Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogród pod Wrocławiem 13:08, 19 lut 2018

Do góry
Tutaj chcesz posadzić płaskie drzewa? raczej nisko ekran na niskim pniu i buki bordowe bym proponowała, będzie przedłużenie żywopłotu.

Bawarka 13:02, 19 lut 2018

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Niech ten śnieg za długo nie leży, chociaż morsom mrozy i śniegi nie straszne. Słonecznej pogody na nowy tydzień, Kasiu. Buziaczki!

Haniu, bardzo lubie zime...chce sie nia jeszcze nacieszyc
Zakręcony ogród 13:01, 19 lut 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

A jakiej jest wysokości i ile może w górę urosnąć?

ok 150 i w górę już nie urośnie tylko na boki i w dół.Tutaj ci on :

Ogród Grodzi 13:01, 19 lut 2018

Do góry
Chodzi mi najpierw o tą boczną północną ścianę?

Wokół domu będzie opaska i teraz zastanawiam się czy tam posadzić rząd czegoś czy raczej posiać trawkę?

Ogród Grodzi 12:58, 19 lut 2018

Do góry
Elewacja skończona i teraz czas zaplanować coś koło domu na pewno będzie kostka ale zastanawiam się czy sadzić coś koło domu blisko czy raczej nie? Jak mi radzicie?
Zakręcony ogród 12:56, 19 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
haha ....róże może pies zje ....dobre .....fajny plan Ci się szykuje .....podczytuje,bo może się czegoś nauczę

fajnie wygląda ta kocimiętka z kulkami

Ty sie Madzia nie śmiej. Tu była jesienią róża profesjonalnie zadołowana :

Nie musze pisać jak wystający patyk podobał się pieskowi. Także nie mam kłopotu jak zagospodarować 2 róże na pniu tylko już jedną
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:22, 19 lut 2018

Do góry
Jedną sadzonkę penstemona chyba uszczknę, bo robi się wysoka.
Ciekawa jestem jaki kolor uszczknęłam, ale podejrzewam, że ten

albo jaśniejszy

Kocankowe pole rośnie wokół mnie... 12:18, 19 lut 2018

Do góry
123mokry napisał(a)
Tak myślę,że będziesz miała wiesiołka missouryjskiego ode mnie, bo mam go sporo a w twoim ogrodzie może pasować. Oczywiście jeśli chcesz .

Wiesiołek super, nawet do Słupcy mam niedaleko, bo działka za Goliną.

Przydałoby mi się urozmaicenie kolorystyczne: fiolety, róże, niebieskości. Myślałam o szałwii w kocankach na początek, może coś jeszcze niewymagającego, co pasuje do wiejskiego ogrodu, polecicie?

Tu mam taki fragment z trzema brzozami i 2 sosny (zdjęcia poniżej). Posadziłam tam kilka wrzosów, bo chciałam takie coś.Ale nie wyszło
Chciałam by to był taki mini leśny zakątek z poziomkami, może jakieś trawy. Dobrze byłoby też coś osłaniającego pod płotem posadzić, myślałam o trzmielinie pospolitej. Podobają mi się naturalistyczne ogrody, nieformowane ale boję się że stworzę bałagan. Macie jakieś rady?

Kiedyś będzie tu ogród 12:16, 19 lut 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Bardzo dziękuję Elu, z wzajemnością. Choć przyznam, że u mnie nowy rok zaczął niestety z grubej rury...
Wiosna...hm... najbardziej zdziwił mnie berberys, ale to 'wina' mocnego przycięcia jesienią...
... pogoda ogłupiała...

U mnie też saren pełno i ptaków nawet nie focę bo uciekają do pobliskich zarośla jestem intruzem jak przyjeżdżam. Baza ty takie upasiony chodzą na pszenicy mojej.

Ale Anka odnośnie twoich zalewisk. Dlaczego wody gdzieś nie odpompujesz do rowu. Szkoda krzaków. Też mam teren mokry w jednym miejscu będę robiła drenaż ale u mnie pompa chodzi bo inaczej miałabym wszystko w wodzie. Nawet wczoraj eM pompował zrobił otwór w lodzie i pompował.
Działka wkoło Lubczyka :) 12:09, 19 lut 2018

Do góry
Pomidorki zaczynają wychodzić

Papryki na różnym etapie

Seler korzeniowy
Działka wkoło Lubczyka :) 12:05, 19 lut 2018

Do góry
Aktualne zdjęcia z mini szklarenki
Pelargonie

Petunie

Werbena

Szałwia fioletowa

Lobelie
Zakręcony ogród 11:55, 19 lut 2018

Do góry
jednak faktycznie proporcje będą lepsze jak ML będzie pomiędzy danicami.

tylko jak wywaliłam kocimiętke to kolru juz w ogole nie ma
Rozpoznawanie chorób i szkodników 11:49, 19 lut 2018

Do góry
Bez. Od dwóch lat nie kwitnie. Co to za grzyb, czy da się krzaczek uratować? I jak zapobiegać rozwojowi na innych egzemplarzach? Może ktoś doradzi. Dziękuję z góry
Ptasi gaj 11:24, 19 lut 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Aurelia zajrzałam bo mam trochę fot zrobionych dzisiaj przy okazji ładnej pogody. Zrobiłam fofy fraw są piękne o tej porze pióropusze niczym pióra strusie.

[

Elu ...cudne zdjęcia...Przyjemnie jak sloneczka świeci...
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:18, 19 lut 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Z okazji osiemnastki wszystkiego dobrego zdrowia i pomyślności i dużo pieniążków.

Ja od kilku lat już osiemnastkę obchodzenia. Najlepiej wnuk nie dowierza, babciu kłamiesz ile masz naprawdę ma 6 lat.

Elu dziekuje bardzo...Co do lat to nie ważne ile się ma a na ile się czuje ...Ja tam się czuje młodo

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:16, 19 lut 2018

Do góry
Sadzonki penstemonów pobrane 4.02 już rosną

Tak wyglądały w gruncie podczas odrywania sadzonek

Po wsadzeniu

a dziś już rosną

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:14, 19 lut 2018

Do góry

Na dużej tacy od Ewy.

Zakręcony ogród 11:13, 19 lut 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Po weekendowym wzdychaniu do ogrodu z lustrem otrząsnęłam się i mnie olśniło Nie chcę róż, przynajmniej jeszcze nie teraz
Nowy plan jest taki :

w tyle będą jeszcze nigry, których nie narysowałam . Co myślicie ?

Mnie się podoba, zwróć tylko uwagę na terminy kwitnienia - czy przypadkiem nie ma tak, że wszystko jest kwitnące późnym latem (bo coś tak mi się kołacze że i hortki i jeżówki i jarzmianki to mniej więcej ten sam termin, wtedy do lipca będzie bez kwiatów ale za to później - szał ). Ale głowy na pniu nie położę a teraz nie mam czasu sprawdzać .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:13, 19 lut 2018

Do góry
Rozpoczęłam wysiewy.

Na razie skromnie, rudbekia 'Cherry Brandy'(angielska i od Pszczółki) i Echinacea pallida. Ze względu na zapowiadane mrozy, zrobiłam to w domu. Potem wysadzę do namiotu foliowego.

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:11, 19 lut 2018

Do góry
sierotka napisał(a)

Basiu róże cudne ☺ tez zaszalalam i kupiłam chyba sporo teraz przez net z Konskowoli ,zagłębia rózanego ciekawe jakie przyjdą sadzonki

też pierwszy raz zamawiałam u nich...zobaczymy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies