Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Zana 11:13, 30 kwi 2018

O i u Ciebei rdzą malowane się pojawiło. Super są te ozdoby, też się przyczajam na nie.
Żurawki Southern Comfort mam i jak przyjedziesz to Ci ze dwie sztuki albo i trzy wykopię. A ile ich potrzebujesz?
inka74 11:49, 30 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
No ładnie pracusiu . W ten upał malowałaś?
Ja miałam kopać i sadzić ale postanowiliśmy pobawić się wodą - umyliśmy taras i wyszorowaliśmy jakieś tajemnicze zacieki na elewacji przy drzwiach wejściowych. A potem szybciorem zakupiliśmy dwie dodatkowe tuje i zdążyliśmy je posadzić przed burzą, która bardziej pogrzmiała niż polała.
Padało u Ciebie wieczorem?
pogrzmisło. 5 kropli spadło i poszło sobie. Musiałam podlać w nocy. U mnie myjka kostkę doszorowała pięknie. Jak nowa. Ale dom już nie. Zacieki nadal są. Nie mam kasy na malowanie elewacji. Trudno. Szaro-żółta będzie.
inka74 11:50, 30 kwi 2018

Dorana napisał(a)
Ależ cudownie!
dziękuję! Dziś rano dużą część ściełam ale nadal jest na co popatrzeć.
inka74 11:58, 30 kwi 2018

Zana napisał(a)
O i u Ciebei rdzą malowane się pojawiło. Super są te ozdoby, też się przyczajam na nie.
Żurawki Southern Comfort mam i jak przyjedziesz to Ci ze dwie sztuki albo i trzy wykopię. A ile ich potrzebujesz?
mam od stycznia chyba rdzawe. Leżały w garażu bo ziemia zamarźnięta była i nie szło wbić bardzo ładne są. Nie przewidziałam tylko jednego. Że na moim brązowym płocie ich nie będzie dobrze widać. Docelowo w żółto-pomarańczowych różach będą jako podpórki robić. Teraz on ma też i inne wzory. Dużo więcej niż jak kupowałam ale swojego wyboru nie żałuję. Może jeszcze na przód kupię takie bardziej przestrzenne.
Ze 3-4 sztuki potrzebuję żurawek. Mam w razie czego dobre źródło ale dopiero w połowie maja będą mieli. Jak nie dostanę to przyjadę na grabież i kawę ))
Zana 12:02, 30 kwi 2018

Przyjeżdżaj po te żurawki we czwartek, jak możesz. Dam Ci nawet cztery. Jeszcze mi kilka sztuk zostanie i w razie co to będę sobie dzielić. Ale muszę je powoli eksmitować z anabelkowej rabaty a miejsca innego na razie na nie nie mam.
A gdzie kupowałaś te ozdoby? Przez neta?
inka74 12:07, 30 kwi 2018

Efekt dzisiejszego czyszczenia trawnika mam jeden wielki bąbel na środku dłoni

To pod spodem to mniszek. Całe wiadro mniszka ktoś reflektuje?
inka74 12:11, 30 kwi 2018

Zana napisał(a)
Przyjeżdżaj po te żurawki we czwartek, jak możesz. Dam Ci nawet cztery. Jeszcze mi kilka sztuk zostanie i w razie co to będę sobie dzielić. Ale muszę je powoli eksmitować z anabelkowej rabaty a miejsca innego na razie na nie nie mam.
A gdzie kupowałaś te ozdoby? Przez neta?
będę dopiero w sobotę w domu kupowałam bezpośrednio bo on jeszcze wtedy sklepu nie miał. Jakbyś była w weekend to zapraszam do mnie. Obejrzysz na żywca. Dziś po południu też jestem.
Zana 12:15, 30 kwi 2018

W weekend raczej nie będę. Możemy się wstępnie na następny u mnie umówić. Z wielką chęcią bym do Ciebie przyjechała, ale wiesz jak u mnie z czasem kiepsko jest, ogrodowo tylko weekendowo, nie do ogarnięcia ten pie...nik.
Wiolka5_7 12:30, 30 kwi 2018

inka74 napisał(a)
Efekt dzisiejszego czyszczenia trawnika mam jeden wielki bąbel na środku dłoni

To pod spodem te mniszek. Całe wiadro mniszka ktoś reflektuje?

Dziękuje, mam u siebie
inka74 12:37, 30 kwi 2018

Wiem. Znam ten problem.