Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

nebel 20:57, 17 lut 2018

Niby takie duże zanieczyszczenie u Was / nie bagatelizuję tego problemu/, ale zazdroszczę ci tych ptaków... muszę trochę uważniej śledzić Twój wątek.
Przyciąganie ptaków do mojego ogrodu stało się dla mnie ważne.
Pozdrawiam.ewa
danuta_szwajcer 11:05, 22 lut 2018

anka_ napisał(a)
Wspaniałych masz gości. Powiedz mi Danusiu jakie owocki z naturalnej ptasiej stołówki są u ciebie najchętniej zjadane? [/quote
Trudno mi okreslic jednoznacznie, bo u mnie dużo jest krzewów jak irga, owoce winobluszcza i bluszcza, dzikiej róży, berberysy, siedza i wydziubuja również na sosnach, tujach. Ale my dużo dokarmiamy słonecznikiem, orzechami, owies, no i słoninka
AgataM 11:08, 22 lut 2018

Widać, że te ptaszęta są szczęśliwe u Ciebie....
danuta_szwajcer 11:22, 22 lut 2018

Monia81 napisał(a)
Danuś, ależ pięknych masz gości skrzydlatych, fajne zdjątka pozdrawiam

Fajny widok z okna kuchni całymi stadami

Te ziarna spadaja z góry z pojemnikow
danuta_szwajcer 11:24, 22 lut 2018

kitek81 napisał(a)
Ale ptaszków u Ciebie też zrobiłam stołówkę ptasią u siebie, ale gardzą pokarmem u mnie

To ciekawe bo u nas mój M codziennie wymienia butlę bo pusta, bardzo lubią orzechy i słonecznik
danuta_szwajcer 11:30, 22 lut 2018

Urszulla napisał(a)
Chciałabym mieć tyle ptaszków. U mnie są tylko na stołówce o 8 rano i popoł czasem.[/quote
U mnie pierwsze rano już przed 8 są pierwsze sikorki tak ok.15-20 szt a potem już kolejne przylatują i tak do godz.11 a potem mają przerwe i znowu się pojawiają No i mój M postanowił, że jednak jabłoni nie obcinamy, tylko będzie przycięta To on codziennie pilnuje by miały jedzonko

danuta_szwajcer 11:39, 22 lut 2018

nebel napisał(a)
Niby takie duże zanieczyszczenie u Was / nie bagatelizuję tego problemu/, ale zazdroszczę ci tych ptaków... muszę trochę uważniej śledzić Twój wątek.
Przyciąganie ptaków do mojego ogrodu stało się dla mnie ważne.
Pozdrawiam.ewa

Jak już nie da się wyjść to chociaż mam wielką radośc z widoku tych ptaszków a latem ten śpiew bo i kosów u nas też jest dużo. Wieworki też są cudowne tylko trudno im zdjęcia zrobić a szczególnie jak przelatują po parapetach
Królowa GRUBODZIÓB no i kolorowo i zimą u mnie
anka_ 11:46, 22 lut 2018

Piękna ta pani grubodziób. I dopiero w połączeniu z dzwońcami widać jak duży to ptak.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
danuta_szwajcer 11:47, 22 lut 2018

danuta_szwajcer 11:57, 22 lut 2018

Zdjęcia wszystkie robię z domu i jeszcze nie ma ślonka więc trudno o dobrą jakość. Ptaki w dodatku się kłócą, gonią, ruch jest cały czas Nie mam tu gili bo też są. Musze zapolować na nie