Mało czasowa jestem, podglądam co u Was ale już na pisanie brakuje czasu. Pozatym, że chwasty chcą mnie zjeść, tk w sumie jest ok. Trzmieliny chyba przeżyją bo coś puszczają odrobinkę. Ale rok do tyłu niestety.
I super wyszło. Nie widać nawet gdzie cięty. A jak będziesz wyrównywać rabatę to może troszkę zboczy ci się na prawo i ją powiększysz
Wiem, że coś cie łamie, ale tobie tak dobrze to zrywanie darni idzie. Ale najpierw się wykuruj.
Wczesną wiosną posadziłam 3 klony szczepione globosum (kupione w donicach ze szkółki). Wypuściły listki, ale niepokoi mnie ten kolor, obrzeża są czerwone, środek zielony. Z daleka wyglądają jakby były brązowe i chore. Nie mają innych oznak choroby, rosną na słonecznym stanowisku. Proszę o pomoc czy to normalne zjawisko. Dodam jeszcze, że kiedy miały pąki użyłam promanalu.
Paulinko jak porobię to wstawię Biegnę do Ciebie zobaczyć
Witam Cię Edytko w moich skromnych progach.
Tak Kasiu tyle czekania, ale warto Irenko takie kiepskie zdjęcie mam.
Niestety te zbiorniki sa spore...ok 150 cm wysokosci i 70 cm szerokosci.
Najbardziej przeszkadza mi jeden, wokol ktorego tworze nowa rabate.
Myslalam, zeby z boku i przodu posadzic kilka tuji, zeby go troche zaslonily, ale zebym nadal miala dostep do kranu. Albo moze jakiegos zielonego perukowca, bo one szybko rosna. Sama nie wiem. Szukalam jakis inspiracji w internecie ale nic nie znalazlam.
A ta sesleria to jak gęsto posadzona?
Porządne te sadzo nki Ci wyszły!!!
Ja tam lubię tak spokojnie będzie extra a jak wyda Ci sie zbyt monotonnie to ozywisz jakimś kolorem ... na razie poczekaj
Daria moim zdaniem nie są to quenny - mają inny kształt płatków, są jaśniejsze i mniej "mięsiste"
Tu do porównania moje:
piszesz, że nie wszystkie się otwarły - pamiętasz ile kupiłaś w L? Ja kupowałam tylko w B. więc może te Twoje B. jeszcze się nie otwarły... a te otwarte to właśnie z L. są... nie chce mi się wierzyć aby z B. tylko część pomylili - raczej moje też by były inne
ps. szyfr b i l wyszedł ale mam nadzieję, że zrozumiale napisałąm