Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 21:06, 08 sty 2018

Do góry
Przy domu założyłam zimozieloną rabatę - sprawdziła się.

W warzywniku eksperymentalne sznurki pod ogórki - twórczość własna e-Ma, sprawdziła się ta podpora, ogórki ładnie obrodziły. Niestety ja ich w gąszczu nie umiałam znaleźć, zbierał je zatem M

Artemis zachwyciła ilością kwiecia.

Nie tylko ona...
Ogródek Iwony II 21:06, 08 sty 2018

Do góry
Kolory czerwca - pomęczę was jeszcze nimi.

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:54, 08 sty 2018

Do góry
Od jakiegoś czasu myślę nad drzewami, jakie bym chciała zobaczyć u siebie w ogrodzie bardzo Was proszę o pomoc, bo nie jestem pewna co wybrać i czy to będzie miało ręce i nogi...
a chodzi mi o powstającą tą rabatę

jest brzoza na tej rabacie i to do niej chcę dopasować resztę, rabata ma około 16 metrów długości, przy siatce mam posadzone thuje smaragd, będą na niej hortensje limki, jeżówki, rozchodniki i kule danica, ale nie chcę kolejnych brzóz.... myślę o grujecznikach-3 sztuki lub grab kolumnowy fastigiata, trochę mam mętlik w głowie... pomóżcie
Ogródek Iwony II 20:45, 08 sty 2018

Do góry
Zagościły w ogrodzie naparstnice - wysiewają się, jeśli pojawiają się w miejscach niepożądanych - przesadzam je. Robię to rzadko, bo podoba mi się klimat sielskości, jaki tworzą. Czasami jest tak, że wiemy co nam się nie podoba, a to, co podoba, dopiero musimy odkryć, doświadczyć sami

Początki ściany różanej

Wreszcie kącik wypoczynkowy zaistniał w ogrodzie. Długo na niego musiałam czekać.

Bo najpierw było tak...maj 2014

Ogródek Iwony II 20:39, 08 sty 2018

Do góry
Kasiu, Sebku, Asiu, Dominiko, witajcie. Oj brakowało mi starych znajomych
Zaczynam więc ciąg dalszy wspomnień - czerwiec 2017
Kwitły rododendrony. Stopniowo, nie wszystkie naraz. Mam 4, latem przybył jeszcze jeden - "Może ciocia coś z nim zrobi, mi on nie pasuje" usłyszałam, dostając doniczkę z młodym rh. Więc jest ich już 5. Od strony wschodniej sobie rosną. Od ulicy Przy samym wejściu do domu.

Cudnie kwitły kosaćce. Szkoda, ze tak krótko - tyko dwa tygodnie.

Słoneczko dodawało barw w ogrodzie

Ogródek Ewy 20:12, 08 sty 2018

Do góry
Napia napisał(a)
Warkoczyk bardzo ładny, a szczególnego uroku dodaje mu czerwoną kokardka

Agnieszko, tylko taką miałam.

Dziś wielkie sprzątanie ozdób świątecznych w domeczku, zrobiło się jakość pusto i mało nastrojowo. Pozostały lampki na świerku w ogródku, a to dlatego że pogoda dzisiaj była paskudna i wyjść z domeczku się nie chciało.
Teraz czas pomyśleć nad robieniem ozdób wielkanocnych.

Obecnie testuję kupiony jakiś czas temu foam i cieniutki filc.
Fotki sówek już są, a fotki baletnic muszę zrobić.

Ogródek Iwony II 20:08, 08 sty 2018

Do góry
Napawam oczy, a chętnie bym też wąchała

Ogród z widokiem na jezioro 20:00, 08 sty 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Magia

Aura dodaje uroku Twojemu pięknemu ogrodowi. Mróz to wspaniały artysta, to zdjęcie mnie urzekło.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 19:57, 08 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kupię Wollerton Old Hall ale kupię 2 sz i posadzek razem
Jeszcze William Shakespeare bordowa bardzo mi się podoba. Kiedyś taką miałam, ale coś mi odbiło i przesadzałach ja w lecie i wyginela, widocznie przycielam główny pęd.

Napisz jeszcze czy ładnie kwitnie Oliwia u ciebie jak posadzone 1 czy 2 szt razem bo widać że bujną krzak.u mnie ta róża bardzo pachnie może jutro wstawię u siebie fotę kwiatu sprawdzałam mam zrobiona.

Elu, Wollerton to olbrzymia róża, zaliczana przez Austina do pnacych. Miałam ją, ale ze względu na rozmiar (i kolor, który mi osobiście nie do końca się podoba), oddałam ją koleżance. Teraz u niej po 2ch latach to potwór 2x2 m. Nie radzę sadzić więc dwóch sadzonek obok siebie.

William jest śliczny, trochę za wolno rośnie nawet w stosunku do innych austinek, ale myślę, że już w trzecim sezonie da czadu.

Olivia dosyć ładnie kwitnie - zaczyna jako jedna z pierwszych i ma pąki do teraz. U mnie rośnie jeden krzaczek. To wyjątkowo zdrowa róża.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 19:51, 08 sty 2018

Do góry
Ewik napisał(a)
Moja nie jest tak duża ale i ziemię mam słabszą ale za to ładnie się zageściła. Mam nadzieję że desdemona też się rozrosnie wszerz .

Czytam o tych wycofywanych i bardzo się cieszę że w końcu na Sophy się zdecydowałem, W tym trudnym sezonie była jedną z zdrowszych i nadal kwitnie

Desdemona nie jest u mnie taka zwarta, jak Olivia. Ma bardziej fontannowy kształt. Zobaczymy jak będzie dalej.

Wiesz, ja z Dark Lady, którą DA wycofuje, też jestem bardzo zadowolona, chociaż to calkiem nowa róża, Na szczęscie te wycofywane różyczki jeszcze będą przez jakiś czas dostępne, no ale powoli będą też przechodzić do historii.
Ogródek Iwony II 19:29, 08 sty 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Witaj Iwonko. Śliczny masz ogródek. Taki czyściutki i wymuskany... Ale to, że potrafisz murować to czapki z głów. Podziwiam Cię.

Agatko, witaj. Dziękuję bardzo za miłe słowa. W ogrodzie jest kilka murków z tego samego materiału. M mi dopingował, ale jak sam próbował z jednym murkiem i mi ubabrał cegły zaprawą, przegoniłam go. Potem dwa dni mi czyścił murek, abym była zadowolona. On stolarz, na murarce się nie zna, a ja do tego podeszłam, jak do robótek ręcznych, hi, hi. Murarza do takich drobiazgów wołać nie chciałam, bo by trzeba było zapłacić. A tak mamy ogródek własnymi rękami robiony.
Początki tworzenia sierpień 2014

To miejsce w lipcu 2017

Ogród z uśmiechem 19:29, 08 sty 2018

Do góry
Brzoza zamierzała chyba pylić

Ambrowiec też chce już wiosny.

Piwonie wyglądaja już z ziemi.

Ogród z uśmiechem 19:26, 08 sty 2018

Do góry
I pąki, pąki, pąki. Kaliny, czarny beż, grujeczniki

Ogród z uśmiechem 19:23, 08 sty 2018

Do góry
Ciemierniki rozumiem

ale budleja, naparstnice chyba ogłupiały

Ogród z uśmiechem 19:20, 08 sty 2018

Do góry
Zakopczykowane róże kupowane jesienia z golym korzeniem wypuściły mlode malutkie listeczki. Róża Klasztorna i Edenka wyglądały jeszcze wczoraj jakby nie zamierzały pospać zimowo, a Voyage ....

Ogród z uśmiechem 19:16, 08 sty 2018

Do góry
Styczniowe róże zaskakują. Jasmina, Lovely Green, Schone Maid
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:16, 08 sty 2018

Do góry
Przy okazji bażanty przyszły nocować na wiśnie nad rowem

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:11, 08 sty 2018

Do góry
Już prawie finish, jeszcze tylko dekorowanie, ale już się jakieś pomysły w głowie urodziły

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:05, 08 sty 2018

Do góry
eM walczył dzisiaj dalej kratki z wiciokrzewem już znowu na miejscu

widać jaki kolor bedzie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:59, 08 sty 2018

Do góry
tylko tyle nasypało
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies