Prymulka kwitnie cały czas nieprzerwanie całe lato i jesien, przeniosłam ją winne miejsce, bliżej domu przy wejściu, żeby cieszyły oko wiosną, posadziłam kilka w rządku.
A w ogrodzie zimy nie widać, dwa razy widziałam śnieg, ale to tylko tyle, żeby pomiędzy trawą sie zatrzymał.
Ale ogólnie to jest tak jak poniżej na zdjęciach, bo to fotki z ostatnich dni z końca listopada. A trawnik soczyście zielony, francol nawet wiosną taki nie był
Witajcie
Nie było mnie tu trochę, ale już się tłumaczę, jestem zarobiona ozdobami świątecznymi, duże zamówienia już kończę a z mniejszymi dam radę w kilka dni.
Duże to dla mnie np. 40 bombek każdą robi się 1,5 godz + czas na domawianie materiału, kompletowanie , dobieranie wstążek, pakowanie i ogólnie różne kombinacje.
Ale zrobione już jedno, kolejne prawie zrobione, inne zaczęte, a następne jeszcze nie ruszone
No to pokażę , te na zamówienie robiłamw różnych kolorach 40szt.
W realu jednak ładniejsze i kolory i błysk
Przeczytałam Pani post z wielką przyjemnością i to kilkakrotnie.
Jakże dokładnie i ciekawie opisany cały przebieg hodowli petunii. Bardzo dziękuję
To prawda, że takie okazy wymagają troski, w końcu to są japońskie licencjonowane nasionka.
Na swoim tarasie zawsze mam petunie, oczywiście że nie Suprema Opera F1.
Kupiłam na targu, wyglądały zdrowo i dobrze. Nazwy sprzedawca nie znał.
Twierdził, że będą białe dlatego kupiłam, a wyszły ... fioletowe.
Mimo tej wpadki opiekowałam się nimi jak potrafiłam.
W międzyczasie wpadła jakaś zaraza, choć opiekowałam się nimi.
Opryskami pokonałam chorobę, ale kwitły słabo, a pędy każdy w inna stronę.
Wiadomości na temat petunii czerpałam z internetu.
Dobrze, że wpadłam na ten post o petuniach, przeleciałam całe forum o surfiniach.
Jeden podstawowy wniosek wyciągam. Jednak nasionko jest najważniejsze.
Tylko nie wiem, czy podałam takiemu wyzwaniu by osiągnąć tak wspaniałe rezultaty?
Jeszcze raz dziękuję za cenne wskazówki i proszę wklejać zdjęcia jak Pani zasieje następne.
PS. Zdjęcia petunii na kamieniach są niemalże artystyczne. Gratuluję