Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 09:47, 22 lut 2018

i jeszcze wiosenny licznik...

abiko 10:01, 22 lut 2018

hahah niezłe zadanie.. mam 10 na 10
Czekamy na wiosnę
Bogdzia 12:36, 22 lut 2018

Madzia jestem i czytam ,tylko nie piszę bo nie mam nic ciekawego do powiedzenia. Buziaki.
kitek81 14:27, 22 lut 2018

Mam nadzieję, ze tak zimno jednak nie będzie!
Licznik coraz ładniej wygląda
anna_t 19:44, 22 lut 2018

o kurcze to u Twojej sasiadki o wiele gorzej!
a u nas siatke przecieli,liczyli pewnie na jaką kosiarę ale na szczęście w garażu trzymamy. ale wiesz jakie to już jest uczucie gdy wiesz że ktoś obcy się szwędał..nie fajnie. i najgorsze żepieska mieliśmy takiego młodego i chyba go wystraszyli bo zaginął
Krys 19:48, 22 lut 2018

Licznik coraz ładniejszą ma cyfre,ale te cyfry mrozu to juz brrrr

Mało pisze ,więcej czytam bo wtedy moge jednocześnie sie rehabilitowac j
AgataM 19:51, 22 lut 2018

Nikitko coraz ładniejszy licznik nam pokazujesz Pozdrawiam
sylwia_slomc... 10:01, 23 lut 2018

Fajny ten Twój wiosenny licznik , coraz bardziej mi się podoba też mam nadzieję, że się prognoza nie sprawdzi
MalGosia 16:38, 23 lut 2018

na prośbę Madzi napiszę kilka słów o Gardenii, ale jest to tylko mój punkt widzenia i proszę się nim nie sugerować - a najlepiej wybrać osobiście na targi

jechałam z wielką nadzieję, że będzie super i naprawdę wow, towarzystwo w autku sympatyczne, więc tym bardziej sporo we mnie było naiwności, że kupię wymarzonego miłka (ach ja naiwna!) na targach zaskoczyło mnie naprawdę niewielu zwiedzających, można było porozmawiać po ang. z wieloma wystawcami z Europy na temat ciekawych roślin iglastych (których nazw oczywiście nie zapisałam!), czy olbrzymich grabów kolumnowych
Pan Pudełko zaprezentował, kilka ciekawych rh, m.in. - przepiękną odmianą 'Fantastica' oraz delikatną 'Silberwolke' - a p. Ciepłucha - 'Anna's Platinum'
zachwycił mnie również ciemiernik żółty z czarnym środkiem - firmy, której nazwa niewiele mi mówi - "Zymon"
"król polskich clematisów", reprezentowany przez młodego gentleman'a, przedstawił kilka różnych odmian, w tym pełne (nawet udało mi zakupić kilka sztuk , Pan jako jedyny zrobił wyjątek, pozostali sprzedawcy uparcie odmawiali... chyba już nie mam tej siły przekonywania
na tym kończę część roślinną dla szkółkarzy (nic ponadto mnie nie zachwyciło, no może piwonie krzewiaste, ale kolor to zapewne loteria i róża Wedding Piano, podobna z wyglądu kwiatu do mojej Pashminy)
na kiermaszu nie mogło zabraknąć znanych firm, w tym Bylinowego Raju czy pi-ma (oj te ceny piwonii, których wybór Pan właściciel miał naprawdę duży, ponadto przywiózł hosty, trójlisty i inne bylinowe), całe stoiska z liliami, piwoniami i innymi cebulowymi (nieznanych mi firm), różami lub oczarami
B.R. - w tym roku postawił na pełne ciemierniki - sama nabyłam całe 5 sztuk! ponadto można było zakupić u państwa Chwist kwitnące ranniki oraz inne bylinowe, np. rudbekie (choć ja wolę takie kwitnące - np. w Skierniewicach)

podsumowanie: jestem średnio zadowolona z targów, ale chyba z wiekiem robię się coraz bardziej wymagająca i tego samego oczekuję od innych
koliber 17:12, 23 lut 2018

Licznik też mi się podoba
Oby do wiosny