Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

AgnieszkaW 10:43, 13 kwi 2018

Mariolu, wiosna już na całego u Ciebie. Szklarenkę zakupiłaś? Kolczaste pędy róż - to wielki kłopot, ja powoli chyba też będę wycofywać się z róż, więcej na razie nie kupuję, niektóre z nich po zimie kiepsko niestety wyglądają, a okrywać nie mam zamiaru i sił...
Pszczelarnia 10:47, 13 kwi 2018

Skąd ja znam to uczucie wyciągania czegoś z dołownika (tj. wygaszany obecnie kompostownik), o czym nie mam pojęcia, co to jest?

Joku 20:48, 13 kwi 2018

W jaki sposób ukorzeniłaś Arabelę?
Gruszka_na_w... 21:13, 13 kwi 2018

Niby na Dolnym Śląsku najcieplej, ale u Ciebie wiosna zdecydowanie bardziej zaawansowana. Tulipany zapączkowane mam tylko na zapłociu, sasanki dopiero zaczynają pokrywać się sierścią.
Podziwiam sukcesy doniczkowe i czekam na montaż szklarenki. Miłego weekendu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
paniprzyroda 14:08, 15 kwi 2018

Margarete napisał(a)
A masz tę czerwone sasanki ? Bo ja mam białe i fioletowe tylko.

Małgoś, typowo czerwonych nie będzie, kolor malinowy pokazał się

paniprzyroda 14:12, 15 kwi 2018

Kasya napisał(a)
Tylko Śnieżniki nam takie same

Kasiu takie botaniczne rozkwitły

a wśród tych

takie żółtki się pokazały
paniprzyroda 14:17, 15 kwi 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Mariolu, wiosna już na całego u Ciebie. Szklarenkę zakupiłaś? Kolczaste pędy róż - to wielki kłopot, ja powoli chyba też będę wycofywać się z róż, więcej na razie nie kupuję, niektóre z nich po zimie kiepsko niestety wyglądają, a okrywać nie mam zamiaru i sił...

Agnieszko, róż już nie kupuję od jakiegoś czasu, trwa testowanie tych co mam, zostaną terminatorki.
dla Ciebie Papageno, ma wyjątkowo duże kwiaty w tym roku,zakrywa dłoń

ale kępka jeszcze niewielka

a tu miała być Papageno, są podwójne płatki tylko

paniprzyroda 14:23, 15 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Skąd ja znam to uczucie wyciągania czegoś z dołownika (tj. wygaszany obecnie kompostownik), o czym nie mam pojęcia, co to jest?

Ewo, ja tymczasem zastanawiam się, gdzie przesadziłam rutewkę Delawaya, mniejsze fioletowe już wyszły, a tej nie widać. Mam jednak pewne podejrzenia
paniprzyroda 14:31, 15 kwi 2018

Joku napisał(a)
W jaki sposób ukorzeniłaś Arabelę?

Jolu, to co pokazałam jako powojnik to jednak jest sadzonka hortki, którą dostałam późną jesienią i też wrzuciłam do skrzyni Ale i sadzonka Arabelli znalazła się, mizerna, ale jest. Złamała mi się gałązka, włożyłam w ziemię do doniczki i podlewałam razem z innymi siewkami. Odkłady u mnie nie sprawdzają się, bo zapominam i zawsze wyciągnę przez przypadek.

niestety chyba już nie odbije mój ulubiony Rooguchi, nic nie widać, aby wypuszczał, u Was już wyszły?
Ten natomiast ukorzeniony ze starego ogrodu, najwcześniejszy już w pąkach

paniprzyroda 14:46, 15 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Niby na Dolnym Śląsku najcieplej, ale u Ciebie wiosna zdecydowanie bardziej zaawansowana. Tulipany zapączkowane mam tylko na zapłociu, sasanki dopiero zaczynają pokrywać się sierścią.
Podziwiam sukcesy doniczkowe i czekam na montaż szklarenki. Miłego weekendu.

Haniu, dziś sprawdzamy, czy zawartość przesyłki zgadza się z instrukcją montażu Krawężniki przywiezione. Plac jest, jeszcze okazało się, że zapomniałam o akancie, który wyszedł sobie na środku. Teraz trzeba wypoziomować grunt, zakopać krawężniki i znaleźć jeden wolny dzień dla dwu osób na montaż. Z tym jest pewien kłopot.
judaszowiec

grujecznik

podcięty dereń, jeszcze ta gałąź z lewej w przyszłym roku i może rosnąć jako drzewko