Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Annak 14:50, 11 kwi 2018

A ja posiałam stipę pierwszy raz w życiu, a teraz się zastanawiam, jak to możliwe, żeby z takiego coś udało się się rozsady porobić Mam poważne wątpliwości, że mi się to uda
Gosialuk 18:52, 11 kwi 2018

Ja zazdroszczę orlików. Niestety chyba przesuszyłam i nici z sadzonek. Posieję jeszcze raz, ale do gruntu.
ElzbietaFranka 19:49, 11 kwi 2018

Gosialuk napisał(a)
Ja zazdroszczę orlików. Niestety chyba przesuszyłam i nici z sadzonek. Posieję jeszcze raz, ale do gruntu.

Ja codziennie podlewam lub spryskuje. Stały do dzisiaj na parapecie południowym. Dzisiaj wyniosłam na balkon stoją na dużym pudle tekturowe po lampie.

Kupiłam lampę wisząca setki kryształów wszystko trzeba składać jestem załamana. Każdy kryształ zawiniety w folię. Pudło od 2xtygodni stoi na balkonie i nikt z domowników nie chce się zabrać za składanie.
Wypadnie na mnie, ale muszę znaleźć czasu dużo.
Kupując lampę myślałam że będzie w całości a tu rozsypka. Jak się zabiorę będę folia.
ElzbietaFranka 20:08, 11 kwi 2018

Annak napisał(a)
A ja posiałam stipę pierwszy raz w życiu, a teraz się zastanawiam, jak to możliwe, żeby z takiego coś udało się się rozsady porobić Mam poważne wątpliwości, że mi się to uda

Aniu popatrz to jest zeszłoroczne Stipa która się uchowała na balkonie podciełam i wypuściła nowe odrosty.

Ja też pierwszy raz zaśiałam to jest trawa kepiasta i trzeba więcej trawek wziąć przy rozsądnie. Przynajmniej tyle co w tych małych doniczkach.

Nie dałam rady dzisiaj zrobić rozsady. Byłam na długim spacerze w Powsinie nogi czuje na ramionach.
Po drodze w L.... U kupiłam podpory do powojników nie drogie po 25 zł. Kupiłam też ostatniego powojnika "Montana" taki okaleczony trzeba go ratować, ma już pęd zabandażowany, mam nadzieję, że będzie mu dobrze u mnie.

Aurelllia 20:11, 11 kwi 2018

O Elu pokazałabyś te podpory ?
Ja ostatnio często w L nie bywam, a chyba trzeba będzie zacząc, bo w gazetkach tych internetowych nie pokazują w ogóle ofert kwiatowych do ogrodu, tylko te cięte do wazonu i czekam zawsze na clematisy w L a tu chyba przegapiłam......
ElzbietaFranka 23:59, 11 kwi 2018

Aurelllia napisał(a)
O Elu pokazałabyś te podpory ?
Ja ostatnio często w L nie bywam, a chyba trzeba będzie zacząc, bo w gazetkach tych internetowych nie pokazują w ogóle ofert kwiatowych do ogrodu, tylko te cięte do wazonu i czekam zawsze na clematisy w L a tu chyba przegapiłam......

Aurelia jutro zrobię foty podpór są w folii. Ja też się zgapiłam odnośnie tych clematisów wzięłam ostatniego a mam L pod nosem. Już wczesniej przed świętami kupiłam jedną i poszłam na drugi dzień i już nie było. Dzisiaj traf szłam z Powsina wstąpiłam i znowu były.
Tam zaopatrzyłam sie w hosty b. ładne cena po 4.50 zł posadziłam w doniczkach i ładnie wyrosły. Chcę je posadzić do lasku sosnowego sa małe, ale w przyszłym roku już będą większe. Hosta szybko rośnie.
ElzbietaFranka 00:04, 12 kwi 2018

Już kwitną powoli magnolie w Powsinie ale gdzieś za tydzień jeżeli nie będzie jakiejś katastrofy pogodowej będzie przepięknie. Magnolie mają bardzo dużo pąków dosłownie zatrzęsienie.
Muszę pójść ok. wtorku i zobaczyć to kwitnienie bo w sobotę i niedzielę to będzie więcej narodu niż pąków na drzewach.Może trochę fotek

Z bliska

ElzbietaFranka 00:09, 12 kwi 2018

c.d.

ElzbietaFranka 00:26, 12 kwi 2018

Kasya napisał(a)
Ogllądam z lekka zazdrością
Stipy nie posialam bo nie mam warunków w tym roku

Kasiu przy Puławskiej no wiesz gdzie zawsze jest stipa. Ta w zielonej doniczce z zeszłego roku tam kupowana.
ElzbietaFranka 10:25, 12 kwi 2018

Piękna pogoda jadę obrać.