Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 21:03, 04 sty 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Co do metalu nadajemy na tych samych falach. Chyba?

Uwielbiam metalowe gadżety, super ta ważka.
U mnie to raczej latarenki, pergole, krzesła, piki do roślin i inne użytkowe dodatki.

te leżaki zrobił mi na urodziny Tata, niestety już nic mi nie zrobi

Pszczelarnia 21:03, 04 sty 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Witaj!

Miałam zacytować choineczkę z cudownymi bombkami ale girlanda własnoręcznie upleciona z prawdziwego świerku zawieszona nad drzwiami robi wrażenie
a anioły, cherubini strzegą Pszczelarnii

Ewo W Nowym Roku niech się dobrze darzy
Pszczelarnia 21:02, 04 sty 2018

Do góry
Przywieziony obornik sobie odpoczywa:

a ogrodniczka też odpoczywa i delektuje się styczniem:

Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 20:50, 04 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zmieniłabym trochę linię rabat i dała wyspę na dole po prawej. Bukszpan inaczej bym posadziła.

Z bukszpanu mam 2 obwódki/niskie żywopłoty. Ten u góry okala własnorecznie tworzonego bonsai i w tym roku posadziłam przed nim tulipany oraz rododendron blue tit. Czy tego bukszpana byś inaczej posadziła? Czy tego na dole?
Widzę Danusiu zmianę lini rabat - podoba mi sie zwłaszcza ta wyspa w trawniku. Mocno poszerzyłaś te rabate na dole - i co ja mam tam wsadzić? Obecnie sa choinki zwykłe, i rzad bergeni przed nimi.Widze też zmieniony kształt rabaty frontowej, od której sie zaczeła moja przygoda i w sumie nadal nie potrafie jej ogarnąć.
...uDany ogród 20:41, 04 sty 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Danuś ja też dzisiaj po ogrodzie latałam..... z sekatorem Zaczęłam porządkować bylinówki i jagodniki

Sylwuś ja póki co latam z miotłą a może na miotle...hahahaha
Bylinowe wycięłam wszystkie na jesień.
Zostały mi trawy i róże, ale to za wcześnie no i wierzby w lutym
Aż się żyć zachciało prawda?

Moja bajka 20:40, 04 sty 2018

Do góry
W ogrodzie narazie nudy, to podzielę się z Wami inną moją radością

...uDany ogród 20:37, 04 sty 2018

Do góry
Co do metalu nadajemy na tych samych falach. Chyba?

Małe ogródki przed blokiem. Jak się ciekawie odgrodzić od sąsiadów? 20:16, 04 sty 2018

Do góry
Pani Danusiu, jestem pod ogromnym wrażeniem! Wszystkie Pani projekty mi się bardzo podobają, a szczególnie układ skośny
Nie wiem jak Pani dziękować; ponieważ od roku robię listy roślin, oglądam programy w telewizji, czytam, ale nie wiedziałem jak się do tego zabrać, jakie rośliny połączyć, które będą się dobrze komponowały i jakie do której ekspozycji dobrać. Jest to naprawdę trudne dla początkującego.

Dołączyłem obiecane zdjęcia drugiego ogródka wraz z planem.
Jeśli Pani będzie miała ochotę i czas to proszę spojrzeć:
Stanowisko jest słoneczne, wietrzne, zwłaszcza przy murku z przodu, 30cm ziemi. Zależy nam żeby na środku był trawnik i wolna przestrzeń do zabaw z dziećmi i wypoczynku.
Murek z przodu jest okropny, chcielibyśmy go zasłonić.
Na siatce z prawej strony puścic jakieś pnącza i posadzić cos przed nimi.
Z przodu zależy nam na zasłonięciu okropnego murku i może wprowadzenie ruchu? (stanowisko to jest wietrzne i jako jedyne w tym ogrodku częsciowo zacienione.
Po lewej stronie zdaje się, że brabanty atakują ponownie...
Wydaje nam się, że podobają nam się ogrody wiejskie(?)

Wysokie trawy, efekt łąki, słoneczniki, lawenda. Tak nam się wydaje ale też nie jest to wiążące, ponieważ grunt to odpowiedni dobór roślin, żeby ze sobą współgrały. Lubię żółty kolor. I bardzo lubię słońce i się nigdy od niego nie zasłaniam. Bardzo często latem szukamy słońca kładąc leżaki w południowo - wschodnim rogu ogródka.

Jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc i poświęcony czas! Pozdrawiam serdecznie!

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:13, 04 sty 2018

Do góry
róże i magnolie też

grzyby też już rosną

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:10, 04 sty 2018

Do góry
Wiciokrzew jeszcze nie przycięty, a już rośnie, hortensje też....
Typografia ogrodu 20:01, 04 sty 2018

Do góry
Znaleziona
[img size=640x480]
...uDany ogród 19:11, 04 sty 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Złota raczka Ten Twój Mąż. Prostota z elegancją. Tak mogę skwitować piękny fotel.

Agatko lubię jak cos zrobi do ogrodu albo domu. Często też remontujemy wspólnie starocie, które znajdujemy na giełdach.
Mamy kominek, skrzynkę na listy, tabliczkę z nazwą ulicy, zegar słoneczny i inne które stoją w kolejce i czekają na swój lepszy czas.

Ten zegar wyszperałam na złomowisku i teraz opracowujemy jak go zamocować na postumencie

Nasze storczyki 18:49, 04 sty 2018

Do góry
Witam! Szukam pomocy w rozpoznaniu co dolega mojemu stoczykowi. To mój pierwszy pupil, mam go od sierpnia. Po przekwitnieciu jakis czas nic się nie działo. Później zaczęła wyrastać nowa gałązka, była coraz dluzsza, pojawiły się paczki ale po jakimś czasie zamiast rozkwitnąć marszczyły się i opadały. W zeszłym tygodniu liscie zaczęły żółlnąć u gałązki od góry też. Odpadł jeden liść a potem kolejne i teraz zostały tylko 2. Załączam zdjęcia stanu obecnego.

Małe ogródki przed blokiem. Jak się ciekawie odgrodzić od sąsiadów? 17:19, 04 sty 2018

Do góry
Supermint napisał(a)

Proszę o pomoc. Pozdrawiam serdecznie

wersja 1 - skośna
Taras z desek, róże pnące z bluszczem na murze po prawej.

wersja 2 - taras z płyt betonowych

wersja 3 tarasik okrągły w całkiem innym miejscu

Ogrodula 16:26, 04 sty 2018

Do góry
Dzisiejsze foty.
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 15:45, 04 sty 2018

Do góry
Ogrodowe kreacje 15:45, 04 sty 2018

Do góry
Na takie widoki czekamy

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 15:45, 04 sty 2018

Do góry
joannamarek napisał(a)

Witam,
Posiadam taki krzew w ogrodzie i nie mam zielonego pojęcia co to. Może ktoś z was będzie wiedział?
Mam z nim nie mały problem bo zawsze jak odrasta na wiosnę przed samym kwitnieniem pojawia się na nim taka charakterystyczna piana a w niej mały zielony robaczek. Krzak wyglada jak by ktoś go spryskał w nie których miejscach pianą niczym nie mogę tego zwalczyć.
Pozdrawiam
Asia
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:41, 04 sty 2018

Do góry
Pąki magnolii coraz bardziej nabrzmiałe ale tylko Susan - Piruette ma pąki o wiele mniej zaawansowane. Ale Susan jest tuż przy domu, w zaciszu i cieplejsze,hm niż Piruette miejscu

Ogólnie smutno i buro....czekam na wiosnę i kolory

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:37, 04 sty 2018

Do góry
Podglądam ciemierniki ale u mnie pąków nie mają, za to konwalniki trzymają owocki które dopiero teraz są widoczne bo nie są zakrzyczany przez inne rośliny

Green Carpet oskubany z owoców już prawie całkowicie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies