Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

ZbigniewG 20:38, 15 kwi 2018

Jakby nie patrzeć wegetacja minimum tydzień do przodu w porównaniu do Borów
Mala_Mi 20:39, 15 kwi 2018

ZbigniewG napisał(a)
Jakby nie patrzeć wegetacja minimum tydzień do przodu w porównaniu do Borów

W końcu południe
Mala_Mi 20:41, 15 kwi 2018

eee_taam napisał(a)
czy ja juz mówiłam że uwielbiam te twoje rozpierduszki ))) fajnie że prowadzisz dalej kronikę ogrodową

Kronika musi być.. nawet jak czas reglamentowany

Zawilce.. myślałam że padły bo maja tam sucho strasznie..

Mala_Mi 20:44, 15 kwi 2018

malkul napisał(a)
Jednym słowem karczujesz. Pozdrawiam

Najpierw się sadzi a potem się wycina, jak powiedział kolega..że on chce mieć ogród a nie zarośnięty park... i ma rację.. w krzakach nie ma miejsca na kwiaty..

Przetrzebione oczko.... to była walka!!! Z ogrodu się wykopie a z oczka się nie da bo folia .. I zastanawiam się czy nie wywalić wszystkich irysów.. są trudne do wywalenia.. Jest tylko połowa i brak róży i hibiskusa.. od 3 lat miałam na to ochotę..

Mala_Mi 20:47, 15 kwi 2018

hanka_andrus napisał(a)
Piękne maluszki! I niech zdrowo rosną co roku, a my będziemy podglądać!

U mnie niby mały ogródek, a robota w nieskończoność. Dziś cięłam róże, Część do korzenia, z wątpliwością, czy w ogóle odżyją. Nawet pnące dostały mrozowych poparzeń. Trudno, płakać nie będę.

Nie był to dobry rok dla róż.. w dodatku żadnej nie zakopczykowałam.. wiec trochę miejsca sie zluzowało..tylko jak wyciepać te korzenie.. mają ogromne...
Lotosy w szklarni... miałam rozsadzić (lepiej wtedy rosną) ale się spóźniłam ..wiec będzie bez dzielenia.. Liście ruszyły w ciemnicy... miała mje zacieniować aby słońce ich nie spaliło.. i zapomniałam

I tyle z kroniki ..
anka_ 21:22, 15 kwi 2018

Mala_Mi napisał(a)
.. I zastanawiam się czy nie wywalić wszystkich irysów.. są trudne do wywalenia..
Szkoda, że mieszkasz tak daleko, bo wziełabym do stawu. Zmiany u ciebie na całego...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 21:47, 15 kwi 2018

Aniu rewolucja na całego, ale będzie pięknie bo u Ciebie inaczej być nie może Fajny taki pofalowany ten pień miały karagany. Kiku u Ciebie dużo mocniej rozwinięta niż u nas, nasz maluszek w pączkach dopiero , ale ma ich sporo więcej niż rok temuAle Muminki urosły przez te lata, fajnych masz tych wnusiów
Gosialuk 22:44, 15 kwi 2018

Aniu co tam wywaliłaś to wywaliłaś. Sama narzekałaś, że za bardzo wszystko porosło i słońce skradło. A ty przecież kochasz kwiaty. Ciemierniki piękne, rzeka szafirków do podziwiania i wiśnia jak malowana. Będzie inaczej, ale czy to znaczy że gorzej? Jak byś jeszcze jakieś swoje nadmiary miała wyrzucać, to daj znać. Chętnie zagospodaruję.
Mala_Mi 22:50, 17 kwi 2018

Gosialuk napisał(a)
Aniu co tam wywaliłaś to wywaliłaś. Sama narzekałaś, że za bardzo wszystko porosło i słońce skradło. A ty przecież kochasz kwiaty. Ciemierniki piękne, rzeka szafirków do podziwiania i wiśnia jak malowana. Będzie inaczej, ale czy to znaczy że gorzej? Jak byś jeszcze jakieś swoje nadmiary miała wyrzucać, to daj znać. Chętnie zagospodaruję.

Gosiu znajomy Pan ma do oddania duża ilość tojeści kropkowanej.. na twoje łąki jak znalazł ..jak chcesz to ci dam namiar.. w Rzeszowie..
A o swoich nadmiarach będę pamiętać..
Narazie z powodu braku ingerencji w życie ogrodu to nie ma co xa bardzo oddawać, bo więcej pada niż przyrasta.

sylwia_slomc... 23:00, 17 kwi 2018

Uwielbiam tę Twoją Kiku Shidare Zakurę