A u mnie ruch w karmniku niewielki. W porównaniu do lat ubiegłych jest u mnie mało ptaków. Czy to efekt ptasiej grypy z ub. roku?
Też zapomiałaś o cebulowych? To jest nas dwie
A to moje skitrane. Żonkile miałam wsadzić na cmentarzu, dla Babci Danusi. Widziałam w ub. roku takie właśnie żółtki na sąsiednim grobie.
No i oczywiście zapominałam o nich.
to czyli odpadają z tamtąd ok
w takim razie -może na razie póki są ładne ,to te brzózki bym tam zostawiła.....
muszę dłużej pomyśleć nad wykopaniem ich stamtąd tak w lecie wyglądały
Dostałaś tylko jedną doniczkę ciemiernika??? Niedopatrzenie jakieś. Aż się rumienię z zakłopotania.
Piwonie jeśli już wypuściły kły, przykryj koniecznie. Ja swoje korą zasypałam.
Mój najstarszy ciemiernik (być może matka Twojego) zdążył przed mrozami zakwitnąć. Tu już niestety przymrożony po pierwszych mrozach.
w planach chciałabym z tyłu jakoś sensowniej te drzewka które mam umiejscowić ...
na pewno chciałabym w prawym dolnym rogu zrobic zagajnik brzozowy ( są tam dorenbosy
na razie w rządku i hortensje limelight
tam na dole jest wiecznie mokro ,to miałyby co spijać
jeszcze zastanawiam się ,czy te świerki serbskie ,które są na wprost -nie dać po prawej stronie ( zamiast cisów ) a tam w miejscu świerków- cisy (łatwiej przyciąć na niski żywopłot)
chcę to zrobić,ze względu na to ,że nie chcę sobie zasłaniać widoku na góry -a z prawej strony nawet wskazane zasłonić od ulicy i wiatru ....
Gdyby to była moja stromizma, to wzięłabym fachowca i zrobiła dwa wąskie tarasiki, schodki, na całej długości. Rośliny od razu miałyby lepszą możliwości ukorzenienia się, a Ty miałabyś większe możliwości jako ogrodniczka
można by spróbować z tym lustrzanym odbiciem ,ale hortki by musiały być przy tarasie na górze .....jak myślisz ?
a ten bodziszek zapisuję -śliczny jest .....czyli albo Epimedium ,albo bodziszek
o tak np.
rysunek przedszkolny