Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 11:30, 22 lut 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Chciałabym mieć tyle ptaszków. U mnie są tylko na stołówce o 8 rano i popoł czasem.[/quote
U mnie pierwsze rano już przed 8 są pierwsze sikorki tak ok.15-20 szt a potem już kolejne przylatują i tak do godz.11 a potem mają przerwe i znowu się pojawiają No i mój M postanowił, że jednak jabłoni nie obcinamy, tylko będzie przycięta To on codziennie pilnuje by miały jedzonko

Liliowo i kolorowo:) 11:22, 22 lut 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Danuś, ależ pięknych masz gości skrzydlatych, fajne zdjątka pozdrawiam

Fajny widok z okna kuchni całymi stadami

Te ziarna spadaja z góry z pojemnikow
Mirkowy ogród (początki) 11:05, 22 lut 2018

Do góry

Zakochałam się w tych rudbekiach. Są cudowne. Właśnie takich szukam.... Pięknie połączyłaś je z trawami
Mój mały ogródeczek :) 11:00, 22 lut 2018

Do góry

Prześliczny Gratuluje talentu
Gabisiowy ogród...początki....:-) 09:47, 22 lut 2018

Do góry
iwka napisał(a)
No cześć

fajnie że jesteś, Blanka ślicznusia i widać taka pogodna, super dziewczynka

no nie mów, że na prosto będziesz przerabiać co Cię skłoniło do takiej decyzji ?

Iwuś - sama już nie wiem, myśleliśmy z mężem o prostych liniach już dawno, ale zawsze jakoś nie było po drodze. Temat wrócił. Głównie dlatego, że zmieniliśmy wjazd, zmienił się trochę kształt rabaty przy bramie, nic mi tam nie pasuje. Poza tym zawsze chciałam zmienić ten przód, no i moja mieszanka przy samym płocie iglak - tuja wylatuje....

Szmaragdowy Zakątek 09:47, 22 lut 2018

Do góry
i jeszcze wiosenny licznik...

Zakręcony ogród 09:31, 22 lut 2018

Do góry
Myślałam,że już z górki z planowaniem i się myliłam. Doczytałam,że ambrowiec lubi wilgotne podłoże więc koło drzew go nie posadzę bo tam wilgotno na pewno nie jest Z jednej strony może i dobrze bo troszke kłóciły mi sie dęby z innym mniejszym drzewem. Tylko czy jak zostawię jednego po lewej stronie ścieżki bez symetrii z prawej to będzie ok ? Nie za płasko ?

Zerknijcie co o tym sądzicie ?

nie dałam tu wszystkich roślin, które planuje tylko pierwszy plan bo dalej nie wiem jak je rozmieścić. Tzn mam problem z układem roslin. Czy powinny byc sadzone wzdłuż sciezki czy bardziej symetrycznie wokół niej ? Nie wiem czy wiecie co mam na myśli
Zielonym do góry... 09:21, 22 lut 2018

Do góry
Krakus napisał(a)
dzięki...
zapomniałem jeszcze mojego śniegowego potwora wstawić

Strach się bać!
Kiedyś będzie tu ogród 08:13, 22 lut 2018

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Witaj często tu bywam a nic nie zostawiam śladu podoba mi się twój ogród,
Na O.. każdy ogród ma swój styl i dobrze bo by było tu nudno pozdrawiam i uciekam
Witaj Piotrze. Dziękuję za miłe słowa, choć nie wiem czy to moje 'coś' ogrodem można nazwać. Ale serducho jest- staw- i nad tym będę pracować w tym roku. Oczka zazdroszczę... i podestu... Jak mi się marzy taki drewniany pomost nad stawem...

Dzisiejszy wschód słońca.... nie wiem czy znowu jakieś piaski Sahary maczały w tym palce, ale był zjawiskowy...

makadamia napisał(a)
Katalog ZSP podpowiada dwie odmiany olszy (Imperialis i Pendula) jako nadające się na tereny zalewowe. Ładniejsze niż gatunek i może by się tak nie siały?
Tej Penduli muszę się przyjrzeć...

Toszka napisał(a)
... Marzenia są i działania idą w stronę planowanego okiełznania terenu,...
Taaaaaaaaa..... marzenia są....tylko życie pisze inną bajkę...

Kawa napisał(a)
Anuś
ale masz wielką topole
której nie cierpię
u mnie za drogąś rośnie kilka i wiosną jest tragedia bo córka uczulona

zima piękna u Ciebie, ale czekam na wiosnę
No spore są... kilkadziesiąt metrów... Mi same w sobie nie przeszkadzają. Bażanty na nich nocują. A uczulone też na nie jestem- tak jak na brzozy, leszczyny i inne zielsko...
Też chcę wiosny... a tu mrozami straszą... idę dołożyć do pieca... buziaki...

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 07:48, 22 lut 2018

Do góry
Piotrze niejednokrotnie zwiedzałam po cichutku twój ogród, ale wypada się oficjalnie przywitać. Wprawdzie palmy i egzotyki to nie moja bajka, ale podziwiam za zapał i pasję. Choć chowania na zimę tylu donic nie zazdroszczę.

Piotr_ napisał(a)
...dziękuję.... w szczególności Mariuszowi że był, widzę w nim bratnią duszę.
Mariusza miałam przyjemność poznać osobiście i bije z was taka sama pozytywna energia i pasja, choć cel nieco inny. Wiem też, że masz swoją 'cegielkę' w Bolestraszycach.

Cudowna. Ja ze strachem czekam czy piwonie drzewiaste od Mariusza przeżyją na moim niełatwym terenie.

Mala_Mi napisał(a)
Drzewiaste mnie nie kręcą, bo jednak za krótko kwitną.
Hm... a tak właściwie to ile one kwitną? Choć w nich nie o sam kwiat chodzi, formę maja piękną.

Piotr_ napisał(a)
Sebek moje bukszpanowe kamienie
Piotrze czy to jakaś specjalna odmiana bukszpanu? Super wyglądają.

Tulejnikami mnie zmartwiłeś. Choć i tak chyba spróbuję i kupię. Może w gruncie dadzą radę. Te bolestraszyckie są wspaniałe.

Poitrze jaką grubość mają dechy/belki podestu?

I co to za roślinka?
...uDany ogród 07:47, 22 lut 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
A nam kiedyś dwa łosie przemaszerowały przed autem. Nasze miny były bezcenne.

Kasiu to bardzo niebezpieczne spotkać dzikiego zwierza na drodze. Siostra mojej bratowej zderzyła się w lesie z jeleniem i od tamtej pory nie wsiadła za kierownicę. Samochód do kasacji i stres do końca życia, dobrze że przeżyła.

...uDany ogród 07:41, 22 lut 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)

Zjawiskowe...

Dziękuję

Chciałabym już takie widoki

...uDany ogród 07:40, 22 lut 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Macham w biegu, śliczne sarenki i lisek. Też dziś penstemony okrywałamBuzia

Ja też stale w biegu, wkręciłam się w organizację Studniówki Dużego i stale siedzę w szkole , ale ktoś musi
Ja okryłam przed sarnami, żeby uniknąć powtórki z rozrywki ale przy okazji przed mrozem
Buziaki!

Ogród Muszelki 07:21, 22 lut 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Dla tęskniących za wiosną - nasze 500 +

aż tyle tulipanów posadziłaś ?
Ogrodowe kreacje 23:54, 21 lut 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)

Ognisk to kapryśny krzak ni zawsze dobrze zimę przechodzi, ale na szczęście Marzenie mu tylko korpus i odbija od podstawy. Mam takiego od kilku lat już na nim krzyżyk postawiłam ale co rok odbija i nigdy nie kwitnie taki dziwoląg.
Ogród Nebel 23:18, 21 lut 2018

Do góry
Epimedium. Zbyszku dziękuję

Ogród Marty 22:28, 21 lut 2018

Do góry

...uDany ogród 22:23, 21 lut 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Zjawiskowe...
Ogród z wilkiem zamkn. 22:23, 21 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

to czyli odpadają z tamtąd ok
w takim razie -może na razie póki są ładne ,to te brzózki bym tam zostawiła.....
muszę dłużej pomyśleć nad wykopaniem ich stamtąd tak w lecie wyglądały

Jeżeli te brzozy maja tam zostać to zrób otoczki z dużych kamieni przy każdej brzozie chodzi mi o taki Murek oporowy i podsyp ziemią. Może być prosty lub półokrągły. Szkoda ich wykopać, ale w takiej pochylenia skarpie nie będą dobrze rosły. Pamiętaj brzozy maja bardzo płytki system Korzeniowy i też podczas suszy muszą być podlewane, będzie woda ściekami poniżej.

Pisze i doradzam już za dużo tego.
Ogród Marty 22:22, 21 lut 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies