Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:40, 14 paź 2013

ana_art napisał(a)
eee nie tylko Ciebie dopada takie cóś jesienne

Osoby z ADHD cierpią gdy siedzą bezczynnie. Muszę sobie intensywne zajęcie na jesień wymyślić.
Madzenka 21:41, 14 paź 2013

Robertop napisał(a)

Dziękuję za info. Czym związywałaś liście?

Wiążę zwykłym szarym sznurkiem, który kupuję w markecie. Im grubszy tym lepszy. Ten sam sznurek do wiązania traw.
Zrobie zdjęcia z wiązania. Tak samo obiecałam z akcji ocieplania hortensji grodowych
Madzenka 21:43, 14 paź 2013

asc napisał(a)

Przyleciałam Cię pocieszyć... i trafiłam na to zdanie... to samo stwierdziłam.. 3-4 lata.. a potem dżungla z którą HGW co zrobić.. sadzić rzadko.. kilka lat na pustyni.. gęsto... zostaje HGW.... I te nasze durne przepisy które zabraniają formowania roślin, wycinania krzewów i drzew...., powalone przepisy.. (powiedziałam dosadniej, ale napisałam łagodniej).
Masz śliczny ogród... i tego sie trzymaj.. obiekt westchnień.... i chromolić przepisy

Wszystko rozumiem w kwestii wycinania drzew.... Ale zakazu formowania nie rozumiem...
Madzenka 21:43, 14 paź 2013

Sebek napisał(a)

Szczerze to też się do tego skłaniam....Dlatego robię w ogrodzie tak, żeby każda roślina zmieniła miejsce, bo wtedy nigdy się nie zestarzeje A ta co nie może znaleźć nowego lokum wylatuje I już mam miejsce na coś lepszego

Tylko to trzyma nas przy życiu Z flanki na flankę, karuzela ogrodowa
Madzenka 21:45, 14 paź 2013

atena35 napisał(a)
Widziałaś mojego ambrowca??
mały jeszcze ale hoho

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3171-ogrod-tosi?page=128

Powzdychałam, są zachwycające. Wygraly walkę z platanami formowanymi na tyczkach bambusowych
Madzenka 21:48, 14 paź 2013

grembosia napisał(a)

Stary dom z sypialnią na dole, w nowym również, to był priorytet u mnie, do tego jeszcze na dole gabinecik. Góra tylko dla dzieci.

Jesień piękna w Twoim ogrodzie i te trawki...
U mnie zdecydowanie ich przybędzie.

Ha ha Grembosiu u mnie będzie inaczej - wejscie z poziomu ulicy, salon z kuchnią i jadalnią i zejście piętro w dół do sypialni bo ja chcę dom piętrowy ale z piętrem -1 (minus) położonym na wzgórzu.
Ogród również opadający w dół, nie przeslaniający widoku na panoramę. Za kilka lat zacznę szukać odpowiedniej działki
agniecha973 21:49, 14 paź 2013

Opowiadaj co wielkogabarytowego wyciepałaś?
Robertop 21:49, 14 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Wiążę zwykłym szarym sznurkiem, który kupuję w markecie. Im grubszy tym lepszy. Ten sam sznurek do wiązania traw.
Zrobie zdjęcia z wiązania. Tak samo obiecałam z akcji ocieplania hortensji grodowych

Z niecierpliwością będę czekał na zdjęcia z wiązania
Bukla 21:56, 14 paź 2013

Witaj Marzenko Gdzieś mi się obiło o oczy że byłaś w szkółce Multiflora
Ja dzisiaj byłam bo chciałam kupić kilka iglaków (świerka, jodłę itd.) ale właściciel krzyknął mi 600 zł za świerka serbskiego o 160 cm wys. to mi się odechciało
grembosia 22:14, 14 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ha ha Grembosiu u mnie będzie inaczej - wejscie z poziomu ulicy, salon z kuchnią i jadalnią i zejście piętro w dół do sypialni bo ja chcę dom piętrowy ale z piętrem -1 (minus) położonym na wzgórzu.
Ogród również opadający w dół, nie przeslaniający widoku na panoramę. Za kilka lat zacznę szukać odpowiedniej działki

Ha, ha! Mój mąż już szuka. Jeszcze nie wprowadziliśmy się do nowego domu, a on już mówi o kolejnym domu w kształcie walca, dla mnie to abstrakcja...