Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 19:42, 29 lis 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Gabrysiu,

Też masz tego starca kuleczkowego? Miałam przez wiele lat, takie dłuuugie warkocze zwisające z małej doniczki, potem padły i jesienią udało mi się ukorzenić kawałeczek i rośnie już w doniczce. Trudna do kupienia roślinka, a urocza. Jest jeszcze druga odmiana, o wydłużonych, mniej okrągłych kuleczkach.
Zielony zielonym pogania :) 19:36, 29 lis 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)

Świeżutki widom z balkonu. Zdjęcie troszke krzywi obraz. Fakt troszke dlugi ale kochany miłością bezgraniczna .
Tak wpadlo mi do głowy ze w razie czego zbiorę zbiorę troszke ziemi na końcu murka i coś posadze.Może się jakoś da zajamuflowac

tam za kominkami ma być ta ścieżka dzieląca kwasną od zasadowej?
a między murem a kominkami co będzie?trawnik?
Moja działka na Dębowym Lesie 19:33, 29 lis 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Jakoś tak się złożyło
Kilka gałązek chryzantem zabrałam do domu.

Piękna ta chryzantema
Nie widziałam w takim kolorze
Ogród w budowie - nieustającej 19:32, 29 lis 2017

Do góry
Mnie się będzie chciało od 15 grudnia, tak się składa. Obiecałam sobie czas bez pracy i na robienie nowych dekupażowych i nie tylko bombek też, bo leżą materiały od zeszłego roku. Zresztą Ty Kasia świetnie wiesz, o co chodzi, jako właścicielka złotych rąk.

Na początek sezonu, bombka - marchewka.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 19:22, 29 lis 2017

Do góry
Zdjęcie mojego słodziaka dla Dany

Oj, rozrabia niekiedy, rozrabia w ogrodzie...
Ale jak tu nie wybaczyć, ja spojrzy tymi czarnymi węgielkami i jeszcze nasłuchując głowę z prawa na lewo przechyli
Dwa ogrody 19:17, 29 lis 2017

Do góry
Gabrysiu, jesteś Jeśli moje donice mogą być inspiracją jakąkolwiek, to cieszę się.
Niebieski z czerwienią to mocny zestaw kolorystyczny, zależy w jakim otoczeniu będzie
pisząc o podlewaniu rozmarynu miałam na myśli podlewanie jak doniczkowych
a ja potrafię je zasuszyć
znajoma miała rozmaryn lekarski, przechowywała go kilka lat, jak teraz nie wiem

na zewnątrz mam jeszcze curry - kocanki włoskie chyba zabiorę do wewnątrz

w domu wolę takie, chociaż jak kwitną to śmiecą

Migawki z ogródka 19:11, 29 lis 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
A to moje jesienno zimowe lektury
I cała półka

Oblizałam się. Uwielbiam przecież. Ogrody irlandzkie, wklej chociaż spis treści i ze dwie strony ze środka, bo pewnie fajny ten album i można na jego podstawie zaplanować ogródkową podróż, żeby zobaczyć ogród Helen Dillon na przykład.

Edytuję, żebyś się nie kłopotała, bo znalazłam fragmenty książki na amazonie ijuż wiem, co będę chciała mieć. Wspaniały album.
Dwa ogrody 18:58, 29 lis 2017

Do góry
Aniu
Jankosiu, ależ oczywiście że sama kombinuję. Rozmowa była potrzebna, spojrzałam na wszystko z dystansem. Szybkie pomysły nie zawsze są najlepsze, co nie oznacza, iż nie będę myśleć dalej. Na pewno wiosną dużo się wyklaruje, bo może okazać się w 99%, że najszybciej będę przesadzać tego dużego cisa, a nie wiadomo, czy i ten świerk srebrny obok zostanie na swoim miejscu. Cis uratowany przed piłą znajomych, dopiero teraz zaczyna nabierać masy, szczególnie dołem, bo był zupełnie ogołocony. I kiedy go uformować, po przesadzeniu zaraz, czy dać mu czas na przyjęcie się?

...uDany ogród 18:38, 29 lis 2017
Do góry
dana1s napisał(a)

Dana jesteś mistrzynią Twoje zdjęcia powodują,że podziwiając zdjęcie nie jest się w stanie słowa wydusić.Czytam o nowej lustrzance.Piękny prezent otrzymałaś od męża.Jesteś tak dobra w fotografowaniu,że mogłabyś prowadzić kursy.Jakbyś miała w planie zorganizować jakiś to ja chętna,mogę Ci nosić wszelkie futerały,statywy A co do ogrodu to powtarzam się,że niesamowity.Czy ja kiedyś przestanę się nim zachwycać? Na pewno nie no i Twoje niebo też niesamowite chciałam jeszcze dodać.
Sama już nie dam rady!! 18:36, 29 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu!
ten szkic wyglada tak ciekawie ze az nie moge sie oprzec i musze zapytac o te buraczkowe linie... nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazic cos takiego w moim ogrodzie...hmmmm
Ogród z uśmiechem 18:12, 29 lis 2017

Do góry
Kowalik próbuje rządzić stołówką

Zielony zielonym pogania :) 18:11, 29 lis 2017
Do góry
Lulilaj napisał(a)
Coś takiego?Poszukam jeszcze w telefonie zdjęcie tej skarpy za tarasem...

W szpalerze 3 drzewa, może graby kolumnowe?
Podsadzone roślinami mogłyby pełnić rolę żywopłotu...

ps. właśnie, prawdopodobna szerokość tej rabaty to 1,5 metra. Starczy?

Ja nie sadziłabym obok siebie trzech różnych drzewek tak blisko (klony i magnolia), ale to tylko moje zdanie.
Czas planowania rozpoczęty

edit dałabym jakieś jednakowe:
Ogród w budowie - nieustającej 18:10, 29 lis 2017

Do góry
Nabyłam piękne i wielkie cebule hippeastrum. Mają mieć podwójne gorąco czerwone kwiaty, bardzo świąteczne, o ile zdążą, ale się nie napinam i szczerze mówiąc wątpię.

Zimą też można coś rozmnażać, wsadzone dwa tygodnie temu do wazonika razem z ostatnimi różami pędy rdestu Red Dragon wzięły i się ukorzeniły. Przypadkowe a miłe.

Więc muszę przygotować doniczki z ziemią i wsadzić jedne i drugie, co świadczy o tym, że sezon ogrodowy nigdy się nie kończy.

Ogród z uśmiechem 18:10, 29 lis 2017

Do góry
Ogród z uśmiechem 18:07, 29 lis 2017

Do góry
udalo mi się sfotografować trochę ptasiego towarzystwa dokarmianego na tarasie aby wygodniej je podglądać

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 18:05, 29 lis 2017

Do góry
Serdecznie pozdrawiam z Polańczyka .

Był taki pierwszy .
Teraz jest tak :

Do miłego usłyszenia ☺
Ogród w budowie - nieustającej 17:59, 29 lis 2017

Do góry
mira napisał(a)
Gabrysia chciej te hosty zwłaszcza ostatnią one mają pachnące kwiaty. Rozmnożysz potem i będziesz miała w sam raz dla mnie coś na uciechę.

A póki co daj coś na uciechę bo biedna jestem. Dziś był przepiękny dzień, marzenie do prac ogrodowych a ja akurat dziś musiałam się na maksa relaksować na fundusz.

A! kupiłam domki małe cały sznureczek

pozdrawiam

Na pewno nie zapomnę o tej hoście, ona jest wyjątkowa, nie tylko ze względu na zapach i białe kwiaty ale głównie dlatego, żę kwitnie bardzo późno.

Żałuję Cię bardzo i mam nadzieję że masz się lepiej, więc na pociechę z mojej szklarenki:

Twój skrętnik nadal w znakomitej kondycji, kwitnie bez przerwy.

Kamelie myślą że jest właśnie wiosna, bo i tak je traktuję, że myślą. Stoją na tarasie do pierwszych zimnych nocy, po czym zabieram je do cieplutkiej szklarenki, więc zawiązane latem pąki kwiatowe rozwijają się nie czekając na wiosnę kalendarzową.

Domki... A ja nie chcę myśleć ile znowu dokupiłam do kolekcji - bombki robione na stare z ciężkiego szkła, bombki w kratkę, dzbanuszek, girlanda z żołędzi... Resztę już znasz.
Acha, od Jasi dostałam czerwone parasolki na choinkę. Złożone oczywiście.
W poniedziałek też byłam w jednym zabawkowym, bożonarodzeniowym raju i jak widziałam te ryczące misie polarne, mikołaje fikające koziołki i jelonki "prawie jak prawdziwe", to chciałam mieć każdą z choinek i wszystkie (niemal) ozdoby, w każdym istniejącym stylu.

Ogród w budowie - nieustającej 17:56, 29 lis 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)

Ando i dziewczyny, cieszę się że lubicie i zaglądacie.

A to, gdzie konkretnie było?

Dziękuję za pamięć!
Ogród z wilkiem zamkn. 17:52, 29 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Już ogród odpuść ...... będziemy na wiosnę działać .....od stycznia zaczniemy planować .....
ja mam bzika na punkcie porządku niestety - wiecznie ze szmatą latam - nie umiem nic nie robić .....
Buziaki
Pierniczki w nowym słoju

O Ty porządnisia jesteś, ja to mam napady sprzątania a później okresy bałaganu
Super domek na świece.
Pszczelarnia 17:41, 29 lis 2017

Do góry
Dowód poniżej i mam nadzieję że ta jest właściwa, były jeszcze tylko mniejsze, wszystkie takie cieniowane.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies