Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:08, 01 mar 2018

Do góry
Tak sobie obiecywałam, że nie będę przywoływać wiosny poprzez wstawianie fotek z wiosny 2017`
Rrobię trochę porządki w zdjęciach i akurat jestem w folderze 4.05.2017 i jak tak przeglądam te fotki to wierzyć mi się nie chce, że za 2 miesiące takie widoki będą w ogrodzie

Teraz termometr wskazuje -18
Zakątek z fioletową ławeczką 21:49, 01 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wszystkiego najlepszego na kolejne lata

Dziękuję i pozdrawiam cieplutko
Ogród z wilkiem zamkn. 21:48, 01 mar 2018

Do góry
Między umbrową, a prawą strona jakąś kwadratową wyspę zróbA brzozy mogą być posadzone w trójkącie na rabacie kwadratowej , a przed nimi ławeczka i coś niższego, trawy może i kamień wielki , albo dwa jeden większy drugi mniejszy , zobacz u Małej Mi ona ma takie kamienie i może wrzosowisko w miniaturze ślicznie by to wyglądało
coś naskrobałam

Tylko w prawo fotkę obróć bo aparatem tak mi dało( to ten prawy róg)
Przy kamykach wrzosowisko po lewej, po prawej trawy, brzozy ni patrz na ilość bo bardziej chodziło mi o układ i to wszystko w drobnym kamyku oprócz wrzosowiska. Płyty by mogły wychodzić jeszcze na trawnik, jako kontynuacja, a pomiędzy brzozami też mogą być trawy lub coś innego. Tylko wiesz, że musisz mieć odkurzach do liści, bo wybierania z kamyków nie wyobrażam sobie
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 20:57, 01 mar 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
mój głos dla rabaty przy tarasie. Ślicznie wygląda

Chyba wolę się jednaqk ciut osłonić, ale to nie wyklucza częściowej rabaty

mirkaka napisał(a)
Przy tylu oknach blokowych praktyczniej wybrać kratki, Tylko ja bym dała po całości, żeby stworzyć bardziej intymny kącik, i nawet z drugiej strony na rogu żeby się połączyły. Powojniki viticella albo wielkokwiatowe późnokwitnące pięknie ci zarosną
tę pergolę Może jeszcze jakieś róże

Po całości chyba nie dam, bo mam już uszyte firanki, które od 1,5 roku czekają na powieszenie. Tzn muszę je jeszcze podwinąć, bo jak je kończyłam szyć, to akurat sezon się skończyl, a w kolejnym jakoś się za nie nie wzięłam..Firanki mam tak zaplanowane, że mogę w razie czego zasłonić się z 3 stron tarasu Mogę jeszcze tak dorobić kratkę jak na foto

Firanki bylyby na lince wzdłuż poprzecznej belki
Ogród z wilkiem zamkn. 20:56, 01 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
tak sobie fotki zaczęłam oglądać i pokażę Wam mój pierwszy ogród ,nie wiem jak teraz wygląda ,ale ok. rok po założeniu wyglądał tak
elementy wodne były robione nie przeze mnie

i tak sobie oglądając ,doszłam do wnoisku ,że zawsze za gęsto sadziłam
ciekawe jak teraz tam jest
miłego wieczorku

Wow... serio??? Ty to potrafisz zaskakiwać. Jestem pod wrażeniem, Twojego talentu i nakładu pracy.
Ukojenie 20:44, 01 mar 2018

Do góry

Jak w kosmicznym laboratorium..... Zakupy superaśne...

Ogrodowe kreacje 20:40, 01 mar 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Kupowałam w Ler... Me.... o takie:

Ale nie w Rzeszowie...?
Ukojenie 20:40, 01 mar 2018

Do góry

Podsumowanie udowadnia, ze warto zmieniac swoje otoczenie

-----
Zmiana na dzis:

Potrzebowalam zorganizowac wiecej miejsca na wysiewy.

-----
Zakupy z weekendu w piwnicy:

------
Prezent od eM na dzien kobiet

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:38, 01 mar 2018

Do góry
JoannA napisał(a)

Takie rarytasy mogłyby częściej się przytrafiać Haniu Na ptaki mogę gapić się godzinami, a u mnie w ogrodzie tylko sikorki, mazurki, kosy i dzwońce. A z tych większych to stałymi gośćmi są sójki i sroki.
Latem pomieszkuje u nas makolągwa

Ale cudo
Fajnie że dało się fotografować

Ogród z uśmiechem 20:22, 01 mar 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jola ale dałaś czadu z tym zdjęciem święconki w zaspie
Zauważyłyście jak nam się ostatnimi czasy kurczy okres wegetacyjny roślinek?
Czas na ogrodniczkowanie też już zdecydowanie krótszy.Zaczyna się z reguły w kwietniu a nawet w maju a w październiku już z reguły przymrozki i zimnica

Edit:
A i zapomniałam napisać, że fotki ptaków jak zwykle świetne
Jedno z Twoich ujęć sikorek skojarzyło mi się z moim poidełkiem dla ptaków

Jak zerkniesz to usunę to porównanie aby Ci nie zaśmiecać wątku

Haha, wiedziałam, ze się spodoba

Mozesz mieć niestety rację z tym okresem wegetacyjnym. W UB roku nawet później ten sezon się rozpoczął bo jeszcze w maju były przymrozki

Tych zdjęć nie usuwaj bo bardzo fajne
Przedziwny Ogród 20:17, 01 mar 2018

Do góry
super taki artysta mmm zazdraszczam lilie takie wysokie to ostatnio u kuzynki widziałam na Kujawach ma jedną i nie rozrasta się za bardzo może za piaszczystą ma ziemie ale za to wysoki krzak i zapach mmm jak musi wtedy pachnieć u ciebie jak tyle naraz zakwita bosko :0 buziaki

zobacz

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:08, 01 mar 2018

Do góry
Ma ktoś i coś powie na jego temat, bo nie wiem czy dobry czy mi tylko tak w sklepie powiedzieli
Przedziwny Ogród 19:53, 01 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

łołłł ale busz liliowy jejuuuu przepiękne już pisałam u Ciebie Agatko te ozdoby metalowe robią furorę buziaki zostawiam i dziękuję serdecznie za miłe słowa u mnie
Ranczo Edy 19:47, 01 mar 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Edytko, masz najladniejsze tamaryszki jakie kiedykolwiek widzialam Pieknie je tniesz, widac ze dbasz o nie, nie rosna jak takie wielkie wiszace miotly...A bialy? Cudo. Cudo nad cudami, pawie piora i bialy puch Edytko, bardzo lubie Twoj ogrod, za to, ze sie czlowiek w nim dobrze czuje, ze nie robisz nic pod publiczke..Ze jest taki prawdziwy i kolorowy Buziaki

Kasiulek zawstydzasz mnie...wiesz no ach tak samo wychodzi ciesze się bardzo że się podoba i to najlepsze co mówisz to dobrze się czuć i mieć co robić prawda? bo jak nie ma co to ja już nie wiem siedzenie i podziwianie póki co mi nie wystarcza ...haaa ooo jak szukam zajęcia w ogrodzie to od razu podziwiam Buziaki kochana Kasiu

a wiesz biały to ja się przy nim nachodziłam ...nie od razu takie miał kwitnienie ...chyba one są takie jak my kobietki i wino im starsze tym dojrzalsze tym lepsze !!!

Tu narazie jest ściernisko... 19:47, 01 mar 2018

Do góry
Te malutkie igiełki to wschodząca trytomia. Mam nadzieję że bedzie jej więcej.
Ogród z wilkiem zamkn. 19:41, 01 mar 2018

Do góry
i jeszcze trochę historii ...też już nie mój
zawsze skalniak musiał być

i oczywiście misz masz

a tu skarpy kwiatowe mojej Babci -wtedy miała 87 lat,kopała ,sadziła ,plewiła -miłosc do kwiatów mam po niej ....teraz ma 94 i już biedniutka słabiutka dzisiaj ma urodziny ,ale nie da się już z Nią porozmawiać niestety

Mój mały ogródeczek :) 19:41, 01 mar 2018

Do góry
I moja kicia nazywa sie Afro bo miał być chłopcem a okazało się że pannica
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 19:38, 01 mar 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
No to miałaś roboty, a roboty z różyczkami. Ja mam małą śnieżną kołderkę, trochę kopczykowałam w styczniu, ale nie specjalnie wysoko. Zobaczymy

Na dalie też mam chętkę, bo niezawodne z kwitnieniem i nie szkoda mi ich ścinać do wazonu jako nielicznych kwiatów z ogródka

Ja długo uważałam dalie za takie "wiejskie", babcine kwiatki, ale przekonałam się, że jednak pasują też do mojego ogrodu, najbardziej te pomponowe. No i baardzo długo kwitną nawet zaczynając od końca czerwca...

Ranczo Edy 19:33, 01 mar 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Edi,buziaki zostawiam,u mnie ok,ale zawieszona jestem. Sprzęt w naprawie

Hanuś jak się cieszę że się odezwałaś dziękuję i życzę powodzenia w perypetiach kompowych powiem po ciuchu że mój też robi się nieznośny ciiii... buziaczki lecą i kwiatuch dla Cię kochana

Ogród z wilkiem zamkn. 19:27, 01 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
tak sobie fotki zaczęłam oglądać i pokażę Wam mój pierwszy ogród ,nie wiem jak teraz wygląda ,ale ok. rok po założeniu wyglądał tak
elementy wodne były robione nie przeze mnie

Masz głowę pełną pomysłów i na pewno stworzysz swój wymarzony ogród. Musisz tylko wiedzieć jakie będą główne elementy ogrodu i wszystko się ułoży.... Pierwszy ogród również przepiękny.... Oczko wodne i jego oprawa również. Trzymam kciuki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies