Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 07:29, 28 kwi 2018

Tylko z buziakiem i raportem przyleciałam
Zaczął u mnie Goldbukett i Fantastica na skarpie się otwiera. Azalie w gotowości, piwonia drzewiasta za chwilę.

Milka 11:28, 28 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)
Jurto wycieczka do Opatówka , juz sie cieszę, rano pobudka i miły dzień w super towarzystwie. Miłego dnia wszystkim.

To piękny dzień, do tego pogoda no i ten zapach, jaki was czeka dzięcioła i groszek podziwiam, miłego dnia
tulucy 18:46, 28 kwi 2018

Przywitam się może w końcu, bo tyle czasu ukradkiem to już wstyd
Przy okazji podzielę się radością wielką, że w końcu upolowałam Franceskę, na którą przez Twoją mocno zapadłam... Ale już mam i rośnie odpukać
Bogdzia 21:04, 28 kwi 2018

Gosiek33 napisał(a)
Dziękuję, dobrze że spytałam

O zadraszczam tej wycieczki

Wycieczka była świetna ale zdjecia robiła tylko Nikita , pogoda świetna kiermasz podobny do innych ale połaziłyśmy , pośmiałysmy się i wcale nie mało kupiłyśmy (ja niestety mało).No i byłyśmy u p Zymona , stamtad zawsze niezapomniane wrazenia.
Bogdzia 21:05, 28 kwi 2018

jolanka napisał(a)
Ja też zazdroszczę wycieczki

Super było a za tydzień nastepna wycieczka na lilaki.
Bogdzia 21:08, 28 kwi 2018

anna_t napisał(a)
Bozenko wybierasz się może na festiwal rododendronow w Konstantynowie?
Fajnie by było się spotkać
3-6 maja

Aniu chyba nie dam rady bo dzis byłam , za tydzień jade a rh przyspieszaja kwitnienie ze chyba u siebie spotkanie tez o tydzień przyspieszę, pojęcia nie mam czy sie wyrobię z podstawowymi sprawami bo o tym żeby ogród był wypielony można zapomniec.Chętnie bym zajrzała do Ciepłuchy ale kupowac juz nie mogę, dzis z wielkim bólem serca nie kupiłam sobie żadnej magnolii.
Bogdzia 21:10, 28 kwi 2018

Waclaw napisał(a)
.

A już myślałem, że Cię poznam. W majówkę jadę z żoną w objazd. Chyba zajrzę do Siedlisk bo tam też jest święto lilaków. Później może nad morze? Gdańsk?

Bawcie się dobrze

Jak chcesz mnie poznac to nie planuj wycieczek w przeciwnym kierunku niz ja się wybieram
Bogdzia 21:12, 28 kwi 2018

barbara_krajewska napisał(a)

Śliczny ten groszek wiosenny! Przyciąga wzrok!
Magnolie przekwitają, ale budzą się rodki! To dopiero będzie spektakl!
Uściski

Mnie on zaczarował , bardzo mi się podoba .Dzis był na kiermaszu, kupiłam dla siostry i dla Mariolki , dla siebie juz nie ale pierwsza doniczke z siewkami mam a w tym roku duzo kwiatów więc siewek tez musi przybyc.
Bogdzia 21:13, 28 kwi 2018

Betka napisał(a)
Bogdziu masz pięknie kolorowo! Ptaszki super a co tam dzięcioł podjada. Może jakiś specjał mu podajesz skoro do ciebie przylatuje.? U mnie nigdy nie był a w karmnik królował słonecznik i pszenica a może powinnam manu zmienić żeby i do mnie dzięcioł zawitał?

Beatko ja za płotem mam las więc dziecioły maja do mnie blisko,przylatuja na słonecznik i na słoninkę ale słoninka tylko zima teraz objadał się słonecznikiem.
Bogdzia 21:16, 28 kwi 2018

Kasiolaaa napisał(a)
bogdziu jakie sliczne rh pak na paku cos pieknego niestety u mnie cos co roku slabiutko kwitna liscie maja fajne ale kwiatow marniutko

Faktycznie nie jest źle , tylko po liściach widac ubiegłoroczny grad który z wielką siłą walił przez pół godz i pościnał mi sporo wierzchołków rh, ale jeśli nie bedzie niespodzianek pogodowych powinny ładnie zakwitnąc. Dzis zakwitł taki malutki