Ale sad, z prawdziwego zdarzenia! Pięknie migdałek cudny i właśnie zmotywowałaś mnie żeby pojechać do mojego sklepu ogrodniczego po migdałki, ożywią moją buksową rabatkę
Witam, Myślę nad założeniem nawadniania na istniejącej już trawie ale chciałbym zapytać czy projekt jaki dostałem jest wykonany prawidłowo i poradzić czy dam radę sam to ogarnąć i wykonać. Mam tam samą trawę i nie planuję na razie nic więcej. Projekt zakłady 3 sekcje i 5 szt. zraszacze Super Pro K-rain. Wiadro 15 litrów napełniło się w 17 sekund. Poniżej zdjęcia wymiary działki i sekcje.
Co myślicie o zakładaniu nawadniania na istniejącym trawniku ? Sypać ziemię na folie czy nie ? Będę wdzięczny za porady.
Trawa już po wertykulacji i nawożeniu florovit efekt dywanowy (rewelacyjny nawóz).
W odpowiednim wątku dodam przebieg prac oraz trawnik po nawozie ale niech się trochę zazieleni
Mariola miło mi to czytać.
Jeszcze planów trochę zostało do realizacji, ale jak wspomniałaś - na spokojnie - nie mam już takich mordorów, zostały tylko małe i większe nieporządki.
1) Munstead Wood MW
2) Chandos Beauty ChB
3) Big Purple BP
4) Charles Austin ChB
5) Clair Austin CA
6) Claire Marshall CM
7) Lavender Ice LI
8) Goldelse GE
Koła oznaczające róże na rysunku mają ich przybliżone szerokości.
Uważaj na ten środkowy okaz, z dużą kartką Miałam i wysadziłam na sąsiednią działkę. Niesamowicie szybko rósł. Ale ma piękne liście i niezaopiekowany na tym drugim polu trochę zwolnił tempo. Może moje częste podcinanie tak mu dodawało energii do nadmiernego wzrostu.