem że jesli to byłby mój warzywnik ..to róze by były na tych linkach)) ja jednak uwielbiam kwiatki i ich zapachy

Justyna, fajnie, że zaglądasz mimo, że ja znów nieczasowa...Po dzisiejszej orce w drugim ogrodzie w piątek jadę po korę...koszmar

A w kwestii kwiatków to posadziłam dzisiaj hortensjei nawet miałam w rękach lawendę...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:54, 16 maj 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Pięknie prezentuje się warzywnik z tą jabłonką

Miło mi Reniu Dziękuję!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies