Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 10:59, 04 sty 2018

Do góry
Gabrielo, miło, że nawiedziłaś Pomorze w Noc Sylwestrową. Tak, bardzo blisko ode mnie. Ale w tę noc. jest wszędzie blisko, bo ludzie, swe myśli wysyłają w niedaleką przyszłość, z prośbą o spełnienie marzeń. I niech te marzenia nam się spełniają!

Do końca tygodnia u mnie jeszcze deszczowo i na plusie, a od poniedziałku ma nadejść zima. Ale jak będzie zobaczymy.

Tajemniczy Ogród 10:40, 04 sty 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Wszystkiego Naj w Nowym Roku! I jak przeżyłaś te Święta ? Pewnie teraz przydałoby się trochę wolnego na odpoczynek po takim szaleństwie

Cześć Dorka. Miło, że zaglądasz
Święta i Nowy Rok za nami, bardzo intensywne ale wspaniałeChoć przy okazji zaliczyłam ospę u najmłodszego Bąbla, życie haha Będzie z głowy, starsi już mieli.
Dla Ciebie specjalnie zdjęcie naszej Wigilii

Wśród brzóz i dębów 10:22, 04 sty 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Pergola będzie,a tam co ja piszę jest mega fajna. Jak jeszcze dojdą pnącza będzie zjawiskowo

Tak, Asiu, teraz pozostaje tylko czekać, aż dach porośnie, wtedy będzie tu w letnie upały trochę cienia. Ale kiedy to będzie!

Uprzątajac stertę suchych gałęzi znaleźliśmy w niej takie oto gniazdko. Czy ktoś podpowie czyje to?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:13, 04 sty 2018

Do góry
Bardzo dobre koncepcje. Szczególnie wiosną zanim urosną hortensje i miskanty i zimą będzie tam zielono. Dziękuję Ci Danusiu za te świetne pomysły. Trzeba tylko poczekać do wiosny .
Teraz jest najlepszy czas na planowanie i tak sobie wymyśliłam jeszcze ,żeby przedłużyć trochę tą rabatę o ten kwadrat na rzucie . Bardzo lubię siedzieć na tarasie w tej roślinności, a co spojrzę w bok to widzę tylko żywopłot z ligustra. Chcę ją przedłużyć w stronę początku domu. Powiem szczerze,że nie chciałabym dosadzać już hortensji, bo jest tak dużo świetnych roślin ,a ja mam mały ogród i chciałabym coś innego . Tylko z pomysłem kiepsko. Proszę doradź Danusiu co tam posadzić.
Zdjęcie jest zrobione ze schodów tarasowych i jak widać aż się prosi o przedłużenie rabaty w stronę początku domu.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:05, 04 sty 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

Od tej chwili zaczynam rok 2018----oby był choć trochę lepszy od poprzedniego ;d

I tego Ci z serca w Nowym Roku życzę.
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 09:39, 04 sty 2018

Do góry
Witam!

Na jednym okazie thui 'Smaragd' mam dwa rodzaje objawów chorób.
O ile co do pierwszych trzech wydaje mi się, że jest to zamieranie pędów wyw. przez grzyba Kabatina, o tyle nie wiem, co powoduje objawy po prawej stronie.

Bardzo proszę o pomoc,
Kamil
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:04, 04 sty 2018

Do góry
Świecą kule

trawa zielonkawa, sporo ptaków i deszczu.

W grudniu ukradli nam samochód .

Byłam pozaglądać co się u was dzieje . W porównaniu do zeszłych lat to na ogrodowisku ruch żaden.

Stęskniłam się za wami może jakieś spotkanko zrobimy pod koniec stycznia? Może 27? Chętnych zapraszam do pubu Biblioteka, róg ul. Kościuszki i Struga, wejście od Kościuszki na godz 16 .
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:01, 04 sty 2018

Do góry
Kasiu dziękuje i dla ciebie też

Po bardzo ciężkich 2 miesiącach ( ani jednego wolnego weekendu ) w zeszłym tygodniu odpoczęłam i powitałam Nowy Rok z nowa energią.

W ogrodzie kolor pokazują róże i bratki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:28, 03 sty 2018

Do góry
W prezencie na Nowy Rok mam niesłychaną gratkę, otóż udało mi się wgrać z płytki stary, archiwalny odcinek Mai w ogrodzie, jeden z pierwszych.

W naszym starym ogrodzie w Broku, który udowadnia, jak od zawsze kocham byliny i styl angielski. Oraz stylowe dodatki. Zapraszam do oglądania, jestem w szoku, że to działa. Ogrom wspomnień, tylko płakać

https://www.facebook.com/ogrodowisko/videos/2277354632290613/

Moja działka na Dębowym Lesie 23:10, 03 sty 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Przyszłam na ciemiernika,mój dereń też ma takie pąki,one tak mają. W tym roku pierwszy raz robiłam dereniówkę

Skoro przyszłaś na ciemiernika, to dla ciebie , i wszystkich lubiących tą roślinkę i jej kwiatuchy mam jeszcze takie zdjątko

Aha , czyli to normalne,że dereń ma już takie paki.Ale idzie ciepło.Oby bardziej nie rozwinęły się.Bo to imo wszystko za wcześnie na jego kwitnienie.
A dereniowka to jedna z najlepszych z polskich nalewek obok pigwówki i z czarnej porzeczki.
Ja w tym roku zrobiłam nalewkę z derenia, czarnej porzeczki,czerwonej i aronii.
Sezon 2017 u Hanusi 22:54, 03 sty 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

A w moich myślach?

Ale ładne masz myśli Haniu.
W Nowy Rok i dzień po zamoczylam rękę w zimnym jak lód Bałtyku, pochodzilam po mokrym ciężkim piachu, siapilo i wiało ale fajnie było bo z przyjaciółmi z Gdyni witalismy 2018. Czyli niedaleko od Ciebie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:49, 03 sty 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
Trochę moich świat choć szaro bura pogoda

I dzieciątko przyszło już do mnie więc chyba nie byłam najniegrzeczniejsza i przyniosło mi konstrukcje na pseudo zielona ścianę i w końcu będzie można zawiesić ramki bo od maja stoją na podlodze

O rety ale bosko!! Wszystkiego dobrego życzę jak już wpadłam
Ogródek Iwony II 22:24, 03 sty 2018

Do góry
bacowa napisał(a)

Te sadzonki w szklance ukorzeniły się ?
Chyba do ziemi dam od razu .

Jak nie nadążałam z pobieraniem sadzonek, to wkładałam do wody. Zimą ciężko się ukorzeniały w wodzie. Wiosną już im było wszystko jedno, czy były w wodzie, czy w ziemi...
W kwietniu w wodzie takie korzonki miały

Ogródek Iwony II 22:16, 03 sty 2018

Do góry
Pierwsze tulipany miałam w połowie kwietnia...

Razem ze śniegiem

Śliwa wiśniowa. Już nie pamietam, czy Nigra, czy Pisardii ...
Ogródek Iwony II 22:15, 03 sty 2018

Do góry
Świeżo kupiona magnolia Susan wystartowała szybciej, niż w innych ogrodach ...

Czosnki główkowate całkiem były już spore - wyszły właściwie już jesienią i tak przetrwały zimę...

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:15, 03 sty 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)
Gratulacje!!!!Fajny chłopak!!Zdrówka życzę.A pamiętam-chyba dobrze, że pisałaś, że chyba 3 dziewczynka będzie...mylę się?

Od początku chłopak się zapowiadał

AniMa dzięki

malkul oj tak słodziutki a jaki teraz pulchniutki!! że hoho

Zostawiam choinkę, zimowy kominkowy kram i moje własnoręcznie wykonane koniki z Dalarny, coby choć trochę tu zieloności i świąteczności było na wątku

I wszystkim, których tu przywiało życzę wszystkiego dobrego i w serduchu i w życiu i w ogrodzie.
Ogródek Iwony II 22:11, 03 sty 2018

Do góry
Dziś wspomnień czar ciąg dalszy.
Zatem kwiecień 2017

Przycięte trawy, porządkowanie rabat

Zakładanie trawnika

Pierwsze kwitnące trawki chyba Carex Montana

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:58, 03 sty 2018

Do góry
moje stumpery coraz bardziej naturalnie wyglądają

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:53, 03 sty 2018

Do góry
Za to bratki samosiewki śliczne

bodziszek żałobny już moja własna siewka
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:49, 03 sty 2018

Do góry
pierisy w pąkach...może nie zmarzną....

barwinek od Kasi

oczar już kwitnie ....tylko mu tych frędzli brak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies