Renatko, w oczku będą wodne roślinki, rybki raczej nie pożyłyby długo przy moich dwóch kotach.
Mój zewnętrzny termometr chce do domu! Mam nadzieję, że zima za parę dni sobie pójdzie.
Od 4 lat robię dokładne notatki - zwykle sezon zaczynałam w lutym od cięcia w ogrodzie - wszystkiego co się da i grabienia trawników. Ale czy w lutym działanie w ogrodzie w naszym klimacie to jest normalne ??????
wiem, wiem przypomniały mi się młode lata - kto tam wtedy myślał o ogrodzie w lutym - klimat się zmienił - dla mnie to oczywiste.
Ja sobie to tak tłumaczę - jeszcze się nabędziemy w ogrodzie
Zapisuję - kalarepa, koper, pory, słoneczniki małe
U mnie nic jeszcze bo moje tacki z wysiewami mają dopiero 3 dni - ale codziennie do nich zaglądam - popsykam posprawdzam co posiałam coś zawsze powiem i spoko
Czytam co tam o daliach piszesz .
Ja dziś poszłam po sól i mąkę i kupiłam też dalię białą i różę za 8 zł - i to mi się podoba - znaczy cena róży.
Te kwitły jak szalone ale niskie i się mi pokładały - muszę w tym roku dać jednak paliki.
Mira, pewnie, że trudne, ale staram się bez sztywnych reguł, wkładać dużo własnej inicjatywy - ogród to nie encyklopedia . Jeszcze dużo brakuje mi do waszych pięknych ogrodów . Anabelka dokładnie na początku kwitnienia, po pierwszym deszczu będzie leżeć. Staram się nie podwiązywać w trakcie kwitnienia, bo często wygląda to jeszcze gorzej. Obok (nie wiem czy widać, przed świecznicą) rośnie młoda 'Incrediball' - nie wylega.
Serdecznie zapraszamy na I Podkarpackie Targi Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu, które odbędą się 10-11 marca 2018 roku w G2A Arena w Jasionce.
Podczas targów GARDEN EXPO znajdziecie wszystko czego potrzebujecie do ogrodu. Narzędzia, maszyny i akcesoria do pielęgnacji ogrodu, środki ochrony roślin a także przegląd oferty szkółek roślinnych oraz firm związanych z branżą florystyczną i architekturą ogrodową. Dodatkowo kącik porad ekspertów.
Targom towarzyszyć będzie strefa produktów regionalnych wytwarzanych na Podkarpaciu. Targi dają uczestnikom duże możliwości poznania trendów w ogrodnictwie, ale także są świetną okazją dla wystawców, którzy mogą zaprezentować swoją ofertę szerokiemu gronu odbiorców.