Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wizytówka - Zagajanki Portrety Różane 23:12, 11 gru 2017

Do góry
Stephanie Baronin zu Guttenberg (Tantau) floribunda

Sunblaze / Larmin (Meilland) floribunda

Wizytówka - Zagajanki Portrety Różane 23:09, 11 gru 2017

Do góry
St. Cecilia (Austin) angielska

Komendówka 23:08, 11 gru 2017

Do góry
Świerczek

Kwiaty we włosach 23:05, 11 gru 2017

Do góry
U mnie troszkę popruszył śnieg, ale kwiatki cały czas kwitną

Wizytówka - Zagajanki Portrety Różane 23:01, 11 gru 2017

Do góry
Soham Rose (Harkness) floribunda

Souvenir de la Malmaison (Beluze) historyczna, burbońska

Wizytówka - Zagajanki Portrety Różane 22:58, 11 gru 2017

Do góry
Snow White / Snovit (Grootendorst) polianta

Solero (Korder) floribunda

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:57, 11 gru 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ciasteczka prześliczne i przepyszne na pewno. Ja nie mam takich foremek, wycinam foremkami do babeczek, bo mają karbowany brzeżek, a potem robię okrągłą dziurkę kieliszkiem do wódki. A raczej robiłam, co roku sobie obiecuję i nic, łatwiej ciasto upiec.
Czym przekładasz? Ja najlubię marmoladką z czarnej porzeczki, nieco wytrawną i kwaskową, mniam.

Ty nie masz foremek? to jak pierniczki wycinasz ? no mus kupić

Masz rację lepiej ciasto zdecydowanie ale tak teraz myślę ciasta wtrynię kawał a tu dwa ciasteczka - nie chce mi się kalorii liczyć - to niezdrowe klimaty

Ja miałam na szczęście taki gęsty musik malinowy, chodziło mi o kolor czerwony - super smakuje,

mam też cebulę hippeastrum, kupiłam przy zakupie listopadowym tulipanów, biały pełny, chyba będzie biały
czekam z wielką radością - tak jak lubię

Kwiaty we włosach 22:56, 11 gru 2017

Do góry
Cześć Iza już wróciłam , miałam kłopoty z internetem, w tym czasie w ogóle nie byłam na forum.
Pochmurny Landshut

Wizytówka - Zagajanki Portrety Różane 22:55, 11 gru 2017

Do góry
Sharifa Asma (Austin) angielska

She loves you (Eskelund) floribunda

Wizytówka - Zagajanki Portrety Różane 22:52, 11 gru 2017

Do góry
Sans Souci (Barni) floribunda

Savoy Hotel (Harkness) mieszaniec herbatni

Scepter'd Isle (Austin) angielska

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:50, 11 gru 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Cudne ciasteczka, te z serduchem najcudniejsze .

mam otwarte na maju
takie serduszka też super

Wizytówka - Zagajanki Portrety Różane 22:49, 11 gru 2017

Do góry
Roseninsel (Landers) polianta rabatowa

Salma Es-Said (Guillot) pnąca

Maybe my dream will some day come true 22:48, 11 gru 2017

Do góry

Wstawiam mapke sytuacyjną działki, tak o to pi przez drzwi wyglądają wysokości na działce.

Sylwia, zrobie szkic ale już nie dzisiaj, rano do pracy rodacy

Mam sporo pomysłów, sporo planów i wiem, że póki co ze wzgledu na budowe nie zrobie tego tak jak chciałbym to zrobic, za dużo na raz, ale na tyle na ile bede mógł, bede realizował swój plan, i może w perspektywie kilku lat uda mi sie to wszystko ogarnąc
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:46, 11 gru 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Drążę temat rozdrabniania . Czym mielisz trawy? Pytam dlatego że to jeden z największych moich problemów. Sekatorem bardzo trudno, masa zazwyczaj duża (oczywiście proporcjonalnie do wielkości mojego ogrodu).

Joku, trawy mielę w rozdrabniaczu i super się tną - tylko tą górną część jakieś 20 cm lepiej wywalić.

Ja tak naprawdę trawy wiążę - zrobiłam to dopiero wczoraj - nie dla urody ale po to żeby zimą się nie rozwiały i trzymały kupy, potem łatwo ściąć i siup do rozdrabniacza i mam ściółkę do truskawek, może być i do czego innego.

W rozdrabniaczu nie zmielisz cienkich miękkich bylin bo zapchają i nic z tego, generalnie rozdrabniacze są do gałęzi. Takie cieniusieńkie brzozowe też nie przelatują - tak czy siak rozdrabniacz to super sprawa pod jednym warunkiem że będziesz używać i masz na tyle materii co mielenia. Ja mam mały ogród /ok 0,7 a/ a materiału jest sporo.

znalazłam fotkę z maja , po lewej widać te pocięte trawy, a na środku ścieżki mam ściółkę z pociętych gałęzi z sosny

Od nowa ... na przekór wszystkim 22:37, 11 gru 2017

Do góry
DorKa napisał(a)
A ja FB nie mam
to Ci pokażę co nieco

tu np tacki zrobione z papieru pakowego

a tu taka osłonka ze śniadaniowego

Od nowa ... na przekór wszystkim 22:35, 11 gru 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)
W takim domku to sama bym chętnie zamieszkała Nawet za Małgosię mogę robić Uwielbiam pierniki

Iwonko zerknęłam na Twoje FB śliczności. Wpadł mi w oko serwetnik. Zdradzisz jak robiłaś?
serwetnik lub jak kto woli chustecznik prosto się robi, te akurat wykonałam z papieru śniadaniowego. Nie wiem za bardzo jak Ci wytłumaczyć chyba że zrozumiesz co napiszę trzeba mieć jakąś formę,trochę większą jak pudełko chusteczek, wycinasz dwie tekturki takiej samej wielkości z otworkami na środku,jedną oklejasz tym czym chcesz,może być jakaś tapeta ja użyłam kawałków skai. Na jedną część w takich samych odstępach przyklejasz rurki osnowy,przykrywasz drugą częścią,trzeba odczekać aż dobrze zaschnie. Zaczynasz wyplatać,pierwszy rządek splot ósemkowy z trzech rurek, kolejne splot ósemkowy zwykły. Koniec a jeszcze malowanie lakierem w celu usztywnienia
Pszczelarnia 22:20, 11 gru 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Złotlina kiedyś miałam ale rozstałam się z nim bo nie mogłam zdzierżyć jego żółtych kwiatków. Choć pędami robi konkurencję dereniom

Równie zaborczy ale jeszcze nie u mnie.

I właśnie w tym miejscu muszę obcinać kwiaty bergeni 'Wintermaerchen', bo żółte złotlina i różowe bergeni to połączenie tylko dla wybitnych (jak np. dla Gertrude Jekyll), nie dla mnie.

Tańczę koło tego derenia NN (jakiś delikatny szlachetniś), z roku na rok jest lepiej i wkrótce osiągnie formę. Ale co mu się dziwić, jak był 2 razy przesadzany, a potem susza mało go nie zabiła.

Ogród w budowie - nieustającej 22:19, 11 gru 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)
.

Nie wiem czy nie jest za wcześnie na bombki, dlatego przeplatam je postami z kwiatami.
Jak zostałam choinkową garderobianą

Prześliczne!
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:14, 11 gru 2017

Do góry
Kaska - oczywiście inspiruj się, to zupełnie nie wymagające rośliny, trzeba tylko zadbać przy sadzeniu o dobry drenaż, nie mogą stać w wodzie, najlepsze są do donic

Radziu - wielkiego doświadczenia z nimi nie mam ale z tego do zaobserwowałam to są różne i mają różne tępo wzrostu, te duże różyczki chyba tak szybko nie rosną, ale jak masz duże misy to wysyp drobnymi kamyczkami puste miejsca, rojniki są w ofercie na wiosnę w ogromnej ilości no ale nie są tak tanie - choć każda doniczkę można podzielić na pół

Anabell - a to ciekawa będę Twoich kompozycji

Paniprzyroda - te misy tak samo ważne jak rojniki - ale Ty to musisz mieć pewnie cudne misy, ja bym chciała takie ocynk ale nie widziałam - ja zrobiłam w okręgu betonowym takim do studni, muszę wiosną poprawić i się na pewno pochwalę

Ryska - o jak dobrze że potwierdzasz że wcale ich nie trzeba chronić zimą - też tak mam

to kończymy temat rojników i szukamy mis a wiosną sadzimy - ach no ach i jeszcze trzeba miejsce poszukać gdzie to postawić

Ogród w remoncie 22:14, 11 gru 2017

Do góry
Będzie. Tutaj widać tego carexa z dereniem - niedawno dosadzałam i śnieg go spłaszczył, ale normalnie stoi. Na drugim zdjęciu kępy już 4-letnie pod cisami. Daj znać, to usunę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies