Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 13:54, 06 lis 2017

AngelikaX 13:56, 06 lis 2017

kasja83 napisał(a)

I zapowiedź kolejnego sezonuJa swoją lawendę dopiero wsadziłam w tym roku-liczę na duży progres w przyszłym sezonie

Zaskoczy Cię pozytywnie na pewno!
eVka 15:16, 06 lis 2017

AngelikaX napisał(a)

Witam Cię Effka bardzo serdecznie dziękuję za komplementy - aż buzia mi się śmieje czuję się wyróżniona... bardzo
Warto mieć marzenia... moim było posiadanie takiego ogrodu - 4 lata temu nie było tu nic prócz szmaragdów i trawnika... także nigdy nie mów nigdy

Tak to wydmuchrzyca piaskowa - jeśli się na nią zdecydujesz koniecznie sadź w donicy... i pamiętaj aby co sezon ewentualnie dwa dzielić i zostawiać niewielką część w tej donicy - jest rośliną bardzo ekspansywną... z zaznaczeniem na słowo bardzo!

Lubię ją za kolor... ale w sumie jak tak na nie patrzę teraz przez okno salonu... to ta moja lubość jakby mniejsza... wiosną nienawidzę

Pozdrawiam

Marzenia są najważniejsze powolutku staram się je spełniac.

Co do wydmuchrzycy piaskowej, chyba jednak zrezygnuję, skoro tyle z nią zachodu, czytałam o je ekspansywności, nie będe rzykować.
eVka 15:17, 06 lis 2017

AngelikaX napisał(a)

Bajka, oglądając takie brzozowe ogrody upewniam się, że idę w dobrym kierunku
Jak duże doorenbosy sadziłaś?
Mari 15:30, 06 lis 2017

AngelikaX napisał(a)

Długo masz już u siebie te kulki danice??
Jak nazywa się ten krzew zółtawy ?? To jest jakiś jałowiec? Jaka odmiana.

Jaka odmiana tej żurawki czerwonej przy ścianie domu? Ona rośnie w sloncu?
evel 16:05, 06 lis 2017

AngelikaX napisał(a)

Najbardziej właśnie w oko mi wpadły panele szklane jak na foto z Zakopanego - delikatne bez ram, nie muszą być bardzo szczelne (pod względem ubytku ciepła) bo planujemy z niego korzystać tylko w sezonie wiosenno-letnim poza nim będzie pełnił funkcję składzika (wcześniej wszelkie rowery, kosiarki itp wędrowały na piętro do naszej "graciarni"). Pytanie tylko na ile one bezpieczne np. jak nawiedzi nas kolejny huragan - a raczej będą to zjawiska powtarzalne.... musimy zasięgnąć opinii firm specjalizujących się wykonywaniu tych kontenerów

Poza tym mam już cały obraz jak ma wyglądać wnętrze - piękny narożnik (choć teraz meble z konkursu są brane pod uwagę), kilka puf z liny i napis na ścianie z mchu

Nasz plan był taki że robimy to sami, ale po tym jak w tym roku bardzo mało zrobiliśmy (brak czasu) to zaczynam dochodzić do wniosku że musimy kupić coś bardziej gotowego. Wszystko zależy od mojego M, a on ostatnio zaczyna mieć problemy zdrowotne. Założenie jest takie że dwie ściany mają być prawie pełne (od południowego-zachodu do północnego-zachodu) - tak aby ograniczyć te wiatry, pozostałe jako szklane panele.
Podeślij proszę namiary na tę firmę, ja jeszcze nic konkretnego nie szukałam.
evel 16:12, 06 lis 2017

AngelikaX napisał(a)

[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/154/1546765

No nie wierzę, Ty teraz masz taką piękną lawendę?
Ślicznie!
MirellaB 16:22, 06 lis 2017

Angelika co to jest to czerwone? Pierwszy raz u Ciebie to widzę

Wrzosowisko piękne ma jeszcze kolory, lawenda obficie kwitnie Ciekawe jak będzie z moją za rok.

Czy Ty stipę sadziłaś czy Ci się wysiała?

Jak sprawdza Ci się sadzarka? Kurcze może bym kupiła to trochę oszczędzę moje stawy.
16:30, 06 lis 2017
Brzozy są piękne, może kiedyś jak młody wyrośnie z alergii na nie będzie ich u mnie więcej
Elinka 16:38, 06 lis 2017

Angela nie katuj juz tymi zdjeciami bo popekamy z zazdrosci, nie masz kobieto litosci.
O zrymowalo mi sie.. Hi hi

A przyszlam zapytac gdzie te graby Twoje som bom ciekawa strasznie , w listopadzie mowilas a juz listopad jest to kiedy kiedy .... ?