widzisz ....nie wiedziałam ,że ten konwalik taki problematyczny .....na pinie mi się spodobał,dlatego na niego zagłosowałam
ps. fajny ten plan od Asi Makademii - kiedy masz w planie rewolucje robić i czy wiesz już czym będziesz obsadzać ?
na razie wyczytałam tylko plan jakie graby
O to, to Tam na froncie okrutnie doskwiera brak drzew i podejrzewam, że te trzy graby nie załatwią sprawy. Tę nierówność terenu można zamaskować nasadzeniami. Tylko nie takimi 20 cm.
Madzia, rewolucja będzie pewnie trochę trwała.
Musimy przewalić ten cały żwir, bo strasznie dużo chwastu się w szmacie zalęgło.
W zasadzie cała szmata od posdu to jeden wielki labirynt korzonków chwastów, które wysiały się w żwirku i przebiły przez włókninę.
Zwirek oczywiście zostaje, tylko te pasy o trochę poskromnią.
Pod grabami będą rozplenice, na pasach lawenda i carex.
No i buksy.
Aż taka odważna nie jestem, nie zasłonię sobie słońca. Już i tak się zastanawiam, czy mi jasności w domu nie ograniczy.
Rozplenice oczywiście będą I grabów pięć
A coś w kwestii carexów poradzisz? vis a vis mam FF, a po drugiej stronie podjazdu z buksami ID. I szczerze nie chce mi się kolejnych gatunków wprowadzać, więc raczej carex.