Dorwałam sie wreszcie do komputera i mogę wgrać trochę zdjęć.
Przez ostatnie dni latałam z aparatem za ptaszorami i udało mi się troszkę je pouwieczniać.
Na początek jak u Hitchcocka.
Chciał sobie zapolować na m o j e ptaszki. Sfrunął w pewnym momencie na rabatę pod sosnę gdzie sikorki, mazurki i grubodzioby właśnie urzędowały przy karmniku. Przyczaił się cichutko w stipie, patrzył w górę, potem wleciał w środek sosny. Rwetes się podniósł, ja zdążyłam złapać aparat, ale potem wyleciałam na zewnątrz, klaskałam jak ta g...pia, wrzeszczałam i.... pooooleciał No niby też głodny ale
Takie rarytasy mogłyby częściej się przytrafiać Haniu Na ptaki mogę gapić się godzinami, a u mnie w ogrodzie tylko sikorki, mazurki, kosy i dzwońce. A z tych większych to stałymi gośćmi są sójki i sroki.
Latem pomieszkuje u nas makolągwa
Te 70 cm głębokości to mało, ale coś tam udało mi się wkomponować. Jeżówek mało, ale może jeszcze jedną sadzonkę gdzieś uda Ci się upchnąć. Pamiętaj o dobrym przygotowaniu gleby
Jeszcze mogłabyś tam jesienią podosadzać cebulowych Koniecznie czosnki ozdobne np. Purple Sensation, Globemaster, Mount Everst.
Jeszcze nad jednym się zastanawiam - a mianowicie nad winogronem. Mam przy garażu nasłonecznioną ścianę i aż się prosi...Ale ja doświadczenia z winogronem dużo nie mam, więc się boję Marzy mi się zielone duże i czerwone wielkoowocowe, ale chciałabym je jakoś tak prowadzić żeby okna nie zasłonić. Kompletnie nie znam się na odmianach Da się coś zrobić?