Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Agania 14:44, 26 kwi 2018

Anitka napisał(a)

Myślisz Agatko, że mam jednak Elaty?
Oj, z trawami bardzo trudno u nas. Może na targach coś będzie, ale z tego co zauważyłam więcej jest na tych jesiennych.

Elaty rosną bardziej sztywno, Everillo bardziej się przewieszają i są mniejsze, wiem, że chcę Elatę
BKosimkArt 14:46, 26 kwi 2018

No już nie wiem co napierw chwalić tyle fotek się pojawiło Jaszczury boskie, zielona zwłaszcza taka mniej pospolita...
Niezapominajki i u mnie szaleją, w zeszłym roku dostałam od cioci trochę sadzonek i w tym super kwitną, nawet różowe się trafiły.
Klonik mnie zachwyca i mikro świat też
Agi2006 14:49, 26 kwi 2018

Anitka bardzo dziękuję za zdjęcia cisów. Temat do przemyślenia ale chyba bardziej podobają mi się te w szpalerze te jasniejsze. Z Ciebie to jest taka artystyczna dusza i masz ogromne wyczucie kolorów , struktur, płaszczyzn....No i jesteś prawdziwa kobietą, która w swoim otoczeniu wprowadza ciepło, poczucie bezpieczeństwa..... Sorry za te wywody ale patrząc na Twój ogród, dom tak poprostu czuję
BKosimkArt 15:58, 26 kwi 2018

Stało się podcięłam gałązki
alis 16:55, 26 kwi 2018

Przepiękny ogród, podzielam zdanie moich przedmówców, pozwolisz, że zostanę na dłużej
alis 16:58, 26 kwi 2018

Anitka napisał(a)
Cisy dla Agnieszki. Mam z nich obwódki wokół grabów zrobione.

A tu z innej odmiany 'Hilli', rosną dużo szybciej i są jaśniejsze.

Pamiętasz może nazwę tego cisa? Też planuje kawałek obwódki i taki cis byłby idealny.
paulina_ns 18:49, 26 kwi 2018

Ale piękne zdjęcia jaszczurek i jaką Ty masz wiedzę na ich temat piękne zdjęcia dodałaś uwielbiam Twoje miejsce na ziemi zaciekawił mnie ten glediczje jak on wygląda?
Kasia_CS 19:44, 26 kwi 2018

Super dawka zdjęć jaszczureczki fajne.. lubie Twój klimat ogrodu i samych wpisów
Anitka 20:01, 26 kwi 2018

Roocika napisał(a)

Właśnie posadziłam na mojej skarpie irgę i ją przeklinam za te chwasty, żeby je wyrwać muszę gałązki irgi z małymi korzonkami podważać i potem one muszą się "zbierać". U mnie irga niby zimozielona ale zimą listki zbrązowiały i teraz wypuszcza nowe. W każdym razie irgi więcej nigdzie nie planuję Twoja irga jest bardzo gęsta, czy Ty ją przycinasz jakoś? Moja taka nie jest.

Okropne jest to usuwanie z niej chwastów. W zeszłym sezonie w innym miejscu w irdze pojawił mi się szczawnik i żeby go usunąć to też musiałam gałązki już ukorzenione podnosić. Istna mordęga. Tej się nie pozbędę, ale chyba wole "trawnik zadarniający" przed chwastami U mnie część liści brązowieje i opada. Teraz w takim jest stanie.
Dwa lata stała prawie w miejscu, ale później jak się zebrała to szybko się rozrosłą. Wymaga cierpliwości. A też chciałam ją usuwać. Ja przycięłam niektóre gałązki, takie mocno wyciągnięte, żeby się rozkrzewiła.
Anitka 20:02, 26 kwi 2018

Urszulla napisał(a)
Zaglądam z przyjemnością. Podobała mi się opowieść o jaszczurkach

Ciesze się, że zaglądasz A to taki tylko mały wpisik o nich