Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Znowu na wsi 21:44, 13 kwi 2020

Do góry
Cześć Jolu to już ósmy sezon?! kiedy to minęło Gratulacje
Każdej wiosny widać różnice w klimacie u Ciebie, sporo roślin kwitnie, a ta magnolia , u nas dopiero kilka dni ciepła było. Lawenda oszałamiająca, taka wielka i w dobrej kondycji
Serdecznie ściskam!
Mój ogrodowy pamiętnik 21:38, 13 kwi 2020

Do góry
MalgosiaW napisał(a)
Fajny ten dereń . Kusi taki w donicy. Magnoli nie mam. Miałam kiedyś, ale przesadziłam i padła. Zresztą nie kwitła przez trzy lata, pewnie złą kupiłam. Teraz miejsca brak . Ale magnolia to korę woli, gdzieś czytałam.
Jeśli będzie susza w tym roku, to wykończy moje tuje.

Ja go dam do gruntu. Ale przeczekam przymrozki .
W tej rabacie z magnolią było bardzo dobrze podłoże przygotowane więc myślałam że polubi to miejsce .
A tuje to ja zakładam że wszystko przetrwają bo ja je podlewam może raz w roku.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:29, 13 kwi 2020

Do góry

Agatko pięknie to u Ciebie się zlewa. Magnolia gwiazdorzy. Jest piękna

Pozdrawiam wiosennie.
Mój ogrodowy pamiętnik 21:28, 13 kwi 2020

Do góry
Fajny ten dereń . Kusi taki w donicy. Magnoli nie mam. Miałam kiedyś, ale przesadziłam i padła. Zresztą nie kwitła przez trzy lata, pewnie złą kupiłam. Teraz miejsca brak . Ale magnolia to korę woli, gdzieś czytałam.
Jeśli będzie susza w tym roku, to wykończy moje tuje.
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 19:23, 13 kwi 2020

Do góry
Bożenko ...magnolia Daphne zapowiada się na piękne drzewo
a Suzanka pomimo przesadzenia dała czadu -pięknie kwitnie

tak ,jak przyglądam się Twojej ,to moja to chyba też Suzanka -tylko połowę mniejsza …
kurczę ,nie wiem ,czy nie będzie za duża w tym miejscu ,co ją mam hmm ….
Hortensjowo 18:57, 13 kwi 2020

Do góry
Helen napisał(a)

Bożenka, dziękuję. No, wiosna bardzo cieszy, nawet w takim małym ogródku.

Każda magnolia jest piękna, szkoda że Twoja jeszcze nie kwitła, oby jej teraz miejsce przypasowało. Masz zdjęcia tej magnolii, chętnie zobaczę jaki mam pokrój?

Jeżeli dzisiejszy zapowiadany przymrozek nie zetnie jedynego kwiatka mojej magnolii, mam nadzieję na szybką identyfikację. To już kwestia jednego lub dwóch dni do pełnego rozkwitu. A jak nie, to będę czekać na przyszły rok.

Helen ,wstawię zdjęcie u siebie ,trochę źle widać ,poleciała teraz zrobić zdjęcie poza tym ona jeszcze malizna

Będę trzymać kciuki za Twoją magnolkę,bardzo bym chciała widzieć jak rozkwitnie

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:50, 13 kwi 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Uuu, paskudnie Doznania ze wszech miar niesympatyczne
Dziś jest nad wyraz niemiło na zewnątrz. Wyskoczyłam do ogrodu, przy okazji kontrolując Rodzicieli (siedzieli grzecznie w domku i oglądali Pana Wołodyjowskiego ), ale jeszcze szybciej mnie stamtąd wywiało. Deszczu było tyci tyci, dobrze, że wczoraj podlałam.

Odpoczywaj i delektuj się lekturą

Odpoczywam. Późnym popołudniem już nie padało. Wieje tylko okrutnie. Szybko obleciałam ogród, żeby zobaczyć, co w trawie piszczy.
Brunnery- sztuk dwie- przeżyły. Mam je od roku. Kwitnienie na żywo widzę pierwszy raz w życiu.

Orliki się wypiętrzyły.

I pierwszy kuklik zaświecił.

Na łany trzeba jeszcze poczekać. Pozostałe dochodzą do siebie po przymrozkach sprzed dwóch tygodni. Magnolia świeci niczym panna młoda.

Pierwiosnki ząbkowane początkowo kwiecie mają na poziomie ziemi, później wyrasta im ponad 20 cm nóżka.

Pierwsza kula kaliny angielskiej prawie uformowana. Sporo ich będzie.

Mój ogrodowy pamiętnik 18:43, 13 kwi 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
I jeszcze na koniec magnolia Genie - obraz nędzy i rozpaczy. Wszystkie pąki zbrązowiałe. Nie chce u mnie kwitnąć i już. Nie mam już do niej cierpliwości.

Co do niej trudno pokazać jej piękno w urodzie, ona piękna tylko w szkalrni albo na etykiecie, ale późniejsze pąki będą ładniejsze
Hortensjowo 18:43, 13 kwi 2020

Do góry
Kim napisał(a)
Helen śliczne tulipanki ,wiosna na całego

Magnolka piękna ja mam żółtą Daphne ,jeszcze nie kwitła ale przesadzałam ją ze trzy razy ,bo żadne miejsce jej nie pasowało

Teraz pięknie rośnie i mam nadzieję że w przyszłym roku zakwitnie

Będę czekać na fotki Twojej

Bożenka, dziękuję. No, wiosna bardzo cieszy, nawet w takim małym ogródku.

Każda magnolia jest piękna, szkoda że Twoja jeszcze nie kwitła, oby jej teraz miejsce przypasowało. Masz zdjęcia tej magnolii, chętnie zobaczę jaki mam pokrój?

Jeżeli dzisiejszy zapowiadany przymrozek nie zetnie jedynego kwiatka mojej magnolii, mam nadzieję na szybką identyfikację. To już kwestia jednego lub dwóch dni do pełnego rozkwitu. A jak nie, to będę czekać na przyszły rok.
Hortensjowo 18:24, 13 kwi 2020

Do góry
No i teraz moja magnolia, która miała być Elisabeth, ale nie jestem tego pewna...
zdjęcie z soboty

dzisiejsze zdjęcia
Mój ogrodowy pamiętnik 18:16, 13 kwi 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Piękna jest ta magnolia Pirouette Szkoda, że Genie nie chce u Ciebie kwitnąć. Może daj jej jeszcze szansę za rok. Miałaś pewnie przymrozki. Moja jeszcze się nie otworzyła, zawsze mam późniejsze kwitnienie.

Tak jej daję szansę co roku. Pozostaje mi cieszyć się z liści .
Ogród bez reguł 18:00, 13 kwi 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Hej Asik

Ładne krzesełka ..widać że solidne i wygodne
Magnolia nie przestaje czarować

Wiosna u Ciebie oczywiście jak zawsze bardziejsza
A wiesz, że jak patrzę na zdjęcia z ub. roku, to ta obecna wiosna wcale nie jest jakaś bardzo wyrywna. Nawet chwilami się wydaję, że ma lekutkie opóźnienie

Na złożenie tych krzesełek czekałam od jesieni Naprawdę fajne trafiłam Teraz jeszcze leżaczki, pergola z zadaszeniem - i można spędzać w ogrodzie cały czas
Mój ogrodowy pamiętnik 17:44, 13 kwi 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
I jeszcze na koniec magnolia Genie - obraz nędzy i rozpaczy. Wszystkie pąki zbrązowiałe. Nie chce u mnie kwitnąć i już. Nie mam już do niej cierpliwości.

Może te kamyczki w których rośnie jej nie służą? Może podniosły zbytnio zawartość wapnia w glebie? Wygląda tak, jakby jej brakowało jakichś składników pokarmowych...

Mój ogrodowy pamiętnik 17:41, 13 kwi 2020

Do góry
Piękna jest ta magnolia Pirouette Szkoda, że Genie nie chce u Ciebie kwitnąć. Może daj jej jeszcze szansę za rok. Miałaś pewnie przymrozki. Moja jeszcze się nie otworzyła, zawsze mam późniejsze kwitnienie.
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:32, 13 kwi 2020

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Wiola u mnie pogrzmialo, pokropilo i na tym koniec. Nadal sucho. Tez boję się tych zapowiadanych przymrozkow.Szczególnie jeśli chodzi o ss ,emporki i klona.

Oj to szkoda
U mnie magnolia rozkwita ,wiśnia, Śś, tulipanki...ech, oby bez szkód te dwie noce nam minęły ...
Ogród bez reguł 17:18, 13 kwi 2020

Do góry
Hej Asik

Ładne krzesełka ..widać że solidne i wygodne
Magnolia nie przestaje czarować

Wiosna u Ciebie oczywiście jak zawsze bardziejsza
Ogród pod lasem 16:13, 13 kwi 2020

Do góry
Pięknie wiosna się rozkręca. Pole szafirków uroczo wygląda, a i ta magnolia LA bardzo kusi. Zapisałam do inspirek.
Znowu na wsi 15:50, 13 kwi 2020

Do góry
Witaj Jolu , piękne masz kolorowe kwiatuszki i magnolia już w pełnym rozkwicie, śliczna - moje jeszcze w pąkach, bratki miodzio
Przejrzałam pierwsze strony Twojego wątku, zmiana ogromna, ale się zagęściło, super
W samym słońcu 13:52, 13 kwi 2020

Do góry
A może magnolia Genie?
Między brzozami 13:23, 13 kwi 2020

Do góry
Przesadzone graby dają oznaki życia

Grujecznik również przezimował i puszcza pierwsze listki...

oraz tawułki już poczuły wiosnę

Za to magnolia nie ma ochoty jeszcze się otwierać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies