Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 13:01, 07 lis 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Angelika co to jest to czerwone? Pierwszy raz u Ciebie to widzę

Wrzosowisko piękne ma jeszcze kolory, lawenda obficie kwitnie Ciekawe jak będzie z moją za rok.

Czy Ty stipę sadziłaś czy Ci się wysiała?

Jak sprawdza Ci się sadzarka? Kurcze może bym kupiła to trochę oszczędzę moje stawy.

Mirella to berberysy admiration - na wiosnę musze je ciachnąc w kulki, bo dzieci mi tu biegają często, a one dość podatne na złamania i troche nieforemne się zrobiły parę razy to miejsce przewinęło się na wątku

Stipa była sadzona, ale część sama się wysiała

Sadzarka była dość badziewiata - kosztowała tylko 5 zł - miała drewnianą rączkę i po trzystu paru sztukach cebul wkręty przy tej rączce się dość mocno wyrobiły i na końcu wypadły (mimo wkręcania kilkukrotnego) i zagineły w czeluściach ogrodowych, także ogólnie polecam ale z plastikową lub metalową rączką

miałam takie coś, choć moja na mniej porządną wyglądała

https://www.google.pl/search?q=sadzarka+do+tulipan%C3%B3w&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjWuczys6zXAhVILhoKHRxMDacQ_AUICigB&biw=1366&bih=659#imgrc=3ZdLCQlzM2qthM:
Na zielonej... trawce :) 12:52, 07 lis 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Brzozy są piękne, może kiedyś jak młody wyrośnie z alergii na nie będzie ich u mnie więcej

I mnie zachwycają - dziś ładne żaróweczki z nich, ładnie się przebarwiają
Na zielonej... trawce :) 12:51, 07 lis 2017

Do góry
Elinka napisał(a)
Angela nie katuj juz tymi zdjeciami bo popekamy z zazdrosci, nie masz kobieto litosci.
O zrymowalo mi sie.. Hi hi

A przyszlam zapytac gdzie te graby Twoje som bom ciekawa strasznie , w listopadzie mowilas a juz listopad jest to kiedy kiedy .... ?

W przyszłym tygodniu będzie dostawa, ale nie graby tylko buki, ambrowce i wiśnia

Hihiihi

ps. Myślę cały czas, wiesz o czym potem podeślę priva
Na zielonej... trawce :) 12:50, 07 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Podbijam z pytaniem też mnie to czerwone bardzo zainteresowało ??
Ps .przepięęęęęęęknieeeeeee
Ps .są mebelki ? I nowe drzewka ?

To berberys admiration

Ps. Dziękuję

ps2. Są ale w foliach zapakowane, bo i sezon ogrodowy się skończył, więc po co kurz ma na te nówki sztuki siadać
Drzewa będą z małą obsuwą - w przyszłym tygodniu
Na zielonej... trawce :) 12:48, 07 lis 2017

Do góry
Na zielonej... trawce :) 08:49, 07 lis 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Zaskoczy Cię pozytywnie na pewno!

No ba....nie sądzę by było inaczej
Na zielonej... trawce :) 16:12, 06 lis 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/154/1546765

No nie wierzę, Ty teraz masz taką piękną lawendę?
Ślicznie!
Na zielonej... trawce :) 16:05, 06 lis 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Najbardziej właśnie w oko mi wpadły panele szklane jak na foto z Zakopanego - delikatne bez ram, nie muszą być bardzo szczelne (pod względem ubytku ciepła) bo planujemy z niego korzystać tylko w sezonie wiosenno-letnim poza nim będzie pełnił funkcję składzika (wcześniej wszelkie rowery, kosiarki itp wędrowały na piętro do naszej "graciarni"). Pytanie tylko na ile one bezpieczne np. jak nawiedzi nas kolejny huragan - a raczej będą to zjawiska powtarzalne.... musimy zasięgnąć opinii firm specjalizujących się wykonywaniu tych kontenerów

Poza tym mam już cały obraz jak ma wyglądać wnętrze - piękny narożnik (choć teraz meble z konkursu są brane pod uwagę), kilka puf z liny i napis na ścianie z mchu

Nasz plan był taki że robimy to sami, ale po tym jak w tym roku bardzo mało zrobiliśmy (brak czasu) to zaczynam dochodzić do wniosku że musimy kupić coś bardziej gotowego. Wszystko zależy od mojego M, a on ostatnio zaczyna mieć problemy zdrowotne. Założenie jest takie że dwie ściany mają być prawie pełne (od południowego-zachodu do północnego-zachodu) - tak aby ograniczyć te wiatry, pozostałe jako szklane panele.
Podeślij proszę namiary na tę firmę, ja jeszcze nic konkretnego nie szukałam.
Na zielonej... trawce :) 15:30, 06 lis 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Długo masz już u siebie te kulki danice??
Jak nazywa się ten krzew zółtawy ?? To jest jakiś jałowiec? Jaka odmiana.

Jaka odmiana tej żurawki czerwonej przy ścianie domu? Ona rośnie w sloncu?
Na zielonej... trawce :) 15:17, 06 lis 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Bajka, oglądając takie brzozowe ogrody upewniam się, że idę w dobrym kierunku
Jak duże doorenbosy sadziłaś?
Na zielonej... trawce :) 15:16, 06 lis 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Witam Cię Effka bardzo serdecznie dziękuję za komplementy - aż buzia mi się śmieje czuję się wyróżniona... bardzo
Warto mieć marzenia... moim było posiadanie takiego ogrodu - 4 lata temu nie było tu nic prócz szmaragdów i trawnika... także nigdy nie mów nigdy

Tak to wydmuchrzyca piaskowa - jeśli się na nią zdecydujesz koniecznie sadź w donicy... i pamiętaj aby co sezon ewentualnie dwa dzielić i zostawiać niewielką część w tej donicy - jest rośliną bardzo ekspansywną... z zaznaczeniem na słowo bardzo!

Lubię ją za kolor... ale w sumie jak tak na nie patrzę teraz przez okno salonu... to ta moja lubość jakby mniejsza... wiosną nienawidzę

Pozdrawiam

Marzenia są najważniejsze powolutku staram się je spełniac.

Co do wydmuchrzycy piaskowej, chyba jednak zrezygnuję, skoro tyle z nią zachodu, czytałam o je ekspansywności, nie będe rzykować.
Na huśtawce miło płynie czas... 14:01, 06 lis 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Mi się wydawało, że już nic w ogrodzie na jesień nie muszę... A potem nagle spontanicznie dokupiłam czosnek i jeszcze tulipany i tak sobie dołożyłam pracy. Prawie 100 cebul jeszcze wkopałam. Mam nadzieję, że wiosną nie będę marudzić, że jeszcze za mało kolorów

To zacieram rączki na Twoją wiosnę, i ja sadziłam... prawie koniec
Tu ma być ogród :) 13:57, 06 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Pięknie!
Na zielonej... trawce :) 13:56, 06 lis 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

I zapowiedź kolejnego sezonuJa swoją lawendę dopiero wsadziłam w tym roku-liczę na duży progres w przyszłym sezonie

Zaskoczy Cię pozytywnie na pewno!
Na zielonej... trawce :) 13:54, 06 lis 2017

Do góry

Na zielonej... trawce :) 13:50, 06 lis 2017

Do góry

Na zielonej... trawce :) 13:48, 06 lis 2017

Do góry

Na zielonej... trawce :) 13:46, 06 lis 2017

Do góry

Na zielonej... trawce :) 13:41, 06 lis 2017

Do góry
I ze słoneczkiem

Na zielonej... trawce :) 13:37, 06 lis 2017

Do góry
A tymczasem zostawiam kilka fotek z niedzielnego przedpołudnia

Trawnik jakby nielistopadowy, drzewa zdradzają tylko, że to już ten czas

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies