Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Kasya 17:54, 22 mar 2018

Takie kępki krokusów są śliczne
Ja mam za mało
Może się rozrosną ?
AgnieszkaW 17:59, 22 mar 2018

Małgosiu, Ty to nazywasz przedwiośniem??? Toż to regularna wiosna jest (przynajmniej w porównaniu z moimi terenami). Uściski zostawiam
polinka 18:00, 22 mar 2018

Margarete napisał(a)
Wczoraj był pierwszy dzień wiosny to chciałam dziś uczcić ten fakt wiosennymi fotkami ale to jeszcze troszkę trzeba poczekać. Już za chwilkę będą prawdziwe wiosenne fotki - te dzisiejsze to wciąż jeszcze typowe przedwiośnie....

Piękne wiosenne kwiatuszki Wszyscy już bardzo tęsknimy za takimi widokami w ogrodzie.

Buziaki Małgosiu
Bogdzia 19:35, 22 mar 2018

Gosia skąd masz taką wiosne , u mnie wszystko jeszcze pod zmrożonym śniegiem , ostatnia noc -6 stopni o 2 w nocy , teraz też poniżej zera, o kwiatkach mowy nie ma.
Margarete 19:48, 22 mar 2018

Bogdzia napisał(a)
Gosia skąd masz taką wiosne , u mnie wszystko jeszcze pod zmrożonym śniegiem , ostatnia noc -6 stopni o 2 w nocy , teraz też poniżej zera, o kwiatkach mowy nie ma.

Jak widzisz Bożenko wokół krokusów są jeszcze fragmenty że śniegiem ale im bliźej domu tym mniej. Pod lasem mam regularny śnieg na rabatach a tuż przy tarasie w zacisznych nasłonecznionych miejscach już zginął. Ty masz większą odległość od domu i wysokie rodki dają cień - to pewnie stąd ta różnica. Czekam i czekam a tę wiosnę - jutro ma popadać a potem będzie trochę cieplej to może wreszcie się ruszy.
Margarete 19:50, 22 mar 2018

polinka napisał(a)

Piękne wiosenne kwiatuszki Wszyscy już bardzo tęsknimy za takimi widokami w ogrodzie.

Buziaki Małgosiu

Dzięki Paulina. To dopiero zapowiedź kwiatuszków
Buziaki!
Margarete 19:56, 22 mar 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Małgosiu, Ty to nazywasz przedwiośniem??? Toż to regularna wiosna jest (przynajmniej w porównaniu z moimi terenami). Uściski zostawiam

Agnieszka u mnie mały ogród blisko budynku a z tyłu las, jest zacisznie i dlatego szybciej wszystko startuje niż u ciebie.
Do tego to jest nasłonecznione mocno miejsce od południa. U ciebie wielkie przestrzenie i wiatr hula a do tego różnica poziomów to pewnie mniej osłoniętych miejsc masz.
Za to jak już przyjdzie ta wiosną do ciebie to będzie szał.
Pozdrawiam

paniprzyroda 01:26, 23 mar 2018

Małgoś, nie czaruj, szeptałaś im do uszka miłe słówka, to się odwdzięczyły Śliczne kwiatuszki.
Milka 05:03, 23 mar 2018

Też się zachwycam tymi krokusami, dużo ich Małgosiu
Margarete 13:08, 25 mar 2018

paniprzyroda napisał(a)
Małgoś, nie czaruj, szeptałaś im do uszka miłe słówka, to się odwdzięczyły Śliczne kwiatuszki.

Akurat z tymi nie gadałam choć często przy pielęgnowaniu ogrodu gadam do moich roślin, tak samo jak gadam do psa
Pozdrawiam Mariolka!