Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 08:13, 22 lut 2018

Piotr_ napisał(a)
Witaj często tu bywam a nic nie zostawiam śladu podoba mi się twój ogród,
Na O.. każdy ogród ma swój styl i dobrze bo by było tu nudno pozdrawiam i uciekam
Witaj Piotrze. Dziękuję za miłe słowa, choć nie wiem czy to moje 'coś' ogrodem można nazwać. Ale serducho jest- staw- i nad tym będę pracować w tym roku. Oczka zazdroszczę... i podestu... Jak mi się marzy taki drewniany pomost nad stawem...

Dzisiejszy wschód słońca.... nie wiem czy znowu jakieś piaski Sahary maczały w tym palce, ale był zjawiskowy...

makadamia napisał(a)
Katalog ZSP podpowiada dwie odmiany olszy (Imperialis i Pendula) jako nadające się na tereny zalewowe. Ładniejsze niż gatunek i może by się tak nie siały?
Tej Penduli muszę się przyjrzeć...

Toszka napisał(a)
... Marzenia są i działania idą w stronę planowanego okiełznania terenu,...
Taaaaaaaaa..... marzenia są....tylko życie pisze inną bajkę...

Kawa napisał(a)
Anuś
ale masz wielką topole
której nie cierpię
u mnie za drogąś rośnie kilka i wiosną jest tragedia bo córka uczulona

zima piękna u Ciebie, ale czekam na wiosnę
No spore są... kilkadziesiąt metrów... Mi same w sobie nie przeszkadzają. Bażanty na nich nocują. A uczulone też na nie jestem- tak jak na brzozy, leszczyny i inne zielsko...
Też chcę wiosny... a tu mrozami straszą... idę dołożyć do pieca... buziaki...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
jolanka 08:39, 22 lut 2018

Piękny wschód słońca
Jak masz ustawiony aparat do takich zdjęć?
anka_ 09:01, 22 lut 2018

Joluś taka czerwień biła rano jak przy zachodzie słońca. Krótko niestety.
Taki ze mnie fotograf, że cykam na pełnym automacie- tryb 'idiotenkamera'.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mirka 09:54, 22 lut 2018

idiotenkamera: hehe Aniu poczucie humoru to ty masz
Czy już cię łapki zaswędziały do wysiewów? Mnie się ciężko zebrać. Ech to zimowe lenistwo.
Magleska 10:20, 22 lut 2018

Jak na idiotenkamere to fotki wschodu rewelacyjne piękne chwile uchwyciłaś
Kawa 10:20, 22 lut 2018

Anuś piękny zachód (wschód?)

macham łapką
anka_ 10:56, 22 lut 2018

Mirka napisał(a)
idiotenkamera: hehe Aniu poczucie humoru to ty masz
Czy już cię łapki zaswędziały do wysiewów? Mnie się ciężko zebrać. Ech to zimowe lenistwo.
Z tym poczuciem humoru to jakby powiedzieć Mirko...- czasami mi się zdarza... Do wysiewów rączki swędzą, ale na szczęście nie mam jeszcze ziemi. Dopiero w sobotę (mam nadzieje) kupię. Z wiekszością wstrzymam się do marca, ale to do do tunelu to pomału można siać. A słonko kusi....

Magleska napisał(a)
Jak na idiotenkamere to fotki wschodu rewelacyjne piękne chwile uchwyciłaś
Wiesz Magdo nie raz zastanawiałam się jakie fotki wyszłyby tym aparatem jakby w swoje łapki wziął go ktoś z fotograficzną pasją.

Kawa napisał(a)
Anuś piękny zachód (wschód?)

macham łapką
Cały urok w tym, że wschód.
Odmachuję...

Mirka 11:05, 22 lut 2018

Jakie plany wysiewowe na ten sezon? Może jakiś nasionek ci potrzeba?
anka_ 11:59, 22 lut 2018

Mirko poza warzywami to napewno trawy. Zakochałam się w Moudry i będę dosiewać. Mam nasionka od Joanny i gotową miejscówkę. No i jeżówki, takie zwykłe, niesprawiające kłopotu. Po tym roku wiem, że im wilgoć pasuje. Zakładam, że zima im nie zaszkodzi. Bo u mnie sami terminatorzy mogą być.
No i werbenę...i języczkę Britt Marie Crawford....
Z nasionkami nie kuś... No chyba, że o rudbekię mogę się uśmiechnąć...

anka_ 12:28, 22 lut 2018

Pytanie do mądrych głów....

Jak pogoda w tym roku pozwoli to chcę zrobić pomost przy stawie. Tyle tylko, że ze względów powiedzmy formalno-prawnych nie mogę mieć bali wbitych w wodę. Cała konstrukcja będzie oparta na betonowych filarach za stópką lanych na głębokość ok 1,2m. W to stalowe kotwy, na to drewniane belki o grubości 20cm. I tu pytanie- ile za ostatni filar można wyciągnąć nad wodę?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies