Ewo wzrokiem próbuję dostrzec choinki i nie mogę.... Ślepa jestem czy belkę mam przed okiem ?
Ja bym się zdecydowala na żywopłot grabowy. Do warzywnika iście angielskiego taki apngielski żywopłot grabowy będzie pieknym tłem. W warzywniku się dziej, jest poczochrany, nieporządkowany, grab doda mu dostojeństwa. Buki już pieknie rosną, graby uspokoją tło.
Ja sadizłam pojedynczo co 25-30 cm albowiem chciałam wąski. Strzygę go na szerokość 50 cm. Do wysokości 1,5 m cięcie 33 m żyopłotu bylo pikusiem i robiłam to w 30 min.... Przy wysokości 2 m to jest problem... Wiosną przytnę mojniżej...
Żywopłot o wysokości 1,5 m osłania od wiatru odcinek 6 m (1,5 m x 4) tak twierdzą znawcy kortów tenisowych
Nie widziałam ładnie wkomponowanych drzew w żywopłoty grabowe, raczej takie zywopłoty rosną suwerenie. Tylko jedno zdjęcie widziałm , ktore Ci zaraz wklejam.
Buziam jesiennie
Macham pozdrawiam
Informuję w kwestii wywozu śmieci... Zostawili mi wszystkie wielkie puszki po tynku. Chyba do końca życia będę na nie skazana w garaźu..... A próbowalam znależć w necie wykaz co wolno a nie wolno wyrzucić.....
I czym się tu chwalić? tym ,ze człowiek ma tendencję do gromadzenia rzeczy zbednych?
Do wyciepania oprócz kilkunastu puszek po tynku i róznych zaprawach, które zawalały garaż.... poszly:
3 palety
3 belki niewiadomego pochodzenia
1 uszkodzona taczka plastikowa ogrodowa a raczej pomocnik
1 stary odkurzacz metalowy do kominka, ktory niewidomo dlaczego stał w bajzlowniku
1Arkusz blachy tytanowej, pogięty, miał być wykorzystany w celu nieznanym...
2 lampy solarne metalowe....koniec mojej przygody z solarnymi...
1 legowiska wiklinowe po porzednim dużym psie.... Ktorego Tytus nie akceptował (legowiska)
1 uszkodzony leżak
200 doniczek tylko z tego sezonu, ktore przygarnęła sąsiadka...
Przedmioty metalowe w ciągu godziny odjechały w siną dal przygarnięte przez panów kolekcjonerów....
Jestem ciekawa co przed płotem zostanie do rana.......
Może ekipa, która przyjedzie po wielkogabarytowe nie będzie miała co zabrać???
W ostatniej chwili w kartonie niemal nowy odkuzracz wyniesliśmy.... Do ktorego uszkodziła się rura o niestandardowym wymiarze a nowa 140 zł kosztuje..... Kupiliśmy nowy odkurzacz....
Aktulanie mam luzy w bajzlowniku w ogrodzie i w pomieszczeniu gospodarczym w domu....
Wiosną chyba wyprzedaż moich donic ogrodowych zrobię bo nie mam już na nie miejsca....
Melduję, że wyciepaliśmy palety, balchę tytanową, uszkodzony leżak, przy okazji sąsiadka wzbogaciła się o jakieś 200 doniczek... dachówki M już dwa tygodnie temu przeniósl. Zmieszczą mi się taraz kolejne dwa kompostowniki drewniane i powiększę warzywnik
Ja jestem zdecydowanie światłoluba, dlatego będę robić pergolę na zachodnim tarasie a południowy zostaje niezadaszony. Planuję roletę/markizę, którą będę odsłaniać a cieniować będę tylko wtedy gdy będziemy siedzieć na tarasie. Ja zimą mam wybitny niedobor świtała i dlatego nie decyduję się na stałe zadaszenie. W tym roku może ze dwa razy rozlozyliśmy parasol..... Ja i tak nie siedzę na tarasie a gdy znajdzie się chwilka to wolę na słońcu... Tylko ze względu na gości robić pbędziemy pergolę
Motylku jak były mocowane kotwy dompodłoża? Były zalewane betonem?
Ha ha Grembosiu u mnie będzie inaczej - wejscie z poziomu ulicy, salon z kuchnią i jadalnią i zejście piętro w dół do sypialni bo ja chcę dom piętrowy ale z piętrem -1 (minus) położonym na wzgórzu.
Ogród również opadający w dół, nie przeslaniający widoku na panoramę. Za kilka lat zacznę szukać odpowiedniej działki
Wiążę zwykłym szarym sznurkiem, który kupuję w markecie. Im grubszy tym lepszy. Ten sam sznurek do wiązania traw.
Zrobie zdjęcia z wiązania. Tak samo obiecałam z akcji ocieplania hortensji grodowych
Kasiu dom już jest wymyślony, dwa lata temu przyśnił mi się teraz trzeba na niego zarobić aby za kilkanaście lat zacząć budować i wprowadzić się na 60-tkę
Madziu nie ma ratunku trzeba wymurować murki... Nawet niewysokie ale to chyba konieczne. Takie mokre lata jak tegoroczne zdarzają się u nas dosyć często, ale ten rok był wyjątkowy..