Pani Danusiu, jestem pod ogromnym wrażeniem! Wszystkie Pani projekty mi się bardzo podobają, a szczególnie układ skośny

Nie wiem jak Pani dziękować; ponieważ od roku robię listy roślin, oglądam programy w telewizji, czytam, ale nie wiedziałem jak się do tego zabrać, jakie rośliny połączyć, które będą się dobrze komponowały i jakie do której ekspozycji dobrać. Jest to naprawdę trudne dla początkującego.
Dołączyłem obiecane zdjęcia drugiego ogródka wraz z planem.
Jeśli Pani będzie miała ochotę i czas to proszę spojrzeć:
Stanowisko jest słoneczne, wietrzne, zwłaszcza przy murku z przodu, 30cm ziemi. Zależy nam żeby na środku był trawnik i wolna przestrzeń do zabaw z dziećmi i wypoczynku.
Murek z przodu jest okropny, chcielibyśmy go zasłonić.
Na siatce z prawej strony puścic jakieś pnącza i posadzić cos przed nimi.
Z przodu zależy nam na zasłonięciu okropnego murku i może wprowadzenie ruchu? (stanowisko to jest wietrzne i jako jedyne w tym ogrodku częsciowo zacienione.
Po lewej stronie zdaje się, że brabanty atakują ponownie...
Wydaje nam się, że podobają nam się ogrody wiejskie(?)
Wysokie trawy, efekt łąki, słoneczniki, lawenda. Tak nam się wydaje ale też nie jest to wiążące, ponieważ grunt to odpowiedni dobór roślin, żeby ze sobą współgrały. Lubię żółty kolor. I bardzo lubię słońce i się nigdy od niego nie zasłaniam. Bardzo często latem szukamy słońca kładąc leżaki w południowo - wschodnim rogu ogródka.
Jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc i poświęcony czas! Pozdrawiam serdecznie!