Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:17, 01 gru 2017

Do góry

Mam takiego cyprysika /Choć nie wiem czy to na pewno cyprysik?/ lekko mi brązowieje ,czy to choroba????
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:59, 01 gru 2017

Do góry
Wczoraj korzystając z faktu, że musiałam syna na 7.15 do szkoły zawieść to wyskoczyłam na giełdę kwiatową, bo jak jedziemy na 8 to zanim dojadę to wszyscy się już zbierają. Bo choć syna zawożę do Krakowa to giełda jest na drugim koniecu miasta i muszę przebić się przez cały Kraków, a korki niemiłosierne. Trochę śniegu a wszystko zwalnia.
Kupiłam kilka wianków, styropianowe stożki, mech, wstążki, sznurki, drut. Teraz muszę w weekend iść na szabry do ogrodu i poza ogród i trochę jakiś gałązek znaleźć.

Natomiast po pracy byłam na wywiadówce u syna. Dzieci ze szkoły robią ozdoby, kartki ... i sprzedają na kiermaszu świątecznym - zbierają pieniądze dla hospicjum dla dzieci. Wiem, że część z tych rzeczy można zrobić samemu, ale można też kupić i wesprzeć hospicjum.
Była spóźniona i do dopiero po zebraniu zeszłam i wszystko było przebrane, ale kupiłam szyszki zamocowane na sznurkach jutowych.
W tym roku będzie naturalnie

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:44, 01 gru 2017

Do góry
Leszczyna w wiosenno - zimowym wydaniu.

Zaskakują mnie moje hortensje ogrodowe wsadzone w kwietniu w donicach przy garażu.
Te bukietowe w ogrodzie dawno już zaschnięte i bez liści, a te oczywiście już troszkę odczuły skutki zimy, ale i tak wyglądają nieźle. A już planuje dekoracje zimowe

...uDany ogród 09:41, 01 gru 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Danuś piękne zimowe krajobrazy zasypało nas na całego buziaki zostawiam

Moniu od jakiegoś czasu bardzo lubię zimę, kiedyś nie specjalnie za nią przepadałam, a teraz podziwiam świat w białej szacie. Cudnie jest!
Buziaki!

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:38, 01 gru 2017

Do góry
Jeszcze miniaturowy świerk utonął w śnieżnej, dachowej zaspie. Tak, tak w tej po lewej stronie, choć go nawet nie widać

Więcej nie chodziłam dookoła domu, żebym też się w taka zaspę nie zamienić , bo jeszcze nie wszędzie śnieg zsunął się z dachu.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:33, 01 gru 2017

Do góry
Lubię zimową scenerię w ogrodzie, ale wiem też, że to jest zapowiedziom niemiłych niespodzianek w ogrodzie
Taki śnieg, szczególnie jak ten mokry może narobić dużo szkód w ogrodzie. Ja wczoraj wyjechał z domu o 6.30,a wróciłam o 21. Nie miałam już siły na otrząsanie śniegu. Ale mój M z synem odśnieżali i nie wiem co ich olśniło, żeby trochę śniegu z roślinek pootrząsać. Ale nie ze wszystkich.
Dzisiaj rano odwoziłam syna do szkoły i wróciłam po 8. Mokry śnieg zrobił już swoje.
Część roślinek leży przygniecione mokrym śniegiem.

U mnie i tak najgorsze straty robi spadający śnieg z dachu, szczególnie, gdy trochę się roztopi lub popada deszcze i przekształci się w lód. Gdy w dzień temperatura trochę się podniesie i słoneczko podgrzeje to zsuwają się całe tafle lodu. Masakra.
Zaplanowałam ścieżkę, tak aby śnieg spadał na nią, ale nie zawsze trafia na nią . Dzisiaj rozplaszczył jedną kulkę. To i tak niewiele.

...uDany ogród 09:21, 01 gru 2017

Do góry
i jeszcze

A teraz zapraszam Was na herbatkę z sokiem malinowym i cytryną!
Miłego dnia!!
...uDany ogród 09:18, 01 gru 2017

Do góry
cd. zimowych widoczków

...uDany ogród 09:16, 01 gru 2017

Do góry
Witajcie w piękny zimowy dzień
U nas rozgościła się na dobre, działka zasypana po kolana. Wygląda zjawiskowo, chciałabym bardzo mieć te widoki na wyciągnięcie ręki i podziwiać je z okien mojego domu.
Sami zobaczcie jak tu nie kochać zimy

Księżycowy... 08:55, 01 gru 2017

Do góry
U mnie tradycyjnie, zakupy nasionkowe pod koniec roku. Zestaw kwiatów jednorocznych na bukiety ( nowy projekt - więcej kwiatów do wazonu) i kilka bylin na ognistą. Heliotrop bardzo spodobał mi się na różance, więc powtórzę go i w przyszłym roku.

Nie byłoby mojego ogrodu bez warzyw. Dokupiłam więc nasiona, które już mi się skończyły lub wiem, że mam ich za mało. Nauczona dwuletnim doświadczeniem, że z przerywaniem korzeniowych u mnie na bakier, zaopatrzyłam się w marchew i pietruszkę na taśmach.

Do zakupienia pozostały nasiona pomidorów. Mam kilku faworytów, reszta znowu będzie eksperyment.

Podmiejski ogródek 08:10, 01 gru 2017

Do góry
Asia obiecane wymiary :

Tak jak pisałam robiłam niezgodnie z zalecanymi wymiarami i dziś , gdybym miała robić ponownie nie zmieniłabym nic Ja akurat gotuje na wyspie a po drugiej stronie mam zlew więc dla mnie te odległości są idealne.
Szafki otwierają się z obu stron jednocześnie całe. Część mam normalnie otwieranych a część wysuwanych frontów. Jak będziesz potrzebować więcej praktycznych inf to chętnie pomogę.

Miłego weekendu
Droga do spełnienia 08:06, 01 gru 2017

Do góry
dzięi za podpowiedzi molinia ładnie by się w tym miejscy przebarwiała bo dużo słonka tu jest
ale jest tez wietrznie i nie wiem czy by się nie łamała
pomysł do rozważenia

w sumie zawilce przekwitną i na jesień nic nie ma
a molinia i jesienią ładnie wygląda
molinia variegata ładnie by wyglądała z ciemnym cisem

ogólnei to meijsce wygląda teraz nieciekawie
hameln sianowata ale i tak ją lubie takim stanie
szaro buro i ponuro

nie przestraszcie się zdjeć

tak to sobie wymysliłam
stożek - w tym miejscu rośnie już mały cis formowany na stożek
ekran - rośnie od 2 lat
no i kulki
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:06, 01 gru 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:06, 01 gru 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:05, 01 gru 2017

Do góry
Niebo przybrało cudowny różowawy kolor
w ogóle nie wiało, panował taki spokój i miękka cisza
cudownie!!!!!!

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:03, 01 gru 2017

Do góry
Wszystkie trawy leżą powyginane w cudaczne łuczki

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:01, 01 gru 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:01, 01 gru 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:00, 01 gru 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 04:58, 01 gru 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies