Niestety luty dla mnie to zła pora, bo zawsze jakiś storczyk dokupię
Ale pochwalę się że upolowałam wreszcie.. pafiopedilię na którą poluję od ubiegłego roku. Znane również jako sabotki.
Ciekawa jestem czy się pokochamy, bo okno dla niego to mam
Oto on..
Na tym zdjęciu są brzozy pożyteczne Doorenbos. W przeciwieństwie do zwykłej brzozy przyrastają powoli i później puszczają liście.
Sadziłam je w 2011, na zdjęciu rok po posadzeniu. Rosną w bardzo złym miejscu, w którym kiedyś biegła droga gruntowa. Tak zbitej ziemi nie mam w żadnym innym miejscu.
Dziś mi trochę zeszło z parapetowymi. Musiałam poprzesadzać fiołki afrykańskie , te od Basi K. Z 5 listków wyszło mi 16 kępek fiołkowych. Może nie wszystkie wytrzymają po przesadzeniu, ale chociaż po jednej może zostanie. kwitnienia spodziewam się pod koniec wiosny.
Mój ulubieniec z bambusów okrywowych
wiosną i latem cały w takie paski
Sasaella masamuneana-Albostriata świetny piękny bambus do około 1m
można ciąć nisko pięknie się zagęszczają
Kasiu - mnie też Pan zaskoczył bardzo pozytywnie. A donice zrobił porządne. Mają podwójne ścianki. I duże są. Jak pomaluję - pokażę.
Tobie bardzo ładnie udało się zrobić renowację trawnika. Chyba nawet ostatnio o tym czytałam Mój z daleka i pod odpowiednim kątem też dobrze wygląda. A z bliska... to z dzisiaj.
Radziu nie wysiewałam, dostałam jedną sadzoneczkę od koleżanki a później sam mi się zaczął rozsiewać, teraz nie wysiewam tylko korzenie przechowuję tak samo jak kłącza dalii w tamtym roku wyrosły mi wysokie i rozłożyste krzaki z nich, ale pięknie kwitły w różnych kolorkach dla Ciebie wspomnienie