Dzisiaj z grubsza skończyłam szkielet główny przy wejściu do domu reszta to kosmetyka na kolejne sezony
Brzoza youngii, pod nią 5 sadzonek ( patyczków) tawuły Golden Princess, szpalerek z własnych bukszpanów a przed nim trawy. Jeszcze dojdą roślinki. Latem będzie fajnie.
Mikro tawuła pod brzozą i koniec szpalerku też mały bo zabrakło sadzonek
Brzozowa Agatko, wszystko rośnie jak na drożdżach. Każdy dzień przynosi widoczne zmiany. Boleści kręgosłupowych współczuję. Zwalają z nóg. Zdrówka życzę.
Tulipany i pierwiosnek
Graby i rzodkiewka posiana w marchewce.
Kwitnie runianka i kolejne pierwiosnki
Szafirki i zawilce, które dopiero co były drobnym listkiem.
Moja lesna czesc ogrodu w tej chwili w szczycie swietnosci. Przebisniegi, krokusy i ranniki juz przekwitly. Teraz swoje piec minut maja fiolki, puszkinie, pierwiosnki, zawilce, ziarnoplony i miodunki. A zaraz do glosu dojda psizeby, szachownice kostkowate i cesarskie, a chwile pozniej narcyzy i tulipany. A pozniej od czerwca do kolejnej wiosny ogrod zasnie.
OMG! Czy Ty wiesz, ze dopiero te fotki mnie uświadomiły jak bardzo stroma jest ta Twoja skarpa?! Niezły spadek! I niezłe wyzwanie. Dla mnie idziesz jak burza..
platan tam jest
nie mogę odpoczywać za dużo bo czarnowidztwo we mnie siedzi
jest stabilnie ,ale niezbyt dobrze ....tzn coraz gorzej
wolę robić w ogrodzie i nie myśleć za dużo ,bo depresja mnie łapie i gula w gardle rośnie ....
ale ogrodowo
skończyłąm bok
2 dni robiłam sam bok .....więc wcale nie tak szybko robię
i zaczęłam skarpę 0jutro ją będę kończyć ,bo czas do pracy się zbierać
Przepraszam jeżeli się powtórzę ale w kwestii cięcia u mnie trzeba jak krowie na rowie tłumaczyć. Mam posadzony szpaler serbów w zeszlym roku i chcialam je przyciąć żeby się zagęściły, na razie chce zachować naturalny pokrój dopóki nie zaczną się stykać. Jak je ciąć? Najlepiej krechą na zdjęciu jakby mi ktoś zaznaczył
Miałam ciąć róże, ale jednak robiłam co innego. Jestem usprawiedliwiona, bo forsycja u mnie jeszcze w pąkach. Dziś silny wiatr, więc byłam w ogrodzie krótko, tylko tyle by sprawdzić stan mojego wodociągu. U mnie nic nie przecieka. Dobrze jest!
Można podlewać, ale dziś słabe ciśnienie, bo wielu korzystających.
Odpuściłam podlewanie, jutro będzie luźniej przy kranach.