Ten wietr jest okropny ....ile zniszczeń narobił innym - masakra jakaś
Odgapiłam od Ciebie mech w storczyku ,ale misa zwykła stara z ikei nie taka ładna jak Twoja
Ogród zimą uśpiony.. Można teraz dopiero zobaczyć co jest do wymiany, co się nie sprawdziło, zrobić plan. Muszę usiąść i popatrzeć i popatrzeć..
Mnie nie podobają się teraz te gołe patyki róż.. jakoś łyso jest.
No i totalnie nie lubię tawuły szarej wrrr jest brzydka teraz.
Udało mi sie poprawić i uzupełnic rzetelnie wszystkie rosliny i reszte.
Spis roslin zrobiłam , bo na kartce nie mam miejsca. Zaraz to przepisze...a jest tego troche.
Rysujac ten projekt zauwazyłam, że mam duzo roślin ale w pojedynczych sztukach. Twoja zasada jest wybór kilku gatunków po kilka egzemplarzy i sadzone w plamy. Tak chce zrobić...musze ograniczyc sie do gatunków ładnych, efektownych a reszte wsadzić do lasu za płot ....do przechowalni.
Tylko jak wybrac te gatunki warte dokupienia w wiekszych ilościach, od tych mniej porzadanych.?
Lubie to robić....zmieniać, uzupeniac, kombinować. Ale nie przekombinować!!!
Zrobie to, napewno mi sie uda....z Twoja pomoca Danusiu.
To po prostu zdjęcie zrób w takim układzie jak powyżej i pionowo z góry. Takie zdjęcie ze skosu jest nierzeczywiste bo zakola na nim wyglądają zupełnie inaczej. Nic innego nie rób, zrób tylko takie zdjęcie z góry na prosto.
Ja się wypowiadam jedynie na temat tej rabaty, planowanie całego ogrodu to nie ten zakres pomocy. Nie mam aż tyle czasu, żeby projektować cały ogród. Postaram się pomóc, nakierować. Ogród jest zaprojektowany całkiem poprawnie jeśli chodzi o linie. Jakaś korekta, ale to tej rabaty, po wklejeniu nowego zdjęcia.
Ogrodowi brakuje roślin ładnych, więcej w jednym gatunku, plamy, jakieś akcenty., bo las ma swoje wymogi. Nie wszystko do niego pasuje. Na pewno glamour tu nie pasuje i nawet bym się zastanowiła nad lampami-kulami, one źle tu grają tak w rżadku w równych odległościach, chyba że zostaną ukryte między trawami i nieregularnie.
Murek nie wiem po co jest, skoro można było zniwelować tę różnicę poziomu odpowiednim rozgrabieniem ziemi. Po co ta budowla która psuje cały efekt i trzeba ja maskować po całości.
I wianek na drzwi skończony. Prostata w tym roku góruję Nakupowałam bombek pięknych ,szklanych z myślą ,że zrobię wersję "elegance" ale jednak prosta kobieta jestem
Miłego dnia i troszkę wytchnienia w tej bieganinie