Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

14:34, 18 maj 2018
Johanka77 napisał(a)

Wierzę.
Ale ja graby chcę. To już sicher

duzo ci sie zmieści w ogrodzie ja knuje i ty knuj co i jak ...czasochłonne jak fix i juz mi mózg paruje mocno
Johanka77 15:12, 18 maj 2018

eee_taam napisał(a)

duzo ci sie zmieści w ogrodzie ja knuje i ty knuj co i jak ...czasochłonne jak fix i juz mi mózg paruje mocno

Magleska 21:10, 18 maj 2018

widzisz ....nie wiedziałam ,że ten konwalik taki problematyczny .....na pinie mi się spodobał,dlatego na niego zagłosowałam
ps. fajny ten plan od Asi Makademii - kiedy masz w planie rewolucje robić i czy wiesz już czym będziesz obsadzać ?
na razie wyczytałam tylko plan jakie graby
polinka 21:39, 18 maj 2018

Jestem Asiu ale niestety nie pomogę bo po prostu nie znam się na projektowaniu...ale bardzo mocno trzymam kciuki za pomysły

Mogę tylko pomarzyć o takim terenie jak Twój ale jakbym miała to posadziłabym lasek grabowy albo brzozowy w rozplenicach
Gruszka_na_w... 23:14, 18 maj 2018

polinka napisał(a)

Mogę tylko pomarzyć o takim terenie jak Twój ale jakbym miała to posadziłabym lasek grabowy albo brzozowy w rozplenicach

O to, to Tam na froncie okrutnie doskwiera brak drzew i podejrzewam, że te trzy graby nie załatwią sprawy. Tę nierówność terenu można zamaskować nasadzeniami. Tylko nie takimi 20 cm.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Johanka77 23:14, 18 maj 2018

Magleska napisał(a)
widzisz ....nie wiedziałam ,że ten konwalik taki problematyczny .....na pinie mi się spodobał,dlatego na niego zagłosowałam
ps. fajny ten plan od Asi Makademii - kiedy masz w planie rewolucje robić i czy wiesz już czym będziesz obsadzać ?
na razie wyczytałam tylko plan jakie graby

Madzia, rewolucja będzie pewnie trochę trwała.
Musimy przewalić ten cały żwir, bo strasznie dużo chwastu się w szmacie zalęgło.
W zasadzie cała szmata od posdu to jeden wielki labirynt korzonków chwastów, które wysiały się w żwirku i przebiły przez włókninę.

Zwirek oczywiście zostaje, tylko te pasy o trochę poskromnią.

Pod grabami będą rozplenice, na pasach lawenda i carex.
No i buksy.
Johanka77 23:25, 18 maj 2018

polinka napisał(a)
Jestem Asiu ale niestety nie pomogę bo po prostu nie znam się na projektowaniu...ale bardzo mocno trzymam kciuki za pomysły

Aż taka odważna nie jestem, nie zasłonię sobie słońca. Już i tak się zastanawiam, czy mi jasności w domu nie ograniczy.

Rozplenice oczywiście będą I grabów pięć

A coś w kwestii carexów poradzisz? vis a vis mam FF, a po drugiej stronie podjazdu z buksami ID. I szczerze nie chce mi się kolejnych gatunków wprowadzać, więc raczej carex.
admete 05:12, 19 maj 2018

makadamia napisał(a)
admete ma tłuściutkie

hahahahahahahaha

jak tak na nie teraz patrzę to masz rację - grubaski się zrobiły
admete 05:14, 19 maj 2018

Asiu witam się
i w najbliższym czasie pospaceruję sobie u Ciebie i wtedy skrobnę więcej
teraz lecę do garów bo jutro mam prawie małe wesele wykarmić

miłego weekendu
admete 05:28, 19 maj 2018

eee_taam napisał(a)

u mnie bardzo wolno rośnie ...i sadzonki sa drogie jak fix a będzie trzeba go duzo.

choć u Sebka rośnie jak szalony ) ale ja je traktuje jak egotyczne trawy bez rokowań u mnie

u mnie to samo, od 5 lat wyglądają jak popierdółki - Sebek musi je czymś paść hahahahah