Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

Ivvvona 21:59, 11 mar 2018

Basiu, witam się po długiej przerwie i dziękuję za odwiedziny
marba 22:48, 11 mar 2018

Witaj, Iwonko, fajnie, że jesteś. Brakowało mi widoczków z Twojego ogrodu.
Kwiatuszki dla Ciebie.
danuta_szwajcer 16:09, 14 mar 2018

marba napisał(a)
Zima w odwrocie, mam nadzieję, że od jutra będzie coraz cieplej. Posadzone roślinki chyba też to czują, bo rosną jak szalone.
To peonia z marketu, dziesięć dni temu wsadziłam mały korzonek.

A to czarna malwa. Rośnie jak na drożdżach, ale chyba poczeka z kwitnieniem, aż znajdzie się w ogrodzie.

Ale Ci rosnie ta peonia, piękny kolor tej malwy. a i rózeczka widze u Ciebie pączek ma. Poczekamy sobie jeszcze z tą wiosną, zimnica już jest Chodz po deszczu trawa w oczach się zieleni i jak pachnie, szkoda, że znowu zimę będziemy mieć. Widze, że u was też dużo ksiązek? Pozdrawiam
sylwia_slomc... 18:14, 14 mar 2018

marba napisał(a)
Dominiko, dla mnie takie wiosenne widoki też są za krótkie, ale na szczęście każda pora roku w ogrodzie ma swoje uroki. No, może z wyjątkiem zimy.

Moniko, wszyscy doczekaliśmy się upragnionej wiosny, oby tylko zima nie wróciła.

Paulinko, może te mieczyki u mnie po postu za sucho miały. Postaram się w tym roku bardziej im dogadzać.

U mnie tez mieczyki po kwitnieniu piękne nie sązawsze sadzę w pierwszym tygodniu maja. I sucho nie miały.
marba 19:26, 14 mar 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

Ale Ci rosnie ta peonia, piękny kolor tej malwy. a i rózeczka widze u Ciebie pączek ma. Poczekamy sobie jeszcze z tą wiosną, zimnica już jest Chodz po deszczu trawa w oczach się zieleni i jak pachnie, szkoda, że znowu zimę będziemy mieć. Widze, że u was też dużo ksiązek? Pozdrawiam

Danusiu, zima wraca, ale mam nadzieję na niezbyt długo. Ma padać śnieg, więc trochę zabezpieczy rośliny przed mrozami.
Rzeczywiście, sporo u nas książek, nie wyobrażam sobie bez nich domu i życia, podobnie jak bez muzyki i ogrodu.

W ten pochmurny i dżdżysty dzień wspomnień lata ciąg dalszy:

marba 19:33, 14 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

U mnie tez mieczyki po kwitnieniu piękne nie sązawsze sadzę w pierwszym tygodniu maja. I sucho nie miały.

I u mnie mieczyki po przekwitnięciu bardziej szpecą niż zdobią. W tym roku, za radą bardziej doświadczonych w ich uprawie koleżanek, posadzę je głębiej, a poza tym będą rosnąć w dużej donicy i po przekwitnięciu umieszczę ją w jakimś mniej widocznym kącie ogrodu.
Pozdrawiam.
AgataM 19:59, 14 mar 2018

Witaj Basiu Piękny i bardzo oryginalny jest Twój ogród Ostróżki niesamowite. Pozdrawiam cieplutko
Ivvvona 20:05, 14 mar 2018

Dziękuję za kwiatuchy Piękne widoczki Twojego ogrodu, ale ostróżka zachwyca.
Mirka 20:33, 14 mar 2018

Basiu jakie Ty masz piękne Ostróżki Na moim piachu nie chcą rosnąć.
danuta_szwajcer 20:41, 14 mar 2018

marba napisał(a)

Danusiu, zima wraca, ale mam nadzieję na niezbyt długo. Ma padać śnieg, więc trochę zabezpieczy rośliny przed mrozami.
Rzeczywiście, sporo u nas książek, nie wyobrażam sobie bez nich domu i życia, podobnie jak bez muzyki i ogrodu.

W ten pochmurny i dżdżysty dzień wspomnień lata ciąg dalszy:

Mam tak samo, tylko u mnie muzyka na pierwszym miejscu i jeszcze do tego co wymieniłaś to jeszcze zdjęcia Dzisiaj Basiu poszłam też do ogrodu i okryłam troche no i w dodatku dziś powiedzieli, że i koniec miesiąca też ma być śnieżny i mrozny echh Ostróżki masz cudowne, kupowałas sadzonki, czy też masz z siewu?