Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 13:23, 06 lis 2017

effka napisał(a)
Witam się w Twoim ogrodzie Jest przepięęęęęękny!!!! Trawy, wrzosy brzozy, wszystko to co kocham. Wielokrotnie go pinowałam a teraz ju z wiem że należy do Ciebie. Będę się inspirować jeśli pozwolisz, choć takiego rozmachu zazdroszczę i wiem, że u siebie nigdy nie osiągnę.
Od razu pytanie, czy między brzozami masz wydmuszycę piaskową, czy to coś innego?
Pozdrawiam z Wrocławia.

Witam Cię Effka bardzo serdecznie dziękuję za komplementy - aż buzia mi się śmieje czuję się wyróżniona... bardzo
Warto mieć marzenia... moim było posiadanie takiego ogrodu - 4 lata temu nie było tu nic prócz szmaragdów i trawnika... także nigdy nie mów nigdy

Tak to wydmuchrzyca piaskowa - jeśli się na nią zdecydujesz koniecznie sadź w donicy... i pamiętaj aby co sezon ewentualnie dwa dzielić i zostawiać niewielką część w tej donicy - jest rośliną bardzo ekspansywną... z zaznaczeniem na słowo bardzo!

Lubię ją za kolor... ale w sumie jak tak na nie patrzę teraz przez okno salonu... to ta moja lubość jakby mniejsza... wiosną nienawidzę

Pozdrawiam
AngelikaX 13:26, 06 lis 2017

MirellaB napisał(a)
Dzisiaj zauważyłam, że moja lawenda też kwitnienie. Nie tak obficie jak u Ciebie, ale kwitnie. Kilka razy w tym sezonie była przesadzana i pewnie w przyszłym roku znowu powędruje w inne miejsce. Posadziłam ją niestety w cieniu

Grunt to znaleźć dobrą miejscówkę Mirella - na pewno się odwdzięczy moją zachwycałam się wczoraj... myślę sobie: być posiadaczką kwitnącej lawendy w listopadzie to jest coś to takie moje małe przedłużenie lata
AngelikaX 13:28, 06 lis 2017

Iwula napisał(a)
Boziu...jak idealnie...nie mam słów...zazdroszczę talentu i pomysłu...a czy mogę liczyć na jakieś podpowiedzi u mnie? Będę mega wdzięczna...

Cześć Iwonka każdy taki wpis daje niesamowitego powera... takiego, że do wiosny starczy na pewno Dziękuję

Postaram się pomóc, jak będę potrafiła
AngelikaX 13:34, 06 lis 2017

Weekend u mnie był pogodny, szczególnie niedziela zachycałą słońcem...

W sobotę udało mi się posadzić 200 tulipanów, została jeszcze dobra setka miałam w planach ogarnąć wszystkie, ale sadzarka mi się zepsuła także czekam na kolejny słoneczny, z rozsądną temperaturą dzień

Poza tym w ostatni dzień października zakończyłam sezon trawnikowy - odbyło się ostatnie koszenie i trochę mi szkoda, bo lubię tą czynność... mus czekać do wiosny

kasja83 13:34, 06 lis 2017

AngelikaX napisał(a)

Grunt to znaleźć dobrą miejscówkę Mirella - na pewno się odwdzięczy moją zachwycałam się wczoraj... myślę sobie: być posiadaczką kwitnącej lawendy w listopadzie to jest coś to takie moje małe przedłużenie lata

I zapowiedź kolejnego sezonuJa swoją lawendę dopiero wsadziłam w tym roku-liczę na duży progres w przyszłym sezonie
AngelikaX 13:37, 06 lis 2017

A tymczasem zostawiam kilka fotek z niedzielnego przedpołudnia

Trawnik jakby nielistopadowy, drzewa zdradzają tylko, że to już ten czas

AngelikaX 13:41, 06 lis 2017

I ze słoneczkiem

AngelikaX 13:46, 06 lis 2017

AngelikaX 13:48, 06 lis 2017

AngelikaX 13:50, 06 lis 2017