Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

AnkaK 18:33, 24 sty 2018

A co w miejsce tujek? Czy przyzwyczaisz się do wolnej przestrzeni? I z czego te poduchy? Rozumiem, że różnej wielkości mają być?
Margerytka40 19:05, 24 sty 2018

AnkaK napisał(a)
A co w miejsce tujek? Czy przyzwyczaisz się do wolnej przestrzeni? I z czego te poduchy? Rozumiem, że różnej wielkości mają być?

Nie wiem co Aniu,już nawet myślę żeby zostawić tam ten przestrzał i nic wysokiego tam nie sadzić.
Chyba zostawię jak jest tzn bez tujek,zrobię nasadzenia przy ogrodzeniu przy ulicy a potem zobaczę. Może pomysł mi się w sezonie nasunie. I tak mam co robić. Jak pomyślę ile trawy muszę zedrzeć ...
anna_t 19:12, 24 sty 2018

no powiem Ci że nie moge się doczekac jak juz wytniesz tą myszke miki
wtedy dopiero bedzie czad
Margerytka40 19:41, 24 sty 2018

anna_t napisał(a)
no powiem Ci że nie moge się doczekac jak juz wytniesz tą myszke miki
wtedy dopiero bedzie czad

Daleko jeszcze do jako takiego porządku . Mam nadzieję ,że Twoje wróżby pogodowe się spełnią i w marcu wezmę się już za tworzenie tego czadu
AnkaK 19:49, 24 sty 2018

Nic na siłę, masz co robić
To jeszcze tylko zarzucę jeden pomysł co by Cię podręczyć A może wsadzić w miejsce tujek jakieś kolumnowe drzewa 3, tak by się mijały patrząc z każdej strony a 4 np. odsunięte troszkę w stronę świerków z tyłu. No i odpowiednio odsunięte od bonsai. Może jakieś graby na niskiej nóżce. Do tego poduchy i trawy i będzie dobrze moim zdaniem. Przysłoniłyby górę, a jednocześnie stanowiłyby taką oś tej rabaty. Może brzozy jakieś odmianowe nawet, nieduże.
No ciężka ona jest bo widoczna z wielu stron, ale dasz radę
Margerytka40 20:17, 24 sty 2018

Obawiam się,że w miejscu tujek aż tyle miejsca nie ma żeby te drzewa się zmieściły,miałam myśl żeby tam np cisy kolumnowe wsadzić ale może za dużo tam tych zimozielonych i misz masz gatunków bo sosna i świerki i poduchy .

Kiedy do mnie wpadniesz? Przeanalizowałybyśmy na żywo
Bogdzia 20:18, 27 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)
Obawiam się,że w miejscu tujek aż tyle miejsca nie ma żeby te drzewa się zmieściły,miałam myśl żeby tam np cisy kolumnowe wsadzić ale może za dużo tam tych zimozielonych i misz masz gatunków bo sosna i świerki i poduchy .

Kiedy do mnie wpadniesz? Przeanalizowałybyśmy na żywo

Sosna będzie tylko wtedy ładna jak bedzie wyeksponowana , jak obok posadzisz inne konkurujące rośliny to nie wiadomo na co patrzec, moim zdaniem teraz nie planuj , jak nie bedzie tujek łatwiej będzie cos postanowic bo lepszy ogląd miejsca bedziesz miała.
Margerytka40 20:44, 27 sty 2018

Bogdzia napisał(a)

Sosna będzie tylko wtedy ładna jak bedzie wyeksponowana , jak obok posadzisz inne konkurujące rośliny to nie wiadomo na co patrzec, moim zdaniem teraz nie planuj , jak nie bedzie tujek łatwiej będzie cos postanowic bo lepszy ogląd miejsca bedziesz miała.

Chyba tak zrobię bo nic nie wymyślę na razie. Może później coś się wyklaruje . Najgorzej ,że muszę przenieść stamtąd te dwa klony,w tym jednego tego bordowego. Może się uda?
anabuko1 16:51, 29 sty 2018

No to się będzie działo.
Tyle nasionek .Fajnie będzie kolorowo.
Nie wszystkie odczytalam .
anna_t 17:10, 29 sty 2018

Zgadzam się z Bożenką, na spokojnie Asia.opatrz się z terenem po zmianach,samo Ci się nasunie co tam dać. choć ja bym chciała mieć taki przeswit na dalszą rabatę, taki klimacik tajemniczości się robi