Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Typografia ogrodu 22:34, 25 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Sylwia a znasz "ogród mały ale pojemny"?
Bardzo podobny układ, może się zainspirujesz
pomoc się znalazła jednak
Typografia ogrodu 22:11, 25 sty 2018

Do góry
sylwai napisał(a)

Aha,w ten sposób,muszę nad tym pomysleć,choć nie ukrywam,że bardziej odpowiada mi taka opcja jak teraz mam,bo nie mam jeszcze nawadniania i podlewając rośliny na rabatach lałabym po klinkierze,a on sie robi później brzydki,ma takie kropki od wody,bo u nas bardzo twarda woda.
Sylwia a znasz "ogród mały ale pojemny"?
Bardzo podobny układ, może się zainspirujesz
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:43, 25 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
ostatnio zastanawiałam się nad wypożyczeniem takiej rozdrabniarki żeby własnie ściólki sobie naprodukować. tylko u mnie gałęzi brak, dzikie działki bym sprzątała.
robiłaś już kiedyś te zrębki? świeże na rabaty sypiesz?

Rozdrabniarkę kupowałam rok temu. W trakcie sezonu wykorzystywałam ja wielokrotnie. Zrębki z gałęzi wykorzystywałam od razu na młodych rabatach, a pocięte miskanty wykorzystywałam do wyściółkowania truskawek (chwasty słabiej rosły, a owoce się nie brudziły).Zakup jest sensowny, kiedy ma się sporo dużych miskantów i krzewów.
Nowocześnie z różAnką :D 20:30, 25 sty 2018

Do góry
serio Kasia nic nie kupujesz? nie wierzę
ja jak co roku zaczynam zakupy wcześnie a potem w ciągu roku przesadzam parę razy. Choć teraz mam wrażenie że wkońcu wiem jak ma to wygladać.
kupiłam trzcinnika ostrokwiatowego na rabaty środkowe to może wkońcu się ich u mnie doczekasz
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:20, 25 sty 2018

Do góry
ostatnio zastanawiałam się nad wypożyczeniem takiej rozdrabniarki żeby własnie ściólki sobie naprodukować. tylko u mnie gałęzi brak, dzikie działki bym sprzątała.
robiłaś już kiedyś te zrębki? świeże na rabaty sypiesz?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:18, 25 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

ale zimobrązowe są

Aniu, tam najprościej byłoby skopiować rabatę Polinki z grackami, hortensjami i turzycą. Ale Marta odmówiła patrzenia na hortensje zimową pora właśnie z uwagi na zimobrązowość.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:58, 25 sty 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

chyba nie pasują do wysoce sprecyzowanych wymagań Marty - zimozielone nie są .

ale zimobrązowe są
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:56, 25 sty 2018

Do góry
Toszka napisał(a)

Rozluźnienie pomaga rozłogom na dynamiczny rozrost całej kępy.

Iwona czyli pod hakone przygotowujemy podłoże trochę inaczej niz pod inne trawy (ziemia rodzima+piasek+kompost+kora)?
Nowocześnie z różAnką :D 19:49, 25 sty 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

I bardzo dobrze zrobiłaś. Sama sobie sprawdzisz, która u Ciebie najlepiej rośnie.
Podczytałam, ze obawiasz się, czy poradzisz sobie z uprawą warzyw. U siebie, po pierwszym porywie z motyką na słońce (chciałam wysiewać wszystkie egzotyczności), zastosowałam metodę stopniowania trudności. Zaczęłam od tego, co wszędzie się uda, czyli cebulki dymki na szczypiorek, rzodkiewki, sałaty,szpinaku, pietruszki naciowej, dyni, pomidorów z gotowych sadzonek. Te pierwsze trzeba wysiać bardzo wcześnie (w marcu). Potem się nie udają, bo zbyt długi dzień powoduje ich kwitnienie.
Dasz radę.

będę miała tylko 4 skrzynie i chciałabym je jak najlepiej wykorzystać. skupiać się będe w tym pierwszym roku na tym co często jemy czyli szpinak, szczypior, czosnek, cukinia, pomidorki chyba raczej koktajlowe może kiedyś odważe się na zwykłe.
teraz zajęłam się trochę zakupami na brzozową ale za chwilę muszę już spisywać sobie co kiedy siać czy rozsady jakie kupić. to co ty polecasz że łatwe też kupię. chyba jak po jednym dwa rządki jednego warzywa zrobię to na początek wystarczy?
Nowocześnie z różAnką :D 19:40, 25 sty 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

Zamawiacie już ? Ja się ciągle waham... Choć to dobry pomysł ,żeby trochę rozłożyć zakupy w czasie nie trzeba będzie jednorazowo wydawać kasy.

cześć Dorka
dokładnie tak jak piszesz trzeba skutecznie rozczastkować wydaki przed M
ja jeszcze brzozy i derenie kupię i z tych grubszych zakupów to chyba tyle
Nowocześnie z różAnką :D 19:12, 25 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
ja też wkońcu zamowiłam obie

I bardzo dobrze zrobiłaś. Sama sobie sprawdzisz, która u Ciebie najlepiej rośnie.
Podczytałam, ze obawiasz się, czy poradzisz sobie z uprawą warzyw. U siebie, po pierwszym porywie z motyką na słońce (chciałam wysiewać wszystkie egzotyczności), zastosowałam metodę stopniowania trudności. Zaczęłam od tego, co wszędzie się uda, czyli cebulki dymki na szczypiorek, rzodkiewki, sałaty,szpinaku, pietruszki naciowej, dyni, pomidorów z gotowych sadzonek. Te pierwsze trzeba wysiać bardzo wcześnie (w marcu). Potem się nie udają, bo zbyt długi dzień powoduje ich kwitnienie.
Dasz radę.
Ogród niby nowoczesny ale... 08:33, 25 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
łazienka będzie czadowa! warto być Twoim gościem

Mam taką nadzieję
W pon byłam w Berlinie i trafilam do zajefajnego sklepu....boże jakie mają fajowe czarne dodatki do domu! Kupilam sobie lustro i drabinkę czarną na ręczniki
Nowocześnie z różAnką :D 08:00, 25 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
ja też wkońcu zamowiłam obie
obserwacje wzięłam z jakiejś strony w necie, zapomniałam sama zapisywać. ciekawa jestem czy to się sprawdza. według tych prognoz druga połowa marca w miarę ciepła i bez deszczu więc akurat gdy przesyłki dostaniemy powinno być ok

Zamawiacie już ? Ja się ciągle waham... Choć to dobry pomysł ,żeby trochę rozłożyć zakupy w czasie nie trzeba będzie jednorazowo wydawać kasy.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 07:58, 25 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
a może hortensje na pniu?

chyba nie pasują do wysoce sprecyzowanych wymagań Marty - zimozielone nie są .
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:21, 24 sty 2018

Do góry
czyli na wjazdowej tez będą buki lub platany?
Ogród w remoncie 19:41, 24 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
no powiem Ci że nie moge się doczekac jak juz wytniesz tą myszke miki
wtedy dopiero bedzie czad

Daleko jeszcze do jako takiego porządku . Mam nadzieję ,że Twoje wróżby pogodowe się spełnią i w marcu wezmę się już za tworzenie tego czadu
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:13, 24 sty 2018

Do góry
a na wjazdowej co teraz masz?
Ogród w remoncie 19:12, 24 sty 2018

Do góry
no powiem Ci że nie moge się doczekac jak juz wytniesz tą myszke miki
wtedy dopiero bedzie czad
Ogród pod lasem 19:11, 24 sty 2018

Do góry
wow!
no to teraz oby szybko żywopłot urósł bo na bank cos będą stawiać
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:06, 24 sty 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

W kompoście i korze będą rosły super!
Trochę tej kory drobnej przekompostowanej wymieszaj z kompostem

mam nadzieję
pokaż Wiola jeszcze jakies fotki ogrodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies