Oby do wiosny i Piotrka nie ma w domu hehe Miłego wieczoru i moje kochane magi jeszcze po babci i tak wędrują ze mną wszędzie 3 odmiany poszukuję białego
Basiu, w rogu działki od strony północnej rośnie prawdopodobnie brzoza pożyteczna 'Doorenbos'- kora jest bielutka, na liściach czasami pojawiają się zielone liszki ... a przed ogrodzeniem te zwykłe szaleją Rosną od strony południowej więc sucho i gorąco, ziemia twarda gliniasta i trudno utworzyć jest sensowną rabatę - rabatka bidulka, ciężko jest nawet ją podlać, woda wsiąka bardzo słabo, a Twój brzozowy zakątek wygląda super , planujesz jakieś nasadzenia między brzozami? - mam na myśli np. hosty czy paprocie, może jakieś bylinki kwitnące jasnym fioletem jak dzwonki w lesie ...
Dziękuję Dorotko.
Oj trzeba kombinować, tu na kontrastowej farbie z dużą ilością spękacza jest taki efekt.
Zaczęłam od innego materiału. Skrzyni ze sklejki pomalowanej na biało i oklejonej już dekoracyjnie decoupage.
I tam efekt subtelny, niewielką ilość też spękacza nałożyłam.
Zobacz
Świetnie wyszła ta donica, kiedyś próbowałam ze spękaczem, ale poniosłam klęskę. Więcej razy nie próbowałam, chyba muszę jeszcze raz podjąć próbę bo mi się to podoba.
Przepraszam, że ja tak co chwilę cytuję i zaśmiecam, ale jeszcze w temacie wrzosów - mam już z 6 lat, nie rozrywałam korzeni sadząc - pierwsze słyszę, i tne nisko na przelomie lutego/marca nisko - rosną jak szalone, w sumie traktuję je po macoszemu i dają radę, o Twoje jestem spokojna